reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Powinnaś podnieść ferrytyne czyli zakwaszać się w momencie przyjmowania żelaza(jeśli przyjmujesz). Żelazo lekko podwyższone, nie trzeba tym się przejmować. Możliwe ze chłoniesz jak ja ze wszystkiego, popatrz czy Twoje suple nie mają otoczki z tlenku żelaza bo to też podnosi jego poziom. Jeśli ferrytyna jest nisko a żelazo wysoko to nie jest to groźne bo pytałam hematologa. A jeśli chodzi o przekroczona b12 pewnie nie odstawiłaś przed badaniem, a jeśli odstawiłaś to bierz co 2 lub 3 dzień dawkę.
Właśnie nie biorę żelaza. Wszystko co biorę odstawiłam na 5 dni przed badaniem. Oprócz euthyrox. To zmniejsze przyjowanie b12. Dziękuję za odpowiedź

U mnie taka sytuacja, ze we wtorek powinnam dostać plamienie przed okresem, a tu czysto, pierwszy raz :o bo poprzednio nawet jak zachodziłam w ciąże to miałam plamienie. Jutro albo pojutrze powinnam dostać okres. I w sumie może nic w tym dziwnego, ale pierwszy raz tez mam tak wysoka temp i z każdym dniem rośnie. Dziś 36,87

Zobacz załącznik 1182927
No ja to bym już test zrobiła:) trzymam kciuki!

A tak z innej beczki dziewczyny jak najlepiej i najszybciej zrzucić kilka kg? Jakieś pomysły? Ogólnie mam pracę siedzącą. Staram się jesz co 3-4h, a du... rosnie 😅 Zaczęłam ćwiczyć na orbitreku wieczorami. Coś jeszcze doradzicie? Jakieś suplementy?

Co tam u Ciebie słychać? Wywoływałam Cię już [emoji14]

Ja jestem już po @ od ponad miesiąca biorę witaminy plus acard wróciłam również do miositogynu i maz też bierze witaminki. Może zaczniemy powoli działać [emoji28]

@mohaaa Ty rozpocznij dwa a kreskami i polecimy pokolei [emoji23]
Nie przyszło mi powiadomienie.

Dxiekujr że pytasz. Wszystko ok. Za parę tyg kończę kurs od nowego roku do pracy na pełen etat. Zmieniłam mieszkanie teraz. Drugi miesiąc cykle jak w zegarku choć jeden plus [emoji16][emoji16]

Ja cały czas czekam na Twoje dwie wyczekane kreski. Aby ci to już dużo czasu nie zajęło.

Suple odradzam, tym bardziej podczas starań. Zdrowe jedzonko i ruch. Ja też walczę od ponad roku, raz jest lepiej raz gorzej ale jakoś leci powoli waga w dół [emoji4] Polecam akademie płodności, dieta płodnościowa, zdrowa, pyszna, warto spróbować [emoji4]
A tak z innej beczki dziewczyny jak najlepiej i najszybciej zrzucić kilka kg? Jakieś pomysły? Ogólnie mam pracę siedzącą. Staram się jesz co 3-4h, a du... rosnie [emoji28]Ćwiczę dużo na orbitreku wieczorami. Coś jeszcze doradzicie? Jakieś suplementy?

Suple odradzam, tym bardziej podczas starań. Zdrowe jedzonko i ruch. Ja też walczę od ponad roku, raz jest lepiej raz gorzej ale jakoś leci powoli waga w dół [emoji4] Polecam akademie płodności, dieta płodnościowa, zdrowa, pyszna, warto spróbować [emoji4]

Dziękuję za radę. Czy mogę prosić o link do diety?

reklama
A tak z innej beczki dziewczyny jak najlepiej i najszybciej zrzucić kilka kg? Jakieś pomysły? Ogólnie mam pracę siedzącą. Staram się jesz co 3-4h, a du... rosnie [emoji28] Zaczęłam ćwiczyć na orbitreku wieczorami. Coś jeszcze doradzicie? Jakieś suplementy?

Ja polecam apkę Lewandowskiej. Lucy ją zachwalała tutaj i powiem Ci że bardzo ładnie spadłam na wadze! To jest dieta + ćwiczenia, nawet 20min dziennie więc tyle co nic.
Potem niestety spadłam ze schodów wiec przestałam ćwiczyć i jakoś mi się posypało [emoji14] Ale nie nabieram wagi wiec jest super. Do idealnej brakuje mi już tylko 2-3kg [emoji16]

Do góry