reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 no właśnie tak pewnie by było. Bo żeby podjechać masz za daleko bo ja z dolnośląskiego... A co do globulek czy maści to nie wiem bo jeszcze ani razu nie miałam potrzeby przyjmować. A ta masc która Ci proponuję przepisała mi lekarka na zaś bo coś zaczynało mnie brać jak byłam w ciąży

Dziękuję za chęć pomocy 😘 Destino już mi podpowiedziała po pracy zakupie globulki i będę się sama leczyć. Wizyta może wyjdzie dopiero w listopadzie.

reklama
Ja chodzilam do prof Polaka, ale duzo znajomych poleca dr Kwiatka i .... Rutkowskiego jesli nazwiska nie przekrecilam.

I ja chodze do OVUM 😅👋
No to swietnie :D
Nie myslalam, ze bedzie tu ktos kto chodzi do Ovum, a tu az dwie dziewczyny :D
Tych nazwisk nie znam, oni przyjmuja tez w Ovum?
A Ty do kogo chodzisz i jakie masz problemy?

Zalezy o co pytasz [emoji28]

O kurczaki, brzni strasznie
Wyglądało też strasznie. Jak zadzwonili do mnie o mało nie padlam z zawału. Wtedy nie byłam jego żona i nie chcieli mnie informować a na początku skłamali ze nie ma takiego pacjenta a wieźli go aż na Śląsk i najlepszego chirurga ściągali z urlopu. Ręka praktycznie sprawna. Ale strach mnie obleciał mimo że to "tylko" ręka myślałam że już go nie zobaczę.

Dziewczyny pisze do Was z próśb. Macie może do polecenia jakieś globulki doochwowe na infekcje bez recepty? Coś złapałam, a lekarz ma zawalony grafik do 17.10 kaza dzwonić w przyszłym tyg będą grafiki na późniejszy czas 😭 poratujecie jakąś rada?

Ja miałam od lekarza polecony InVag. Ostatecznie okazało się, że nie miałam infekcji, ale objawy pieczenia ustały.

Dziękuję za chęć pomocy [emoji8] Destino już mi podpowiedziała po pracy zakupie globulki i będę się sama leczyć. Wizyta może wyjdzie dopiero w listopadzie.

Zdecydowanie globulki. Maść to pomaga na lekkie swędzenie na zewnątrz. Jak czujesz w środku to zdecydowanie globulki. Mi kilka razy pomógł zwykły iladian [emoji2368] A miałam etap że od tamponów łapałam co miesiąc :/ Jak przestałam używać to problem mi zniknął.

Zdecydowanie globulki. Maść to pomaga na lekkie swędzenie na zewnątrz. Jak czujesz w środku to zdecydowanie globulki. Mi kilka razy pomógł zwykły iladian [emoji2368] A miałam etap że od tamponów łapałam co miesiąc :/ Jak przestałam używać to problem mi zniknął.

Dziękuję z radę. Leczyłam pęcherz od ponad tyg bo coś mnie podpiekalo i jednak to nie to. Używałam przez jakis czas zelu / jedwabiu do higieny intymnej i chyba po tym., 🤭 wracam do mojego mydełka przez tą pandemie było ciężko dostępne bo ludzi zaczęli mydła używać 😅🤔 a ja za eksperymentowanie mam za swoje 😅🤭

Dziękuję z radę. Leczyłam pęcherz od ponad tyg bo coś mnie podpiekalo i jednak to nie to. Używałam przez jakis czas zelu / jedwabiu do higieny intymnej i chyba po tym., [emoji2960] wracam do mojego mydełka przez tą pandemie było ciężko dostępne bo ludzi zaczęli mydła używać [emoji28][emoji848] a ja za eksperymentowanie mam za swoje [emoji28][emoji2960]

Właśnie jak czuję takie podpiekanie to od razu clotrimazolum smaruję i problem mija [emoji16]
Czasami nie warto eksperymentować. Po zmianie płynu do intymnej też mam problem [emoji2960]

Właśnie jak czuję takie podpiekanie to od razu clotrimazolum smaruję i problem mija
emoji16.png

Czasami nie warto eksperymentować. Po zmianie płynu do intymnej też mam problem
emoji2960.png
Miał nawilżać i taki super extr fajny. 😂 mam nauczkę i zapas mojego mydełka 😅

reklama
@nnat. Ogólnie o klinike jak oceniasz 😉
Bardzo dobrze ;) jakbym miala sie czepic, to moglabymnsie kilku rzeczy dopatrzeć, ale w ogolnym rozrachunku jestem zadowolona. Ponizej opowiem dokladniej co i jak.
No to swietnie :D
Nie myslalam, ze bedzie tu ktos kto chodzi do Ovum, a tu az dwie dziewczyny :D
Tych nazwisk nie znam, oni przyjmuja tez w Ovum?
A Ty do kogo chodzisz i jakie masz problemy?
Taki swiat maly ;)
Prof. Polak tak, tamci dwaj nie.

Ja wlasnie do prof. Polaka chodzę. Trafilam do niego z przypadku, jak inna lekarka stwierdzila poronienie zatrzymane w naszej pierwszej ciazy. Szukalismy kogokolwiek kto potwierdzi sprawe, bo dostalam dwie opcje - czekac az sama macica sie oczysci, albo zdecydowac sie na lyzeczkowanie.
Maz moj wymusic probowal zeby mnie ktokolwiek przyjal i profesor przechodzac kolo rejestracji widzac jaka bylam zawyta a maz zdeterminowany powiedzil ze on nas w tym momencie przyjmie, byl chyba jeszcze przed swoimi pacjentkami.
To bylo w wielki czwartek rok temu, potwierdzil ze ciaza przestala sie rozwijac i skierowal do szpitala na farmakologiczna indukcje poronienia, zebym do swiat jeszcze mogla wyjsc ze szpitala i zeby bylo to juz za nami. I tak juz zostalam, poprowadzil moja druga ciaze, z ktorej mamy zdrowa coreczke, ktora niedlugo skonczy pol roku ;)
Bylam w klinice jeszcze na prenatalnych u pani doktor ale nazwiska sobie chyba nie przypomne.
Wyglądało też strasznie. Jak zadzwonili do mnie o mało nie padlam z zawału. Wtedy nie byłam jego żona i nie chcieli mnie informować a na początku skłamali ze nie ma takiego pacjenta a wieźli go aż na Śląsk i najlepszego chirurga ściągali z urlopu. Ręka praktycznie sprawna. Ale strach mnie obleciał mimo że to "tylko" ręka myślałam że już go nie zobaczę.
Wspolczuje Wam przezyc 😳

Do góry