reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam pytanko, jak dobrze kojarzę to niektóre z was brały acard w ciąży. Czy go się odstawia przed porodem jakos? W piątek idę do lekarza ale nurtuje mnie od jakiegoś czasu ten temat [emoji848]
Tak na ludzki rozum to chyba trzeba odstawić..

reklama
Dziewczyny jaki polecacie kupić termometr dla niemowlaka? Bezdotykowy czy np. dotykowy do ucha i czoła?

@monika1708 jak waga u Ciebie? Ile kg na plusie?:)
My kupiliśmy taki, ma funkcje mierzenia temp otoczenia, jedzenia, wody.

A waga.. Już 10 kg na plus [emoji85][emoji3061]
Screenshot_20200928_143927_pl.allegro.jpeg

Dziewczyny mam pytanko, jak dobrze kojarzę to niektóre z was brały acard w ciąży. Czy go się odstawia przed porodem jakos? W piątek idę do lekarza ale nurtuje mnie od jakiegoś czasu ten temat [emoji848]
Acard powinno się odstawic do 34 tc, aby zdazyla sie zamknąć zastawka w serduszku. Tak przynajmniej moj ginekolog tłumaczył. A lekow miala sporo w ciazy wuec mu ufam w tej materii.
Ja mam zwykly termometr ekektryczny. (Do wkladania). Kupuwalam go w czasie szalu z pandemia i te bezdotykowe byky bardzo drogie. I tak zeszło mi do dzisiaj. 🙈

Ps. 10 kg to książkowo. Ja przytylam 20 kg. Na pewno sterydy mi w tym pomogły. Ale jadlam za pięciu. 🙈🤣🤷‍♀️

Acard powinno się odstawic do 34 tc, aby zdazyla sie zamknąć zastawka w serduszku. Tak przynajmniej moj ginekolog tłumaczył. A lekow miala sporo w ciazy wuec mu ufam w tej materii.
Ja mam zwykly termometr ekektryczny. (Do wkladania). Kupuwalam go w czasie szalu z pandemia i te bezdotykowe byky bardzo drogie. I tak zeszło mi do dzisiaj. [emoji85]

Ps. 10 kg to książkowo. Ja przytylam 20 kg. Na pewno sterydy mi w tym pomogły. Ale jadlam za pięciu. [emoji85][emoji1787][emoji2368]
Ja termometr za 130 zl upolowalam, chyba najtaniej jak było w internetach [emoji85]

No ja oprócz tego mam insulinę i lek na nerwice. O ile to wiem co i jak tak z acardem chodzę i się zastanawiam [emoji2368]
31 tc leci i coraz więcej pytań [emoji28]

Ja mam bodajże Beurer Termometr Elektroniczny Bezdotykowy Ft 90 i ogólnie polecam - działa nieźle nawet po wymianie baterii :p Mogę dokładny model sprawdzić jak dojadę do domu.

Teraz chyba w 36 się odstawia. Ja odstawiłam chyba w 33 czy 34 tygodniu

@monika1708 dzięki. Sprawdze ten termometr. Bo jak szukałam takiego bezdotykowego to ceny kosmos koło 300 zł. Powariowali przez tą pandemie. U mnie też 10 kg na plusie...
@witch84 jak możesz to sprawdź i daj znać :)

Ja też na acardzie jestem i luteinie. Luteinę mam odstawić w 35 TC a o Acard nie pytałam. @monika1708 Daj znać co Ci lekarz powie. Jak będę w pod koniec przyszłego tygodnia to się o to zapytam.

@monika1708 dzięki. Sprawdze ten termometr. Bo jak szukałam takiego bezdotykowego to ceny kosmos koło 300 zł. Powariowali przez tą pandemie. U mnie też 10 kg na plusie...
@witch84 jak możesz to sprawdź i daj znać :)

Ja też na acardzie jestem i luteinie. Luteinę mam odstawić w 35 TC a o Acard nie pytałam. @monika1708 Daj znać co Ci lekarz powie. Jak będę w pod koniec przyszłego tygodnia to się o to zapytam.
Ja długo szukałam termometru żeby w rozsądnej cenie kupić [emoji85]

@Humhum Oj ja tego microlifa nie polecam. Sama go mam jest do niczego. 🤭 Dużo mi się sprzedaje tych termometrów biorą je nawet do przychodni i chwalą sobie. Poczytaj sobie opinie. Microlifa odradzam.

Edit, beurer też dobra firma, dodatkowo sprawdź sobie mesmed hw - 302/mm-331
IMG_20200928_152159.jpg
IMG_20200928_152149.jpg

Załączniki

• IMG_20200928_152233.jpg
    IMG_20200928_152233.jpg
    384,4 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
reklama
Ja termometr za 130 zl upolowalam, chyba najtaniej jak było w internetach [emoji85]

No ja oprócz tego mam insulinę i lek na nerwice. O ile to wiem co i jak tak z acardem chodzę i się zastanawiam [emoji2368]
31 tc leci i coraz więcej pytań [emoji28]
Czyli teraz przyvwizycie powinien ci odstawiac. Jak bylam w 31 tc to czulam ze to końcówka....😅🤣 a urodzilam dopiero 10 tygodni później. Nue wiem jak tobie bedzie. Ale mi ten czas. Staaaaasznie sie dłużył.
Zdowka !

Do góry