reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 i jak zdecydowałaś się na zażywania berberyny?
Tak. Kupiłem i mam, ale póki co kończę inne tabletki A boję się połączyć, więc zaczynam w czwartek ;)

Wooooow, ja z chęcią przygarnę chociaż 2mm 😂dziś (10dc) miałam niecałe 6 :/ ale gin powiedział, ze miesiąc temu było gorzej, a teraz jest prawie Ok. Ale przynajmniej teraz wiem czemu miałam najbardziej skąpa miesiączkę w swoim życiu, która trwała 3 dni, z czego 2 były takie jak normalnie przy końcówce :/
No... na prawdę Wow.... aż się boję czy to normalne, bo już sobie wkrecam jakieś choroby.... :(

reklama
Ja mam hollanda, jest ekstra, składa się ekspresowo, dość duża gondola, zobaczymy co ze spacerówka :)

Czemu zmienialyscie mleczko? Jakieś problemy brzuszkowe były?

Przypomnij mi się na priv wyślę Ci notatki ze szkoły rodzenia co w przypadku gbs +, tylko muszę ich poszukać... 🙄

Robią też w szpitalu posiewy przy przyjęciu, u mnie tak było - mimo że miałam gbs ujemny, i wynik ze sobą, to pobierali swoją próbkę do wymazu.
Dziekije kochana już miałam wizytę więc lekarz rozwiał moje wątpliwości odnośnie CBŚ, chyba w miarę wszystko wiem :)

@roki_1991 a z Twoimi miesiączkami to było co nie tak? Przypomnij mi.. Długie cykle czy długie krwawienia? Ja już nie wiem czy się stresować tematem czy traktować to na chłodno bo to pierwsza miesiączka po porodzie, ale trwa to już czternasty dzień.... 🙄 Szlag mnie trafia...

Tak. Kupiłem i mam, ale póki co kończę inne tabletki A boję się połączyć, więc zaczynam w czwartek ;)

No... na prawdę Wow.... aż się boję czy to normalne, bo już sobie wkrecam jakieś choroby.... :(
No to super. Daj znać jak się po nich czujesz[emoji4] ja biorę rano po południu a wieczorem metformine i czuję że cukry wyregulowane bo czuję się lepiej i inaczej.

A miesiączkę dostałaś?
Jeszcze nie, ale jeszcze mam kilka dni

@roki_1991 a z Twoimi miesiączkami to było co nie tak? Przypomnij mi.. Długie cykle czy długie krwawienia? Ja już nie wiem czy się stresować tematem czy traktować to na chłodno bo to pierwsza miesiączka po porodzie, ale trwa to już czternasty dzień.... 🙄 Szlag mnie trafia...
Ja ostatni cykl miałam meeeeega długi, bo ponad 60 dni. Wcześniej były spoko 33-35 więc w miarę. Potem coś się pomieszalo i właśnie po tym długim cyklu okres wcale nie był obfity ani dlugi i mam nadzieję że dlatego to Endo było takie dziwne.....
Ale przy 14 dniach chyba poszlabym do gina jednak....

No to super. Daj znać jak się po nich czujesz[emoji4] ja biorę rano po południu a wieczorem metformine i czuję że cukry wyregulowane bo czuję się lepiej i inaczej.
Dam znać ;)

@roki_1991, wow, cykl 60 dni... ale to przy karmieniu piersią cuda mogą się dziać ponoć.
A u mnie to i tak przydałoby się żeby okres się skończył przed wizytą, miałam iść za jakieś 3 tygodnie, kontrolna wizyta plus cytologia.. I nie wiem co to robić. 🙄
Druga sprawa, zaczęłam tabletki antykoncepcyjne brać, ale nie sądzę żeby to miało aż taki wpływ....

reklama
Jeszcze nie, ale jeszcze mam kilka dni

Ja ostatni cykl miałam meeeeega długi, bo ponad 60 dni. Wcześniej były spoko 33-35 więc w miarę. Potem coś się pomieszalo i właśnie po tym długim cyklu okres wcale nie był obfity ani dlugi i mam nadzieję że dlatego to Endo było takie dziwne.....
Ale przy 14 dniach chyba poszlabym do gina jednak....

Dam znać ;)
To może być obfity skoro takie endo i długi cykl.
@mohaaa ja się powtórzę ale miositogyn GT też działa na poprawę endo przynajmniej w moim przypadku wszystko wyrównało 😉
No właśnie... 2 cykle brałam ovarin i już żałuje 🤪 ale kupiłam niedawno Miositogyn i wracam do niego, biore jeden dzień ovarin, a drugi Miositogyn żeby ten ovarin zużyć :)

Do góry