reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Trochę stawia na bok , ale bardziej chodzi o to że jak stoi to jakby obciaza wewnętrzna część stopy i to wygląda niefajnie... taka krzywa stopa... A jak raczkuje to widać że stopa idzie na zewnątrz, i to bardzo wtedy widać.
Jakie.macie butki? Dobrze mieć z obcasem thomasa, u nas nawet ma takie Amelka mimo, że nie ma.problemu
Takie info dostaliśmy od kilku fizjo i lekarza rehabilitacji
Kciuki za badania Stasia :) A powiedz mi, w jaki sposób koslawi stopę? Wygina ją jakby chodził na krawędzi czy stawia stopkę zamiast na wprost to palcami bardziej do boku? Bo Wiki właśnie jedna stopę palcami zamiast do przodu to w bok :(

reklama
Jak mi się uda to zrobię zdjęcie jak wstana.
Trochę stawia na bok , ale bardziej chodzi o to że jak stoi to jakby obciaza wewnętrzna część stopy i to wygląda niefajnie... taka krzywa stopa... A jak raczkuje to widać że stopa idzie na zewnątrz, i to bardzo wtedy widać.
Jakie.macie butki? Dobrze mieć z obcasem thomasa, u nas nawet ma takie Amelka mimo, że nie ma.problemu

Ja oczywiście za każdym razem prosiłam o kopię wyników badań wraz z opisem. Płaciłam w recepcji jedno euro za przesyłkę i dostawałam po kilku tygodniach poczta do domu, oryginał poszedł do kliniki.
Zależy jaki lekarz, ja szlam do specjalistów, którzy dawali mi wyniki z opisem, bo chcieli wykluczyć postawiona przez klinike Diagnozę: poronienia nawykowe w kontekstach danej specjalizacji lekarskiej.
Diabetolog mi nie dał, ale to mała praktyka lekarska więc nie są aż tak zorganizowani i nie maja aż tyle pacjentów.
Aha no u mnie jak proszę o kopie to się pytają po co i czy będę zmieniać lekarza i wtedy jak powiem że nie zmieniam lekarza to odpowiadają mi że nie potrzebne mi wyniki badań [emoji2368]

Co jest złego w tych nakladkach? Nie pytam złośliwie tylko naprawdę jestem ciekawa 🤔 wiem ze koleżanka z nich korzystała i mała ładnie przybierala na wadze. Ale wiem też że moje sutki są raczej mało okazałe i jeśli kiedykolwiek będzie mi dane karmić własne dziecko to wiem że może to stanowić problem. Myślałam że będę się ratować tymi nakładkami...
@Stelle ja akurat bardzo sobie chwale nakładki. One tak naprawdę uratowały moje karmienie piersią. Mam płaskie sutki przez co małej było ciężko chwycić pierś. Zanim się dobrze zassała mijała chwila. Miałam też bardzo duże rany i właśnie dzięki nakładkom dałam radę je wygoić. Nie miałam ani razu problemu z laktacja i karmie w nich do teraz ( w sumie raczej w nocy bo w dzień staram się ją odzwyczajać) a moja Marcelka ma już skończone 9 miesięcy. Już nie są mi niezbędne bo potrafi załapać bez nich ale jakoś już się obie przyzwyczaiłyśmy i jakoś tak łatwiej 😊
Hej ! Jak tylko się przysłużyły to super.👍🤗 moze złe to ujęłam. U mnie byly one zgubne. Jedna brodawke mam płaska a druga wjklesnueta. Mala tez miala problem ze złapaniem, wiec od razu mi podpowiedziano aby wziąć nakładki. Wzielam w nich karmilam i faktycznie złapała w jednej piersi. Ale...po 2 tygodniach okazało się że nic nie przybrała a mi laktacja stoi. A niby przełykanie skyszakam. Pokarm zostawał w tych nakładkach. A co najważniejsze to za mało byko kontaktu brodawka slina. Lakracja wisiała na wlosku. Od razu zaczelam odstawiać od nich.

Mycie, parzenie, zakładanie. Oj viezko bylo.
Chociaż może macie racje. Moze u mnie tez by się to inaczej stało gdyby nie nakładki. Moze by w wogole nie chciala poersi i skonvzylo by się na mm. Moze. Ale ogólnie zle uzyte mogą zaburzyć laktavje. Z drugiej strony, wiele dobrego o nich slyszalam, że uratowały kp przy wczdsbiakach i przy poranionych sutkach.
Opinie podzielone. 🙈👩‍🏫🤷‍♀️

Wiki też obciąża właśnie wewnętrzną część stopy. My mamy buciki danielki - są wysokie i głównie o to chodziło fizjo. W butikach chodzi bardzo ładnie no i ich plusem jest to że widać kiey są za małe :p W czwartek idę do innej fizjo na klejenie tapow i zobaczę co też ona mi powie ;)

Hej ! Nie wiem czemu , ale nie dostaje powiadomień jeśli ktoś mnie wywołuje... zresztą wogole nie dostaje powiadomień nawet, że ktoś coś napisał w temacie, który obserwuje
.. :( korzystam Z aplikacji na telefonie, ma ktoś ten sam problem ??

A tak poza technicznymi problemami [emoji14]
To u nas dobrze ;) dzieci chodzą do żłobka, adaptacja przebiegła szybko. W sierpniu opuscili tylko 3 dni! ;) ale teraz od wczoraj siedzą w domu bo coś ich zlapalo poważniejszego :( Mam nadzieję, że szybko dojdą do siebie. Ja do swojej pracy wracam teoretycznie w lutym, ale ogarniam pracę online (aż 3...I w końcu muszę się zdecydować która jest ok , bo ledwo żyje przez to... ) w środę mamy tomografie główki Stasia i zobaczymy co tam wyjdzie. Mam nadzieję, że wszystko ok i żadna operacja nie będzie konieczna

Amelka biega od dawna , Staś pewnie od ok 2.5 tyg. :) nadal niestety koslawi stopę.. oglądało to już 3 fizjo i jest niestety ryzyko że tak już mu zostanie.. bo mamy różne metody rehabilitacji i efektów wielkich brak... A ćwiczymy mega dużo... mamy wizytę u ortopedy w listopadzie , bardzo polecany przez kilku fizjo więc zobaczymy co powie.

A co U Ciebie ? ;)
Oooo, super ze się odezwałaś ❤❤❤ trzymam kciuki za badania Stasia! :). To już duże dzieciaczki, pokaz tych cudaczkow ❤

Nie balas się ich do żłoba puścić już teraz? :) ja ciągle się zastanawiam co to robić, czy posyłać mała od razu czy kombinować coś po macierzyńskim 😉
U nas wszystko dobrze, mała ma 4,5 msca, rośnie jak szalona, jest super uśmiechniętą dziewczynka, dzisiaj właśnie przebił nam się pierwszy ząbek!! :) muszę ją pochwalić koniecznie ❤
Jeszcze 3 w toku... 😂

Ostatnia edycja:
@nnat. pokaż zdjęcie Zuzi [emoji7] Wszystkie problemy brzuszkowe minęły po nutramigenie?
Ja planuje właśnie kombinować po macierzyńskim, no ale moja branża oberwała najbardziej i obrywa z każdą chwilą coraz bardziej [emoji24]

@nnat. pokaż zdjęcie Zuzi [emoji7] Wszystkie problemy brzuszkowe minęły po nutramigenie?
Ja planuje właśnie kombinować po macierzyńskim, no ale moja branża oberwała najbardziej i obrywa z każdą chwilą coraz bardziej [emoji24]
Taaaaak, minęły, jeszcze jak dzisiaj ten ząbek się przebił to już w ogóle jesteśmy w domu... 🥰 Zrobiła się taka... Mało wymagająca, taka uśmiechnięta, taka.... No zupełnie inny słodziaczek, odpukać w niemalowane, tfuuuu. 😅
Turystyka? :(

Mój Zozolek ❤️
IMG_20200829_123924.jpg

Taaaaak, minęły, jeszcze jak dzisiaj ten ząbek się przebił to już w ogóle jesteśmy w domu... [emoji3059] Zrobiła się taka... Mało wymagająca, taka uśmiechnięta, taka.... No zupełnie inny słodziaczek, odpukać w niemalowane, tfuuuu. [emoji28]
Turystyka? :(

Mój Zozolek [emoji3590]
Zobacz załącznik 1172654

Trafiony zatopiony [emoji51]

Słodzinka [emoji7]

reklama
Do góry