reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
[mention]mohaaa [/mention] na tym etapie to dzieci mają tylko wyrostek płciowy który w zależności jak jest ułożony oznacza chłopca lub dziewczynkę. Lekarz musi naprawdę baaaaardzo dobrze się na tym znać żeby umieć na tej podstawie określić płeć. Ja w każdej z 3 ciąż poznałam płeć w 17tc i wszystko się zgadzało. W ostatniej poprosiłam lekarza na prenatalnych (gdzieś w 13tc) to strzelał że 60% na chłopaka, a potem już każde usg wychodziło że córka [emoji16]

Dziewczyny, moze glupie pytanie...dzis juz nie krwawie, nic mnie nie boli i zastanaiwam sie jak to jest z seksem po biochmiecznej, nie mowie o staraniach, ale dawno nie robilismy tego, bo mialam stres nie wiedzialam o co chodzilo, potem balam sie krwawienia. No ale faceci maja swoje potrzeby i ja tez bym chciala. Powinnam zaczekac do wizyty w piatek i zoabczyc do powie lekarz, czy myslicie ze juz mozemy? Niektorzy mowia, ze to jak okres, co by znaczylo ze mozna. Po lyzeczkowaniu dopiero po 2 tyg zaczelismy wspolzycie, no ale to byl zabieg i musialo sie goic. jak sadzicie w tym przypadku?

Dziewczyny, moze glupie pytanie...dzis juz nie krwawie, nic mnie nie boli i zastanaiwam sie jak to jest z seksem po biochmiecznej, nie mowie o staraniach, ale dawno nie robilismy tego, bo mialam stres nie wiedzialam o co chodzilo, potem balam sie krwawienia. No ale faceci maja swoje potrzeby i ja tez bym chciala. Powinnam zaczekac do wizyty w piatek i zoabczyc do powie lekarz, czy myslicie ze juz mozemy? Niektorzy mowia, ze to jak okres, co by znaczylo ze mozna. Po lyzeczkowaniu dopiero po 2 tyg zaczelismy wspolzycie, no ale to byl zabieg i musialo sie goic. jak sadzicie w tym przypadku?
Ja myślę że śmiało można. Sama po zabiegu wspolzylam dosyć szybko i wszystko bo ok, chociaż wiem że powinnam odczekać do wizyty 🙈
Ty zabiegu nie miałaś więc nic w środku nie zostało naruszone.

Ja myślę że śmiało można. Sama po zabiegu wspolzylam dosyć szybko i wszystko bo ok, chociaż wiem że powinnam odczekać do wizyty 🙈
Ty zabiegu nie miałaś więc nic w środku nie zostało naruszone.
No po zabiegu czekalam dlugo i juz nie moglismy wytrzymac, ae bylo zeby dwa tyg odczekac. Dzieki za info, w takim razie dzis wezme sie za meza jak wroci z pracy :D

@paumie u mnie było tak że test wychodził negatywny ale piersi mocno mnie bolały i wyszły mi na nich żyłki i wiedziałam że test mnie kłamie, wiedziałam że tym razem się udało a test robiłam zbyt wcześnie. Niestety nie pamiętam jak wcześnie ale na pewno jeszcze przed terminem @. Potem jednak zwątpilam bo zaczęłam plamić tak jak na rozpoczynająca się miesiączkę. Jednak plamienie trwało 2 dni a krwawienie nie rozkręciło się. Zrobilam kolejny test i wyszedł pozytywny. Trzymam kciuki żeby Twoja historia była podoba 😊

Nadzieja jeśli dobrze prowadzi się ciążę z krwiakami, to te dzieci rodzą się bez problemu. Ważne, by brać heparynę a na czas krwawienia odstawiać acard i bardzo odpoczywać. Te stare zalecenia by dużo leżeć przy krwiaku sprawdzają się dość dobrze. Przy krwawieniach można podać leki przeciwkrwotoczne cyklonamine czy exacyl. Sama brałam. A potem wzmacniać naczynia krwionośne np cyklo3forte. Dlatego w naszym przypadku musi być dobry lekarz. Bo dla ciebie strata to tragedia, a dla lekarza statystyka. Są jednak tacy co walczą wiedząc co przeszłaś. Straszy cię niemiłosiernie, jednak dasz radę, a potem nawet zapomnisz część z tych doznań. Ważne, byś miała czym głowę zająć. Ja czytałam tydzień po tygodniu jak rozwija się dziecko. Gadałam dużo do niego. I powtarzałam mantrę jak modlitwę by moje dziecko urodziło się żywe i zdrowe. I tego ci zycze
Niestety oprócz Duphastonu nic więcej nie dostaje. Wierzę cały czas, że jak teraz się poświęcę i będę dużo odpoczywać to będzie dobrze. Jutro lub po jutrze kolejne USG jak wygląda sytuacja.

@annkow111 nie Dziękuje kochana żeby nie zapeszać.Już się zdołowałam i straciłam nadzieję ale w sumie nadzieja umiera ostatnia :-) owulacje miałam w sumie 14 listopada a okres dopiero za 5 dni,czyli zrobiłam test 6 dni przed miesiączką( i nie potrzebnie)

reklama
Niestety oprócz Duphastonu nic więcej nie dostaje. Wierzę cały czas, że jak teraz się poświęcę i będę dużo odpoczywać to będzie dobrze. Jutro lub po jutrze kolejne USG jak wygląda sytuacja.
Lez i odoczywaj. Teraz maluszek jest najważniejszy. Wszystko inne poczeka.
Cyklo3forte jest bez recepty. To ziołowy lek na wzmocnienie naczyń krwionośnych. A o leki przeciwkrwotoczne możesz zapytać w przyszłości lekarza prowadzącego.

Do góry