reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hejka, mam wyniki przeciwciał kardiolipinowych i b2glikopro coś tam i wszystko w normie. Zostaje antykoagulant tocznia ale wnioskuję że nie mam zespołu antyfosfolipidowego [emoji41]
Super, to dobre wieści 🙂
Za to i mnie dzisiejsza wizyta mnie trochę zasmuciła 😞 gabinet jak z czasów PRL ale czego spodziewać sie po służbie zdrowia. lekarz sam w sobie chyba dość dokładny... Jakos tak dziwnie bo robił mi USG przez brzuch ale nie podobały mu się jajniki i zrobił dopochwowo. Nie pamiętam dokładnie ale na jednym jajniku pęcherzyk miał 3,5cm i mówił że to może jakaś torbiel. A na drugim mówił coś że endometrioza 😱 ale to do kontroli, mam przyjść w październiku 🤦‍♀️ w czwartek idę skonsultować prywatnie bo nie wytrzymam znów tyle w stresie...

Dziewczyny zastanawiam się czy robić badanie kariotypu ?
mam dwa poronienia za sobą
2013r w 2014 urodziłam zdrowa córkę i teraz w 2020 w sierpniu znowu poronienie ..
czy jest możliwość abym miała coś z kariotypem i urodziłam zdrowa córkę ? Nie wiem co już mam myśleć , jestem kompletnie załamana

Dziewczyny zastanawiam się czy robić badanie kariotypu ?
mam dwa poronienia za sobą
2013r w 2014 urodziłam zdrowa córkę i teraz w 2020 w sierpniu znowu poronienie ..
czy jest możliwość abym miała coś z kariotypem i urodziłam zdrowa córkę ? Nie wiem co już mam myśleć , jestem kompletnie załamana
Czasami tak jest ze ciąże "męska" się robi a "żeńska" urodzi się normalnie. Myślę że warto zrobić badania jeśli masz taką możliwość.

W sumie nie widziałam jeszcze tego tematu. Jestem w drugiej ciąży po poronieniu, są tu jakieś ciężarówki, które są spokojne w obecnej ciąży ?
Ja bylam w ciazy po 2 poronieniach. Cala ciaza w stresie 🥴 nie ma szans na spokoj. Na szczęście u mnie już było wszystko ok. Wlasnir trzymam na ręku 3 miesieczna córkę. 🥰 strach bedzie. Na pewno. U mnie spokoju nie było. Starałam się. Ake coevko bylo.

Czasami tak jest ze ciąże "męska" się robi a "żeńska" urodzi się normalnie. Myślę że warto zrobić badania jeśli masz taką możliwość.
W środę idę robić badanie genetyczne na trombofilie .. następnie chciałam wykonać kariotyp ( jednak trochę się obawiam ) 😩
Koleżanka miała to o czym piszesz , roniła wszystkie ciąże żeńskie x4 ( robiła badania aby ustalić płeć ) gdy była w ciąży z chłopcem to zero problemów . Aktualnie ma trójkę zdrowych chłopców

W środę idę robić badanie genetyczne na trombofilie .. następnie chciałam wykonać kariotyp ( jednak trochę się obawiam ) [emoji30]
Koleżanka miała to o czym piszesz , roniła wszystkie ciąże żeńskie x4 ( robiła badania aby ustalić płeć ) gdy była w ciąży z chłopcem to zero problemów . Aktualnie ma trójkę zdrowych chłopców
Miałam taka sytuację w rodzinie ale nie że ronila tylko że chłopcy rodzą się zawsze chorzy a córeczki zdrowe. Może warto sprawdzić te kariotypy[emoji848] chyba lepiej wiedzieć tak na wszelki wypadek.

Miałam taka sytuację w rodzinie ale nie że ronila tylko że chłopcy rodzą się zawsze chorzy a córeczki zdrowe. Może warto sprawdzić te kariotypy[emoji848] chyba lepiej wiedzieć tak na wszelki wypadek.
U mnie obie ciąże zatrzymały się w 8tc ... miałam swoje wewnętrzne przeczucie , ze to chłopcy i nie mogę ich urodzić ze względu na genetykę i koj organizm ciąże męska odrzuca . Córeczka urodziła się w 39 tc z waga 4300 zupełnie zdrowa ....

U mnie obie ciąże zatrzymały się w 8tc ... miałam swoje wewnętrzne przeczucie , ze to chłopcy i nie mogę ich urodzić ze względu na genetykę i koj organizm ciąże męska odrzuca . Córeczka urodziła się w 39 tc z waga 4300 zupełnie zdrowa ....
Może tak być ale nie musi. Z genami jak coś jest nie tak to tego się raczej "wyprostować" nie da. Nie mamy na to wpływu. Ale myśl pozytywnie może u was wszystko jest ok.

reklama
Do góry