reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mnie też co dwa tyg gin ustawia na wizytę , wyjątkowo w przyszłym będę miała dodatkową u i innego lekarza akurat polecanego na forum dr P. Może oceni czy mam dobre dawki leków i czy ok jest ogólnie n a jego oko.
@Charlotte21 powiem Ci ze naprawdę ten stres jest ale ja akurat staram się czymś zająć coś robię by dzień szybko zleciał a że objawów nie mam to jak zacznę myśleć to wiadomo co w głowie zaraz jest.. Jeszcze mam na głowie dietę cukrzycowa i mierzenie cukrów jak by było mało..
@moha ty też musisz być na diecie?
Nie, w poniedziałek idę zbadać glukozę, wiec zobaczymy. Mam nadzieje, ze będzie Ok... mi właśnie ciężko zając czas, wolałabym chyba jednak chodzić do pracy. Męża nie ma, wiec od poniedziałku jestem u rodziców, a tak to sama będę siedzieć w mieszkaniu. Chce kupić maszynę do szycia, bo byłam latem na kursie i mega mi się spodobało, a czas przy maszynie leci niesamowicie :)

reklama
U mnie po prenatalnych ma być co miesiąc. Do tego czasu co 2 tyg ze względu na 3 poronienia wcześniej. No i nigdy nie dotrwałam do etapu, ze było serduszko, tym razem po raz pierwszy.
Rozumiem, ja stwierdziłam że biorę leki, więc co mi to zmieni czy będę co dwa tyg miała wizytę czy co miesiąc.
I tak mnie nie uspokoiła żadna wizyta, w pierwszej ciąży, serce przestało bić zaraz po wizycie i dowiedziałam się o tym 5 tygodni później, więc musiałabym mieć USG chyba codziennie.

Dziewczyny jak tak czytam to widzę, że co lekarz to inna praktyka. Mój akurat nie bierze ode mnie kasy za każdym razem, a jak już wizyta jest płatna to 50zł. Pewnie dlatego tyle ma pacjentek. Ostatnio rozmawiałam z pielęgniarką, która mnie szczepiła na grypę, bo wcześniej pracowała na oddziale noworodkowym to trochę się zna. Powiedziała, że mój lekarz jest dobry ale do pewnych spraw podchodzi "olewatorsko", zaproponowała żebym poszła na wizytę do innego bardziej kompetentnego lekarza, który dodatkowo jest ordynatorem ginekologii. I tak się zastanawiam nad jej sugestią. Tym bardziej, że mój ma sprzęt słabej jakości.

Nie, w poniedziałek idę zbadać glukozę, wiec zobaczymy. Mam nadzieje, ze będzie Ok... mi właśnie ciężko zając czas, wolałabym chyba jednak chodzić do pracy. Męża nie ma, wiec od poniedziałku jestem u rodziców, a tak to sama będę siedzieć w mieszkaniu. Chce kupić maszynę do szycia, bo byłam latem na kursie i mega mi się spodobało, a czas przy maszynie leci niesamowicie :)
Też lubię takie rzeczy szycie... Teraz w nowym domu mogę kupić maszynę ale na razie są wydatki inne by się dobrze urządzić no wiadomo wizyty leki badania... Przyjdźie czas i na maszynę. A ty bierzesz jakies glucophage czy coś? Ja w labo mam ok cukier ale jak mierze to różnie...

Też lubię takie rzeczy szycie... Teraz w nowym domu mogę kupić maszynę ale na razie są wydatki inne by się dobrze urządzić no wiadomo wizyty leki badania... Przyjdźie czas i na maszynę. A ty bierzesz jakies glucophage czy coś? Ja w labo mam ok cukier ale jak mierze to różnie...
Nieee, nic na cukier nie biore. Nawet nie wiem jaki mogłabym mieć poziom, także dopiero w pon się dowiem

Hej od niedawna obserwuje forum.Nie przeczytałam wszystkiego bo trochę tego jest...W skrócie o mnie.Wlasnie jestem po poronieniu ciaza zatrzymana w 6ti 3d.To była moja 2 ciaza.Zrobilam trochę badan.Karyiotyp czekam na wynik ,a wyszła mi mutacja Mthfr C677 heterozygoty.Zaczelam suplementacja wit b6 i b12 do tego kwas foliowy aktywny.Zrobilan badanie homocysteina wynik był 11.55 A ja byłam w 5 tygodniu ciąży.Za 2 tygodnie powtórzyła badania homo i spadła ale ciaza przestawala się rozwijać.Jak myślicie czy zachodzące w ciaze przy tak wysokiej homocysteinie mogło doprowadzić do poronienia? Serce przestało bić...

@Lu_cy chyba Ty jesteś najbardziej w temacie więc zapytam. Jak to jest z kwarantanna teraz Jeśli kolega z pracy trafia na kwarantannę to mnie też wyślą czy teraz tak nie jest? 🤔

reklama
@Lu_cy chyba Ty jesteś najbardziej w temacie więc zapytam. Jak to jest z kwarantanna teraz Jeśli kolega z pracy trafia na kwarantannę to mnie też wyślą czy teraz tak nie jest? [emoji848]
Zależy czy rozróżniasz kwarantanne od izolacji. Kolega jest zarażony czy ma kwarantannę? Jak ma kwarantannę, dlatego że miał kontakt z (+) to Tobie nic nie grozi. Jeśli kolega jest zarażony, to Ty powinnaś iść na kwarantannę [emoji846]

Do góry