reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Powinnaś podnieść ferrytyne czyli zakwaszać się w momencie przyjmowania żelaza(jeśli przyjmujesz). Żelazo lekko podwyższone, nie trzeba tym się przejmować. Możliwe ze chłoniesz jak ja ze wszystkiego, popatrz czy Twoje suple nie mają otoczki z tlenku żelaza bo to też podnosi jego poziom. Jeśli ferrytyna jest nisko a żelazo wysoko to nie jest to groźne bo pytałam hematologa. A jeśli chodzi o przekroczona b12 pewnie nie odstawiłaś przed badaniem, a jeśli odstawiłaś to bierz co 2 lub 3 dzień dawkę.
Właśnie nie biorę żelaza. Wszystko co biorę odstawiłam na 5 dni przed badaniem. Oprócz euthyrox. To zmniejsze przyjowanie b12. Dziękuję za odpowiedź

U mnie taka sytuacja, ze we wtorek powinnam dostać plamienie przed okresem, a tu czysto, pierwszy raz :o bo poprzednio nawet jak zachodziłam w ciąże to miałam plamienie. Jutro albo pojutrze powinnam dostać okres. I w sumie może nic w tym dziwnego, ale pierwszy raz tez mam tak wysoka temp i z każdym dniem rośnie. Dziś 36,87

Zobacz załącznik 1182927
No ja to bym już test zrobiła:) trzymam kciuki!

A tak z innej beczki dziewczyny jak najlepiej i najszybciej zrzucić kilka kg? Jakieś pomysły? Ogólnie mam pracę siedzącą. Staram się jesz co 3-4h, a du... rosnie 😅 Zaczęłam ćwiczyć na orbitreku wieczorami. Coś jeszcze doradzicie? Jakieś suplementy?

Co tam u Ciebie słychać? Wywoływałam Cię już [emoji14]

Ja jestem już po @ od ponad miesiąca biorę witaminy plus acard wróciłam również do miositogynu i maz też bierze witaminki. Może zaczniemy powoli działać [emoji28]

@mohaaa Ty rozpocznij dwa a kreskami i polecimy pokolei [emoji23]
Nie przyszło mi powiadomienie.

Dxiekujr że pytasz. Wszystko ok. Za parę tyg kończę kurs od nowego roku do pracy na pełen etat. Zmieniłam mieszkanie teraz. Drugi miesiąc cykle jak w zegarku choć jeden plus [emoji16][emoji16]

Ja cały czas czekam na Twoje dwie wyczekane kreski. Aby ci to już dużo czasu nie zajęło.

Suple odradzam, tym bardziej podczas starań. Zdrowe jedzonko i ruch. Ja też walczę od ponad roku, raz jest lepiej raz gorzej ale jakoś leci powoli waga w dół [emoji4] Polecam akademie płodności, dieta płodnościowa, zdrowa, pyszna, warto spróbować [emoji4]
A tak z innej beczki dziewczyny jak najlepiej i najszybciej zrzucić kilka kg? Jakieś pomysły? Ogólnie mam pracę siedzącą. Staram się jesz co 3-4h, a du... rosnie [emoji28]Ćwiczę dużo na orbitreku wieczorami. Coś jeszcze doradzicie? Jakieś suplementy?

Suple odradzam, tym bardziej podczas starań. Zdrowe jedzonko i ruch. Ja też walczę od ponad roku, raz jest lepiej raz gorzej ale jakoś leci powoli waga w dół [emoji4] Polecam akademie płodności, dieta płodnościowa, zdrowa, pyszna, warto spróbować [emoji4]

Dziękuję za radę. Czy mogę prosić o link do diety?

reklama
A tak z innej beczki dziewczyny jak najlepiej i najszybciej zrzucić kilka kg? Jakieś pomysły? Ogólnie mam pracę siedzącą. Staram się jesz co 3-4h, a du... rosnie [emoji28] Zaczęłam ćwiczyć na orbitreku wieczorami. Coś jeszcze doradzicie? Jakieś suplementy?

Ja polecam apkę Lewandowskiej. Lucy ją zachwalała tutaj i powiem Ci że bardzo ładnie spadłam na wadze! To jest dieta + ćwiczenia, nawet 20min dziennie więc tyle co nic.
Potem niestety spadłam ze schodów wiec przestałam ćwiczyć i jakoś mi się posypało [emoji14] Ale nie nabieram wagi wiec jest super. Do idealnej brakuje mi już tylko 2-3kg [emoji16]

Do góry