reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Haha u mnie też widział coś pomiędzy nogami na takim etapie ale również mówił że to może być pępowina, później długo obracala się mała tak że nie było nic widać i dopiero na polowkowych mi wyszło że dziewczynka ;) więc trochę się naczekalam :)
O matko, ja nie wytrzymam do połówkowych 🙈

reklama
@ness.
Wczoraj wieczorem znów wyszła krew ciemna. Dzisiaj byłam na badaniu z dzieckiem ok, lekarz powiedział, że to dobrze, że wychodzi bo się oczyszcza a najważniejsze, że nie ma świeżej krwi. Mam nadzieję, że to wyjdzie lub się wchłonie i będzie ok w końcu. To jest istna batalia z tymi krwiakami u mnie😕

@ness.
Wczoraj wieczorem znów wyszła krew ciemna. Dzisiaj byłam na badaniu z dzieckiem ok, lekarz powiedział, że to dobrze, że wychodzi bo się oczyszcza a najważniejsze, że nie ma świeżej krwi. Mam nadzieję, że to wyjdzie lub się wchłonie i będzie ok w końcu. To jest istna batalia z tymi krwiakami u mnie😕
Znam dziewczyny, którym krew lała się wręcz po nogach przez większość ciąży, a z dzieckiem było wszystko okej, więc mam nadzieję że u ciebie będzie podobnie.

Szkoda że w przypadku krwiaków trzeba wszystko przeczekać i nic nie da się z tym zrobić ;/

Znam dziewczyny, którym krew lała się wręcz po nogach przez większość ciąży, a z dzieckiem było wszystko okej, więc mam nadzieję że u ciebie będzie podobnie.

Szkoda że w przypadku krwiaków trzeba wszystko przeczekać i nic nie da się z tym zrobić ;/
No właśnie to jest jak loteria niestety i to jest najgorsze😔

Cześć dziewczyny.Staramy sie z mężem o kolejną ciąże po poronieniu już od czerwca. W 12,13,14 i 16 dniu po okresie byłam u lekarza na monitoringu.W 14 dniu cyklu powiedział że pęcherzyk jeszcze nie pękł a test owulacyjny miałam pozytywny.Kochaliśmy się z mężem 3 i 1 dzień przed owulacją i jeden dzień po. Minęło 12 dni od owulacji a ja czułam się jakoś dziwnie, kłucie w jajnikach, uczucie dyskonfortu i ból piersi.Byłam przekonana że się udało ale wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny.Czy ktoś miał podobna sytuację a jednak na test było za wcześnie i ciąża się udała? Proszę o rady.Już warjuje,tym bardziej że w pierwszą ciąże zaszłam za 1 razem.Wszystkie wyniki są super...

No właśnie to jest jak loteria niestety i to jest najgorsze[emoji17]
Nadzieja jeśli dobrze prowadzi się ciążę z krwiakami, to te dzieci rodzą się bez problemu. Ważne, by brać heparynę a na czas krwawienia odstawiać acard i bardzo odpoczywać. Te stare zalecenia by dużo leżeć przy krwiaku sprawdzają się dość dobrze. Przy krwawieniach można podać leki przeciwkrwotoczne cyklonamine czy exacyl. Sama brałam. A potem wzmacniać naczynia krwionośne np cyklo3forte. Dlatego w naszym przypadku musi być dobry lekarz. Bo dla ciebie strata to tragedia, a dla lekarza statystyka. Są jednak tacy co walczą wiedząc co przeszłaś. Straszy cię niemiłosiernie, jednak dasz radę, a potem nawet zapomnisz część z tych doznań. Ważne, byś miała czym głowę zająć. Ja czytałam tydzień po tygodniu jak rozwija się dziecko. Gadałam dużo do niego. I powtarzałam mantrę jak modlitwę by moje dziecko urodziło się żywe i zdrowe. I tego ci zycze

byłam u ginekologa powiedział że wszystko jest dobrze piękne endometrium owulacja itd.
Zastanawiam się czy nie wykonałam testu zbyt wcześnie...

reklama
byłam u ginekologa powiedział że wszystko jest dobrze piękne endometrium owulacja itd.
Zastanawiam się czy nie wykonałam testu zbyt wcześnie...
Może nie myśl o tym tak dużo, to szybciej zajdziesz, skoro wcześniej udało się za pierwszym razem.
Tez tak sadze, odpusc. To najlepsze wyjscie i najlepsza rada, choc w praktyce mega trudne do wykonania.

Do góry