reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Humhum ja też mam microlife. Nie jest idealny i czasami strasznie się na niego wkurzam ale jeśli robię wszystko jak w instrukcji to pokazuje dobra temperature. Ale też muszę poszukać czegoś innego. Bo nie zawsze jest tak że termometr leży 30 minut w miejscu w którym chciałabym zmierzyć temperature...

@Humhum Oj ja tego microlifa nie polecam. Sama go mam jest do niczego. 🤭 Dużo mi się sprzedaje tych termometrów biorą je nawet do przychodni i chwalą sobie. Poczytaj sobie opinie. Microlifa odradzam.

Edit, beurer też dobra firma, dodatkowo sprawdź sobie mesmed hw - 302/mm-331Zobacz załącznik 1181626Zobacz załącznik 1181628
Dzięki wielkie! Ten Diagnostic NC300 to nawet za 105 zł znalazłam. Jeszcze poczytam opinie :) mesmed 130 więc też fajna cena.

Dziewczyny głupie pytanie, ide jutro do szpitala na zabieg po poronieniu. Czy muszę być na czczo i czy muszę ściągnąć hybrydę z nóg i rąk?
Tak, koniecznie na czczo i bez picia też, mi nawet wody nie pozwolili, bo anystezjolog móglby się nie zgodzić na zabieg. Ja nie jadłam 31 godzin. Nie piłam troszkę mniej. Ale dlateho, że mnie tak przetrzymywali i się przeciagelo w czasie. Robilas może już sobie wynik na covida?

Tak, koniecznie na czczo i bez picia też, mi nawet wody nie pozwolili, bo anystezjolog móglby się nie zgodzić na zabieg. Ja nie jadłam 31 godzin. Nie piłam troszkę mniej. Ale dlateho, że mnie tak przetrzymywali i się przeciagelo w czasie. Robilas może już sobie wynik na covida?
Tak, w piątek

@Humhum Oj ja tego microlifa nie polecam. Sama go mam jest do niczego. [emoji2960] Dużo mi się sprzedaje tych termometrów biorą je nawet do przychodni i chwalą sobie. Poczytaj sobie opinie. Microlifa odradzam.

Edit, beurer też dobra firma, dodatkowo sprawdź sobie mesmed hw - 302/mm-331Zobacz załącznik 1181626Zobacz załącznik 1181628
Ja mam z microlife owulacyjny i byłam zadowolona dlatego wzięłam bezdotykowy też tej firmy [emoji6] wyjdzie w praniu czy dobry [emoji2368] na szczęście 300 zł nie kosztował [emoji28]
Czyli teraz przyvwizycie powinien ci odstawiac. Jak bylam w 31 tc to czulam ze to końcówka....[emoji28][emoji1787] a urodzilam dopiero 10 tygodni później. Nue wiem jak tobie bedzie. Ale mi ten czas. Staaaaasznie sie dłużył.
Zdowka !
Oj ja coraz częściej narzekam na boleści [emoji2960]
Dni tygodnia jakoś lecą ale też czasami mam wrażenie że ta ciąża się Dłuży [emoji28]

Jedno jest pewne - ja ten termometr raczej traktuję jako sprawdzenie czy jest temperatura czy jej nie ma. Jak chcę znać dokładną, to mierzę rtęciowym 🤷‍♀️ Taka informacja czy podawać leki czy jeszcze nie ;-)
Najłatwiej sprawdzić czy termometr jest dobry wykonując sobie kilka pomiarów pod rząd. Jak są takie same, to termometr jest akceptowalny. A miałam taki jeden gdzie rozbieżności do 2 stopni były...

PS. Mam dokładnie ten model o którym pisałam powyżej.

Ciężko mi powiedzieć jak z tymi cukrami - jak mierzę rano glukometrem to mam pomiędzy 90 a 110. Jak zmierzę przygodny w ciągu dnia, to zazwyczaj mam ok 80-90. U mnie jest obciążenie rodzinne + nieprawidłowo wychodziła mi krzywa w ciąży (po 2h wynik miałam wyższy niż po 1h). Insulinowej nigdy nie badałam.
A może po prostu brak mi wytrwałości...

A ty jesteś w ciąży albo się starasz?

Ja mam cukier naczczo okay 92, potem 120 (chyba), a potem 154. To właśnie ten po 2 godzinach jest za wysoki. Plus mama ma niewydolność nerek, a siostra IO, ojciec nadciśnienie.

Jesli masz nadwagę to niestety trzeba zrzucić. Mi się narazie 4 kg udało i waga stoi od 2 tygodni. Ale wróciłam tydzień temu do siłowni. Dużo nie mam do zrzucenia. Lekarz mówi 5 kg. Ja mam już 4, als chciałabym 10. Polecam dietetyka, jeśli nie ogarniasz tego do końca. Ja mam termin na 7.10.

A jeśli się nie starasz ani nie jesteś w ciąży to nic się z tym nie robi. Zdrowy styl życia i sport i powinno trzymać się w ryzach. Przy napadach głodu ciężko... Ale trzeba dla zdrowia.

Jedno jest pewne - ja ten termometr raczej traktuję jako sprawdzenie czy jest temperatura czy jej nie ma. Jak chcę znać dokładną, to mierzę rtęciowym 🤷‍♀️ Taka informacja czy podawać leki czy jeszcze nie ;-)
Najłatwiej sprawdzić czy termometr jest dobry wykonując sobie kilka pomiarów pod rząd. Jak są takie same, to termometr jest akceptowalny. A miałam taki jeden gdzie rozbieżności do 2 stopni były...

PS. Mam dokładnie ten model o którym pisałam powyżej.

Popieram, robię tak samo ;) chociaż mój bezdotykowy pokazuje zawsze 36.2 czasem 36.4 więc jak pokazuje 37 to znaczy że już jest temperatura jakaś wyższa. Jak mi ostatnio pokazał przy Wiki 38.5 to szybko biegam po leki, nie sprowadzając już inaczej...

reklama
To u mnie mniej więcej pokazuje faktyczną temperaturę tak +/- 0,2 stopnia ;-)

@Magdusia88 No ja już nie staram się i na razie nie planuję. Tylko się zastanawiam dlaczego nawet jak dietę trzymam, to waga mi nie spada.

Do góry