reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Halo @Paula919191 co tam słychać? 😉
Dziękuję że pytasz ale dalej w dwupaku :) byłam w tym tygodniu w szpitalu na obserwacji kilka dni bo na wizycie wyszło za wysokie tętno i to był drugi raz, w szpitalu natomiast ktg dobre wychodziło przez 3dni więc wróciłam do domu -całe szczęście bo obecnie w szpitalach można dostać depresji przez brak odwiedzin. Aa no i jednego wieczora miałam skurcze w szpitalu które w ogóle nie pisały się na ktg a były bardzo bolesne i regularne co 4-5minut, dostałam zastrzyk na wyciszenie i przeszło po godzinie. A co lepsze skurcze na pierwszym ktg mi się pisały jakieś a tych które się pisały w ogóle nie czułam. Więc jak już nie ogarnam tego ktg :/ mam nadzieję że niedługo się wykluje bo ciężko w tą pogodę się robi... Ale rozwarcie narazie na opuszek palca i szyjka jeszcze nie zgladzona więc nie więc kiedy to nastąpi...

reklama
Dziękuję że pytasz ale dalej w dwupaku :) byłam w tym tygodniu w szpitalu na obserwacji kilka dni bo na wizycie wyszło za wysokie tętno i to był drugi raz, w szpitalu natomiast ktg dobre wychodziło przez 3dni więc wróciłam do domu -całe szczęście bo obecnie w szpitalach można dostać depresji przez brak odwiedzin. Aa no i jednego wieczora miałam skurcze w szpitalu które w ogóle nie pisały się na ktg a były bardzo bolesne i regularne co 4-5minut, dostałam zastrzyk na wyciszenie i przeszło po godzinie. A co lepsze skurcze na pierwszym ktg mi się pisały jakieś a tych które się pisały w ogóle nie czułam. Więc jak już nie ogarnam tego ktg :/ mam nadzieję że niedługo się wykluje bo ciężko w tą pogodę się robi... Ale rozwarcie narazie na opuszek palca i szyjka jeszcze nie zgladzona więc nie więc kiedy to nastąpi...

Kochana, z własnego doświadczenia Ci powiem - sprawdzaj teraz to tętno. Nie chce Cię straszyć tylko ostrzec, bo to zagrożenie dla dziecka. U mnie 3 dni na ktg tętno było po 180 i na początku przepływy na usg okej, A po 3 dniach się posypało i zrobili na cito cc. Jeśli się wyciszylo to okej sprawdzać warto:)

@Paula919191 a który to był tydzień, że dali zastrzyk na wyciszenie? Trochę niepoważni są, od 36tc już nie powinno się zatrzymywać skurczy. Szczególnie, że tętno dziecka było nieciekawe. Jak często robisz teraz KTG?

@Paula919191 a który to był tydzień, że dali zastrzyk na wyciszenie? Trochę niepoważni są, od 36tc już nie powinno się zatrzymywać skurczy. Szczególnie, że tętno dziecka było nieciekawe. Jak często robisz teraz KTG?
Z tym tetnem to dziwna sprawa bo u tej lekarki dwa razy już mi wyszło 180 ale to było na USG a nie ktg po czym w szpitalu ostatnio jak bylam ktg bardzo dobre tętno też, teraz przez 3dni miałam 10razy robione ktg i ani razu nie wyszło za wysokie. Więc nie wiem jak to jest że u niej wychodzi te 180. W każdym bądź razie mama tym tygodniu wizytę to zobaczymy w czwartek a w miedzy czasie sobie sprawdzam detektorem codziennie na chwilkę i jest ok. a co do zastrzyku to lekarka mi go dała mówiac "albo pójdzie w stronę wyciszenia albo rozkręci " Więc też do końca nie wiem co to za zastrzyk, 37tydzien, teraz weszłam w 38+1 dziś.

@annkow111 ja w wózku nie pomogę, bo mam po starszej córce i nie aktualizowałam wiedzy :)
Jak tam Twoja córcia? Chodzi? Bo ja nie mam już siły na czorta mojego [emoji85] Kompletnie nic w domu zrobić nie mogę, albo wyjada kocią karmę, albo broi, albo uderza w coś głową, albo staje przy wszystkim co się da [emoji24] Obiady robię z Łucją na rękach...

@Paula919191 dziwne z tym zastrzykiem na wstrzymanie [emoji848] No ale my lekarzami nie jesteśmy [emoji2368] Biedna się męczysz teraz w te upały, ale potwm połogu też Ci nie zazdroszczę [emoji51] Więc lepiej Marcelinka niech siedzi aż będzie chłodniej [emoji85] Gdzie będziesz rodziła?

@Paula919191 ooo kochana to już niedługo będziesz tulić Marcelinke ❤️❤️❤️ ile malutka już waży? :)

@Jivka hmmm niedawno wróciłaś z pamiątka z wakacji, a tu już taka rozrabiaka? Ten czas za szybko leci 😁

@mohaaa co tam u Ciebie? Jak starania? Niedługo zwalnia się brzuszek oddaje Ci go walkowerem 😁😁😁

@annkow111 ja w wózku nie pomogę, bo mam po starszej córce i nie aktualizowałam wiedzy :)
Jak tam Twoja córcia? Chodzi? Bo ja nie mam już siły na czorta mojego [emoji85] Kompletnie nic w domu zrobić nie mogę, albo wyjada kocią karmę, albo broi, albo uderza w coś głową, albo staje przy wszystkim co się da [emoji24] Obiady robię z Łucją na rękach...

@Paula919191 dziwne z tym zastrzykiem na wstrzymanie [emoji848] No ale my lekarzami nie jesteśmy [emoji2368] Biedna się męczysz teraz w te upały, ale potwm połogu też Ci nie zazdroszczę [emoji51] Więc lepiej Marcelinka niech siedzi aż będzie chłodniej [emoji85] Gdzie będziesz rodziła?
No właśnie ten zastrzyk mnie cały czas zastanawiał ale dziś do mnie zadzwoniła położna która sobie wybrałam i jej mówiłam o tym to ona nie widziała w tym nic dziwnego bo mówi że ten zastrzyk albo wycisza albo napędza jeszcze bardziej skurcze gdy faktycznie akcja już jest poważna. Więc u mnie widocznie nie była ;p teraz byłam w wojewódzkim w Gdańsku i oprócz tego że oddział do remontu i jedzenie straszne to personel jest mega fajny i chociaż wcześniej w ogóle tego szpitala nie brałam pod uwagę tak teraz myślę że mogę tam rodzic :)
@Paula919191 ooo kochana to już niedługo będziesz tulić Marcelinke ❤️❤️❤️ ile malutka już waży? :)

@Jivka hmmm niedawno wróciłaś z pamiątka z wakacji, a tu już taka rozrabiaka? Ten czas za szybko leci 😁

@mohaaa co tam u Ciebie? Jak starania? Niedługo zwalnia się brzuszek oddaje Ci go walkowerem 😁😁😁
Malutka nie za duża bo 2900 no i wiadomo trzeba liczyć +/-400g ale jak to lekarz mówi "pani też nie jest mistrzem wagi ciężkiej " Więc nie martwi mnie bardzo ta waga. Mój mąż się urodzil w terminie z waga 2kg, ja leciutko ponad 3 to i młoda pewnie będzie nie duża :) a jak tam u Ciebie???

reklama
Do góry