@mohaaa To coś ściemnia. Powinnaś dostać za darmo. Tu masz listę leków refundowanych tylko z racji tego że jesteś w ciąży Link do: Bezpłatne leki dla kobiet w ciąży - Ministerstwo Zdrowia - Portal Gov.pl
reklama
mohaaa
Fanka BB :)
Ciekawe ciekawe. Kupowałam kilka dni temu w aptece i pomimo ze było napisane, ze ciąża to Pani przypomniała, ze pełnopłatne. A mój gin jeszcze mi mowil, ze jedna z jego pacjentek jest farmaceutka i ja ta bardzo interesowało, ale tez musiała zapłacićChodź do lekarza prywatnie i za inne leki płacę 100% A heparyne dostałam za darmo.Na recepcie było oznaczenie że kobieta w ciazy.Dawke miałam 0.6
mohaaa
Kurczę teraz się wściekłam. Najgorzej, ze nie znam innego gina w Gdyni, który by mi zapisał te same leki co ten, wiec nie mam wyjścia. Ale on mi tłumaczył coś w stylu, ze jest info na stronie, ale nie ma do tego jakiejś dodatkowej informacji, na podstawie której lekarz może zapisać leki z 100% refundacja, wiec nie ma to sensu. Spróbuje go we wtorek jeszcze o to podpytać, bo bardzo mi się to nie podoba
mohaaa
Od testuTak zapytaj o co chodzi bo szkoda że musisz płacić jeżeli można je mieć za darmo.Dziewczyny A Wy heparyne w ciazy stosujecie od jakiego momentu ? Od pozytywnego testu czy od pracy serduszka?
Dziękuje :* mam jeszcze 0,4 chyba 2 strzykawki, a teraz przyjmuje 0,6. A na jakiej podstawie rodzinny mi da zaświadczenie? I jeśli już mi je da, to po prostu gin będzie mi je za darmo wypisywać?@mohaaa spróbuj poprosić o zaświadczenie, że potrzebujesz heparyne w ciąży do lekarza rodzinnego i wtedy może uda się na NFZ. Ja mam 2 op z dawka 0.4 jak chcesz
monika1708
Chyba chodzi o to żeby gin wystawił zaświadczenie i może uda się od rodzinnego dostać na refundację [emoji848]Od testu
Dziękuje :* mam jeszcze 0,4 chyba 2 strzykawki, a teraz przyjmuje 0,6. A na jakiej podstawie rodzinny mi da zaświadczenie? I jeśli już mi je da, to po prostu gin będzie mi je za darmo wypisywać?
reklama
roki_1991
A jak u Ciebie? Który to już tc i kiedy wizyta??Ja też tak sądzę że nie normalny ten gin żeby tak ciągle co dwa dni każe przychodzic i robi usg... Trzeba troszkę czasu poczekać chociaż tydzień by przy takiej ciąży zobaczyc jakis postęp. Tylko się @nadzieja stresuje dodatkowo
A u ciebie który tc?Nie, w poniedziałek idę zbadać glukozę, wiec zobaczymy. Mam nadzieje, ze będzie Ok... mi właśnie ciężko zając czas, wolałabym chyba jednak chodzić do pracy. Męża nie ma, wiec od poniedziałku jestem u rodziców, a tak to sama będę siedzieć w mieszkaniu. Chce kupić maszynę do szycia, bo byłam latem na kursie i mega mi się spodobało, a czas przy maszynie leci niesamowicie![]()
Ja bym zwariował tyle. Moja gin kazała chodzic co 3 tyg A ja i tak wytrzymałam tylko 2Ja byłam w 5 TC a potem w 6 tc i jak już biło serce to co miesiąc mam wizyty, nie widział sensu częściej.
Jeśli jego dziecko miało kontakt, to nawet on jako ojciec nie idzie teraz na kwarantanne tylko normalnie idzie do pracy. Dopiero jak jego dziecko dostanie wynik dodatni to domownicy idąOdróżniam izolacje od kwarantannyjego dziecko miało kontakt z osobą +. Uff czyli mogę spać spokojnie
![]()
Odwrotnie. Gin ma dac zaświadczenie że.musisz brać heparyne i wtedy może się uda żeby rodzinny wypisal darmowa recepteOd testu
Dziękuje :* mam jeszcze 0,4 chyba 2 strzykawki, a teraz przyjmuje 0,6. A na jakiej podstawie rodzinny mi da zaświadczenie? I jeśli już mi je da, to po prostu gin będzie mi je za darmo wypisywać?