reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hejka, mam wyniki przeciwciał kardiolipinowych i b2glikopro coś tam i wszystko w normie. Zostaje antykoagulant tocznia ale wnioskuję że nie mam zespołu antyfosfolipidowego [emoji41]
Super, to dobre wieści 🙂
Za to i mnie dzisiejsza wizyta mnie trochę zasmuciła 😞 gabinet jak z czasów PRL ale czego spodziewać sie po służbie zdrowia. lekarz sam w sobie chyba dość dokładny... Jakos tak dziwnie bo robił mi USG przez brzuch ale nie podobały mu się jajniki i zrobił dopochwowo. Nie pamiętam dokładnie ale na jednym jajniku pęcherzyk miał 3,5cm i mówił że to może jakaś torbiel. A na drugim mówił coś że endometrioza 😱 ale to do kontroli, mam przyjść w październiku 🤦‍♀️ w czwartek idę skonsultować prywatnie bo nie wytrzymam znów tyle w stresie...

Dziewczyny zastanawiam się czy robić badanie kariotypu ?
mam dwa poronienia za sobą
2013r w 2014 urodziłam zdrowa córkę i teraz w 2020 w sierpniu znowu poronienie ..
czy jest możliwość abym miała coś z kariotypem i urodziłam zdrowa córkę ? Nie wiem co już mam myśleć , jestem kompletnie załamana

Dziewczyny zastanawiam się czy robić badanie kariotypu ?
mam dwa poronienia za sobą
2013r w 2014 urodziłam zdrowa córkę i teraz w 2020 w sierpniu znowu poronienie ..
czy jest możliwość abym miała coś z kariotypem i urodziłam zdrowa córkę ? Nie wiem co już mam myśleć , jestem kompletnie załamana
Czasami tak jest ze ciąże "męska" się robi a "żeńska" urodzi się normalnie. Myślę że warto zrobić badania jeśli masz taką możliwość.

W sumie nie widziałam jeszcze tego tematu. Jestem w drugiej ciąży po poronieniu, są tu jakieś ciężarówki, które są spokojne w obecnej ciąży ?
Ja bylam w ciazy po 2 poronieniach. Cala ciaza w stresie 🥴 nie ma szans na spokoj. Na szczęście u mnie już było wszystko ok. Wlasnir trzymam na ręku 3 miesieczna córkę. 🥰 strach bedzie. Na pewno. U mnie spokoju nie było. Starałam się. Ake coevko bylo.

Czasami tak jest ze ciąże "męska" się robi a "żeńska" urodzi się normalnie. Myślę że warto zrobić badania jeśli masz taką możliwość.
W środę idę robić badanie genetyczne na trombofilie .. następnie chciałam wykonać kariotyp ( jednak trochę się obawiam ) 😩
Koleżanka miała to o czym piszesz , roniła wszystkie ciąże żeńskie x4 ( robiła badania aby ustalić płeć ) gdy była w ciąży z chłopcem to zero problemów . Aktualnie ma trójkę zdrowych chłopców

W środę idę robić badanie genetyczne na trombofilie .. następnie chciałam wykonać kariotyp ( jednak trochę się obawiam ) [emoji30]
Koleżanka miała to o czym piszesz , roniła wszystkie ciąże żeńskie x4 ( robiła badania aby ustalić płeć ) gdy była w ciąży z chłopcem to zero problemów . Aktualnie ma trójkę zdrowych chłopców
Miałam taka sytuację w rodzinie ale nie że ronila tylko że chłopcy rodzą się zawsze chorzy a córeczki zdrowe. Może warto sprawdzić te kariotypy[emoji848] chyba lepiej wiedzieć tak na wszelki wypadek.

Miałam taka sytuację w rodzinie ale nie że ronila tylko że chłopcy rodzą się zawsze chorzy a córeczki zdrowe. Może warto sprawdzić te kariotypy[emoji848] chyba lepiej wiedzieć tak na wszelki wypadek.
U mnie obie ciąże zatrzymały się w 8tc ... miałam swoje wewnętrzne przeczucie , ze to chłopcy i nie mogę ich urodzić ze względu na genetykę i koj organizm ciąże męska odrzuca . Córeczka urodziła się w 39 tc z waga 4300 zupełnie zdrowa ....

U mnie obie ciąże zatrzymały się w 8tc ... miałam swoje wewnętrzne przeczucie , ze to chłopcy i nie mogę ich urodzić ze względu na genetykę i koj organizm ciąże męska odrzuca . Córeczka urodziła się w 39 tc z waga 4300 zupełnie zdrowa ....
Może tak być ale nie musi. Z genami jak coś jest nie tak to tego się raczej "wyprostować" nie da. Nie mamy na to wpływu. Ale myśl pozytywnie może u was wszystko jest ok.

reklama
Do góry