reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam pytanko, jak dobrze kojarzę to niektóre z was brały acard w ciąży. Czy go się odstawia przed porodem jakos? W piątek idę do lekarza ale nurtuje mnie od jakiegoś czasu ten temat [emoji848]
Tak na ludzki rozum to chyba trzeba odstawić..

reklama
Dziewczyny jaki polecacie kupić termometr dla niemowlaka? Bezdotykowy czy np. dotykowy do ucha i czoła?

@monika1708 jak waga u Ciebie? Ile kg na plusie?:)
My kupiliśmy taki, ma funkcje mierzenia temp otoczenia, jedzenia, wody.

A waga.. Już 10 kg na plus [emoji85][emoji3061]
Screenshot_20200928_143927_pl.allegro.jpeg

Dziewczyny mam pytanko, jak dobrze kojarzę to niektóre z was brały acard w ciąży. Czy go się odstawia przed porodem jakos? W piątek idę do lekarza ale nurtuje mnie od jakiegoś czasu ten temat [emoji848]
Acard powinno się odstawic do 34 tc, aby zdazyla sie zamknąć zastawka w serduszku. Tak przynajmniej moj ginekolog tłumaczył. A lekow miala sporo w ciazy wuec mu ufam w tej materii.
Ja mam zwykly termometr ekektryczny. (Do wkladania). Kupuwalam go w czasie szalu z pandemia i te bezdotykowe byky bardzo drogie. I tak zeszło mi do dzisiaj. 🙈

Ps. 10 kg to książkowo. Ja przytylam 20 kg. Na pewno sterydy mi w tym pomogły. Ale jadlam za pięciu. 🙈🤣🤷‍♀️

Acard powinno się odstawic do 34 tc, aby zdazyla sie zamknąć zastawka w serduszku. Tak przynajmniej moj ginekolog tłumaczył. A lekow miala sporo w ciazy wuec mu ufam w tej materii.
Ja mam zwykly termometr ekektryczny. (Do wkladania). Kupuwalam go w czasie szalu z pandemia i te bezdotykowe byky bardzo drogie. I tak zeszło mi do dzisiaj. [emoji85]

Ps. 10 kg to książkowo. Ja przytylam 20 kg. Na pewno sterydy mi w tym pomogły. Ale jadlam za pięciu. [emoji85][emoji1787][emoji2368]
Ja termometr za 130 zl upolowalam, chyba najtaniej jak było w internetach [emoji85]

No ja oprócz tego mam insulinę i lek na nerwice. O ile to wiem co i jak tak z acardem chodzę i się zastanawiam [emoji2368]
31 tc leci i coraz więcej pytań [emoji28]

Ja mam bodajże Beurer Termometr Elektroniczny Bezdotykowy Ft 90 i ogólnie polecam - działa nieźle nawet po wymianie baterii :p Mogę dokładny model sprawdzić jak dojadę do domu.

Teraz chyba w 36 się odstawia. Ja odstawiłam chyba w 33 czy 34 tygodniu

@monika1708 dzięki. Sprawdze ten termometr. Bo jak szukałam takiego bezdotykowego to ceny kosmos koło 300 zł. Powariowali przez tą pandemie. U mnie też 10 kg na plusie...
@witch84 jak możesz to sprawdź i daj znać :)

Ja też na acardzie jestem i luteinie. Luteinę mam odstawić w 35 TC a o Acard nie pytałam. @monika1708 Daj znać co Ci lekarz powie. Jak będę w pod koniec przyszłego tygodnia to się o to zapytam.

@monika1708 dzięki. Sprawdze ten termometr. Bo jak szukałam takiego bezdotykowego to ceny kosmos koło 300 zł. Powariowali przez tą pandemie. U mnie też 10 kg na plusie...
@witch84 jak możesz to sprawdź i daj znać :)

Ja też na acardzie jestem i luteinie. Luteinę mam odstawić w 35 TC a o Acard nie pytałam. @monika1708 Daj znać co Ci lekarz powie. Jak będę w pod koniec przyszłego tygodnia to się o to zapytam.
Ja długo szukałam termometru żeby w rozsądnej cenie kupić [emoji85]

@Humhum Oj ja tego microlifa nie polecam. Sama go mam jest do niczego. 🤭 Dużo mi się sprzedaje tych termometrów biorą je nawet do przychodni i chwalą sobie. Poczytaj sobie opinie. Microlifa odradzam.

Edit, beurer też dobra firma, dodatkowo sprawdź sobie mesmed hw - 302/mm-331
IMG_20200928_152159.jpg
IMG_20200928_152149.jpg

Załączniki

• IMG_20200928_152233.jpg
    IMG_20200928_152233.jpg
    384,4 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
reklama
Ja termometr za 130 zl upolowalam, chyba najtaniej jak było w internetach [emoji85]

No ja oprócz tego mam insulinę i lek na nerwice. O ile to wiem co i jak tak z acardem chodzę i się zastanawiam [emoji2368]
31 tc leci i coraz więcej pytań [emoji28]
Czyli teraz przyvwizycie powinien ci odstawiac. Jak bylam w 31 tc to czulam ze to końcówka....😅🤣 a urodzilam dopiero 10 tygodni później. Nue wiem jak tobie bedzie. Ale mi ten czas. Staaaaasznie sie dłużył.
Zdowka !

Do góry