reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Haha u mnie też widział coś pomiędzy nogami na takim etapie ale również mówił że to może być pępowina, później długo obracala się mała tak że nie było nic widać i dopiero na polowkowych mi wyszło że dziewczynka ;) więc trochę się naczekalam :)
O matko, ja nie wytrzymam do połówkowych 🙈

reklama
@ness.
Wczoraj wieczorem znów wyszła krew ciemna. Dzisiaj byłam na badaniu z dzieckiem ok, lekarz powiedział, że to dobrze, że wychodzi bo się oczyszcza a najważniejsze, że nie ma świeżej krwi. Mam nadzieję, że to wyjdzie lub się wchłonie i będzie ok w końcu. To jest istna batalia z tymi krwiakami u mnie😕

@ness.
Wczoraj wieczorem znów wyszła krew ciemna. Dzisiaj byłam na badaniu z dzieckiem ok, lekarz powiedział, że to dobrze, że wychodzi bo się oczyszcza a najważniejsze, że nie ma świeżej krwi. Mam nadzieję, że to wyjdzie lub się wchłonie i będzie ok w końcu. To jest istna batalia z tymi krwiakami u mnie😕
Znam dziewczyny, którym krew lała się wręcz po nogach przez większość ciąży, a z dzieckiem było wszystko okej, więc mam nadzieję że u ciebie będzie podobnie.

Szkoda że w przypadku krwiaków trzeba wszystko przeczekać i nic nie da się z tym zrobić ;/

Znam dziewczyny, którym krew lała się wręcz po nogach przez większość ciąży, a z dzieckiem było wszystko okej, więc mam nadzieję że u ciebie będzie podobnie.

Szkoda że w przypadku krwiaków trzeba wszystko przeczekać i nic nie da się z tym zrobić ;/
No właśnie to jest jak loteria niestety i to jest najgorsze😔

Cześć dziewczyny.Staramy sie z mężem o kolejną ciąże po poronieniu już od czerwca. W 12,13,14 i 16 dniu po okresie byłam u lekarza na monitoringu.W 14 dniu cyklu powiedział że pęcherzyk jeszcze nie pękł a test owulacyjny miałam pozytywny.Kochaliśmy się z mężem 3 i 1 dzień przed owulacją i jeden dzień po. Minęło 12 dni od owulacji a ja czułam się jakoś dziwnie, kłucie w jajnikach, uczucie dyskonfortu i ból piersi.Byłam przekonana że się udało ale wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny.Czy ktoś miał podobna sytuację a jednak na test było za wcześnie i ciąża się udała? Proszę o rady.Już warjuje,tym bardziej że w pierwszą ciąże zaszłam za 1 razem.Wszystkie wyniki są super...

No właśnie to jest jak loteria niestety i to jest najgorsze[emoji17]
Nadzieja jeśli dobrze prowadzi się ciążę z krwiakami, to te dzieci rodzą się bez problemu. Ważne, by brać heparynę a na czas krwawienia odstawiać acard i bardzo odpoczywać. Te stare zalecenia by dużo leżeć przy krwiaku sprawdzają się dość dobrze. Przy krwawieniach można podać leki przeciwkrwotoczne cyklonamine czy exacyl. Sama brałam. A potem wzmacniać naczynia krwionośne np cyklo3forte. Dlatego w naszym przypadku musi być dobry lekarz. Bo dla ciebie strata to tragedia, a dla lekarza statystyka. Są jednak tacy co walczą wiedząc co przeszłaś. Straszy cię niemiłosiernie, jednak dasz radę, a potem nawet zapomnisz część z tych doznań. Ważne, byś miała czym głowę zająć. Ja czytałam tydzień po tygodniu jak rozwija się dziecko. Gadałam dużo do niego. I powtarzałam mantrę jak modlitwę by moje dziecko urodziło się żywe i zdrowe. I tego ci zycze

byłam u ginekologa powiedział że wszystko jest dobrze piękne endometrium owulacja itd.
Zastanawiam się czy nie wykonałam testu zbyt wcześnie...

reklama
byłam u ginekologa powiedział że wszystko jest dobrze piękne endometrium owulacja itd.
Zastanawiam się czy nie wykonałam testu zbyt wcześnie...
Może nie myśl o tym tak dużo, to szybciej zajdziesz, skoro wcześniej udało się za pierwszym razem.
Tez tak sadze, odpusc. To najlepsze wyjscie i najlepsza rada, choc w praktyce mega trudne do wykonania.

Do góry