reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pierwszą urodziłam córeczkę w 2017 roku. Teraz była to moja II ciąża, dopóki brałam luteinę było wszystko ok. Pierwsze 3 miesiące pracowałam, (mam pracę biurową w Agencji Zatrudnienia, zatrudniam obcokrajowców do pracy). Od 01.08. byłam na L4, lekarz kazał odstawić luteinę, dzień czy dwa po tym jak skończyłam ją brać już gorzej się czułam. W przeddzień poronienia byłam u lekarza bo chciałam mieć pewność, że jest ok i tak powiedział. Na drugi dzień wszystko poszło tak błyskawicznie, że byłam w szoku, nie wiedziałam co się dzieje...[emoji17] Niestety to był najgorszy dzień w moim życiu. Nadal jest bardzo ciężko, nie wiem może słowa lekarza uznałam za pocieszenie w tej tragedii. Nie chcę rezygnować z marzenia o 2 dziecku. Mój lekarz to bardzo dobry specjalista, za 2 dni idę do niego na wizytę, czekam na nią z nadzieją, że dowiem się czegoś mądrego...

Też mam starszą córkę, ale z 2012 roku :)
Ja byłam już na zwolnieniu ciążowym i korzystałam ze skróconego macierzyńskiego.

reklama
Nie będzie [emoji6] To pierwszy efekt, później waga schodzi dużo wolniej. Mało tego, przed @ lubi wrócić nawet 3kg... Wiem co piszę. Od miesiąca waga szaleje +2kg -2kg i tak w kółko.
Możesz wkleić zdjęcie jaką berberyne łykasz?
Właśnie ja przed @ nie tyje nie puchnę nic mi nie ma. Gorzej jak jej nie mam 60 dni to wtedy jest kosmos.
Tak pewnie tu zdjęcie [emoji116] tu jest 98% czystej berberyny
Image.jpeg
Image%20(1).jpeg

Polecam badanie i z szyjki macicy (ew. pochwy) i z cewki moczowej. Oraz oprócz standardowego posiewu, badanie w kierunku chlamydii trachomatis, ureaplasmy i mycoplasmy.
A czy te badania zrobię we własnym zakresie, czy lekarz powinien mi je zlecić? Przepraszam za głupie pytanie ale nigdy nie słyszałam o takich badaniach

Nie będzie [emoji6] To pierwszy efekt, później waga schodzi dużo wolniej. Mało tego, przed @ lubi wrócić nawet 3kg... Wiem co piszę. Od miesiąca waga szaleje +2kg -2kg i tak w kółko.
Możesz wkleić zdjęcie jaką berberyne łykasz?
U mnie to samo, po owulacji puchne i czasem mam 3-4 kg więcej... [emoji2368][emoji2356]

A czy te badania zrobię we własnym zakresie, czy lekarz powinien mi je zlecić? Przepraszam za głupie pytanie ale nigdy nie słyszałam o takich badaniach
Teoretycznie możesz znaleźć punkt pobrań laboratorium (np. Diagnostyki), w którym wykwalifikowana pracownica pobierze wymazy (rozbierasz się jak u gina), ale skoro masz niedługo wizytę ginekologiczna, to kilka razy podkreślaj, że Twoim zdaniem miałaś zapalenie układu moczowego i poproś wprost o wymazy na wszystko co możliwe. Niektórzy ginekolodzy mają umowę z laboratorium i sami przekazują próbki, inni pobiorą Co wymaz i będziesz musiała z pojemniczkami jechać do laboratorium.

reklama
Do góry