reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Widzę że ten profertil jest na necie dostępny w aptekach internetowych. Myślę, że się chyba skusze zamówić jak polecasz :D
Kurde super by było jakby któraś z wam wiedziała coś właśnie o tym DFI. Cały czas w sumie badałam siebie, a nie męża. I teraz jak zrobił te badania i to zobaczyłam to szok, bo zgadza się to że ciągle 6-8tydz. dobry zarodek z serduszkiem nagle obumierał.

Hej, nie jestem w temacie bo chyba tego wątku w ogóle nie sledze, ale przybliżcie proszę o co chodzi to postaram się pomoc.

reklama
Niestety jak się trafi do złego lekarza, to właśnie olewa temat mężczyzny:/ Zresztą jest to denerwujące, że szuka się problemu tylko u kobiet. Marnuje się tylko czas:/

Dokładnie tak! Chodziłam do lekarza który tylko mi kazał robić badania, i tak jakby "testował" na mnie leki na utrzymanie ciąży które w żaden sposób nie dałby by rady, bo badania moje wychodziły ok a problem był. Przeżywałam każdą stratę, były trzy i o trzy za dużo. Tak jest że, na początku w głowie miałam że coś ze mną nie tak, że co ze mnie za kobieta jak nie potrafię donosić, a u każdego dookoła wszystko ok. Wzięłam się w końcu choć na początku miałam w głowie że chodzi się do kliniki jak się nie może w ogóle zajść w ciążę, a nie z niedonoszeniem ale poczytałam i poszliśmy do kliniki niepłodności, i w końcu lekarz kazał zrobić badania nasienia.

Widzę że ten profertil jest na necie dostępny w aptekach internetowych. Myślę, że się chyba skusze zamówić jak polecasz :D
Kurde super by było jakby któraś z wam wiedziała coś właśnie o tym DFI. Cały czas w sumie badałam siebie, a nie męża. I teraz jak zrobił te badania i to zobaczyłam to szok, bo zgadza się to że ciągle 6-8tydz. dobry zarodek z serduszkiem nagle obumierał.
A to nieprawidłowe parametry nasienia powodują często zatrzymanie się ciąży na tym etapie? Bo u mnie zatrzymywało się tez w tym samym czasie.

U mnie podobnie pierwsza ciąża od początku było wiadomo że jest źle . Na pierwszym USG serduszko biło bardzo słabo i zarodek był za mały . Tydzień później serduszko już nie biło i zaczęły się plamienia , od razu szpital. Tym razem USG w 6 i 8 tygodniu wszystko było dobrze. Serduszko biło , dzidzia rosła. Doktor mówiła że tym razem będzie dobrze. Kolejne USG w 11 tygodniu , serce nie bije, zarodek nie urósł. 😢😢😢 Przestał się rozwijać parę dni po drugiej wizycie, czyli w 8 tygodniu. Szok jakiego doznałam jest nie do opisania 😢 Mimo że objawy ciążowe były mniejsze i bardzo dobrze się czułam nie spodziewałam się takiego scenariusza. Krwawienie przyszło dopiero jak byłam w szpitalu.
U mnie w pierwszej ciąży tez wiedziałam , ze będzie złe , serduszka w ogóle nie było , zarodek nie rósł a obok pełno krwiaków , wiedziałam ze poronie i poroniłam . Druga ciąża mnóstwo stresów nerwów , ale córka miała wole życia i urodziła się zdrowa w 39 tc , ostatnia ciąża poronienie zatrzymane , wszystko rozwijało się ksiazkowo , duże przyrosty bety . Aż tu nagle podczas wizyty w 9 tc okazalo się , ze serduszko
Się zatrzymało ...😓 ,

Hej, nie jestem w temacie bo chyba tego wątku w ogóle nie sledze, ale przybliżcie proszę o co chodzi to postaram się pomoc.

Hej
Mąż robił badania oceny fragmentacji chromatyny dna plemników.
Z prawidłową strukturą DNA ma - 48%
Z fragmentacją chromatyny DNA (DFI) ma - 50% (gdzie wynik prawidłowy powinien być: <15%)
O niedojrzałęj chromatynie (HDS) ma - 2% (gdzie wynik prawidłowy powinien być <15%) czyli ok

Kurcze no nie wiem:/ mąż kiedyś miał złe wyniki nasienia(nie pamiętam co to było) , ale brał profertil ściągamy z Niemiec oraz w lewy z witam. C. Wyniki się poprawiły.
Szukałam na forum hasła chromatyna i wyszly mi wyniki Twojego męża. Była mega poprawa. Ale nie pisałaś tam, co suplementowal.

U mnie w pierwszej ciąży tez wiedziałam , ze będzie złe , serduszka w ogóle nie było , zarodek nie rósł a obok pełno krwiaków , wiedziałam ze poronie i poroniłam . Druga ciąża mnóstwo stresów nerwów , ale córka miała wole życia i urodziła się zdrowa w 39 tc , ostatnia ciąża poronienie zatrzymane , wszystko rozwijało się ksiazkowo , duże przyrosty bety . Aż tu nagle podczas wizyty w 9 tc okazalo się , ze serduszko
Się zatrzymało ...😓 ,
Nie myśl tak. Myśl, że jest problem i trzeba go zdiagnozować i leczyć. Nie obwiniaj siebie, partnera.

Nie myśl tak. Myśl, że jest problem i trzeba go zdiagnozować i leczyć. Nie obwiniaj siebie, partnera.
Jeśli jest już jakiś problem to tylko po mojej stronie , mąż to zdrowy mężczyzna . Nosicielką felernych genów , ewentualnych chorób genetycznych będę pewnie ja . ( przyciągam pecha w życiu od zawsze ) 🤷🏻‍♀️
mamy córkę i muszę dziękować Bogu , ze ja mam !! Bo nie wiadomo czy jeszcze zdołam urodzić kiedykolwiek dziecko , a proces adopcyjny jest długi i bardzo zawiły . Postanowiłam zacząć gruntowne przebadanie od siebie .

reklama
Szukałam na forum hasła chromatyna i wyszly mi wyniki Twojego męża. Była mega poprawa. Ale nie pisałaś tam, co suplementowal.
To było dawno. Niestety mam tak, że wyrzucam z pamięci pewne dane:/ Ale ten magiczny profertil i witamina c (wlewy) zadziałały cuda. Wiem ze to też stosuje się przed in vitro.

Do góry