reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wynieś do najzimniejszego pomieszczenia heparynę i tam przechowuj.
Teraz dopiero doczytałam, że masz v-laiden. To, co zaproponował lekarz jest całkiem rozsądne jeśli nie masz nadwagi. Jak zajdziesz w ciążę robisz 0,6 testujesz wcześnie, więc sobie poradzisz. Najlepiej od razu zrób betę by mieć pewność. Robisz betę, a razem z nią ddimery i jak masz problemy z tarczyca to TSH. Przez pierwszy tydzień od testu co 48h (3 razy w tygodniu wystarczy). Po tygodniu zrób morfologię by sprawdzić płytki krwi. Raczej nie powinno być problemu. Wtedy też zrób sobie badania anty xa i będziesz wiedziała, czy dawka jest odpowiednia.
Ddimery badaj regularnie by sprawdzać, czy nie wzrastają zbyt szybko.
Dzieki za Twój wpis - już wiem co i jak :) możliwe, że lakrka też by mnie w tym kierunku poprowadziła - nie rozmawiałyśmy o tym co będzie jak zajdę, tylko żebym szybko do niej przyszła po neoparin 0,6 i dalej zobaczymy.

reklama
@Charlotte21 tak szybko poczułaś ruchy? Właśnie przeczytałam, że kobiety, które są w pierwszej ciąży czują ruchu kolo 20 tc a nawet później.
Ja wg OM mam 19+1 i nic. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jakies bulgotki są ale to pewnie układ trawienny. Skoro piszesz, że nie da się tego z pomylić to pewnie nie są ruchu ;)
Na tak wczesnym etapie często te ruchu występowały u Ciebie?
Wszystko zależy przede wszystkim od tego ile się waży (tkanka tłuszczową przeszkadza w czuciu), gdzie jest łożysko i od wyczucia na wszelkie rzeczy w organizmie. Mnie np przy owulacji brzuch boli przez 2 dni, aż całe udo sztuwnieje [emoji51]

Ja w pierwszej ciąży poczułam w 17tc i nie były to bulgotki tylko trzy kopniaki które zobaczyłam gołym okiem [emoji4] A gdzieś z 2 tygodnie wcześniej czułam jak mi coś pływa w środku. Ale zaczynałam ciążę z 47kg [emoji85]
W drugiej ciąży nie pamietam, kiedy czułam, ale w sumie nie chciałam ich czuć...
No a w tej ostatniej to w 17tc dopiero czułam pływanie [emoji4] Ale byłam 10kg większa niż w pierwszej [emoji23]

Dziewczyny jestem zła. W piątek dzwoniłam do ginekologa czy mogę dzisiaj przyjechać po skierowania do kliniki dla mnie i męża bo w środę wizyta a tamte straciły ważność z dniem końca czerwca. Pojechałam i dostałam tylko dla siebie bo mąż ma sobie załatwić skierowanie od urologa. Naprawdę? Po jutrze wizyta w klinice i jak ja mam teraz znalesc urologa żeby mi wypisał skierowanie do kliniki... Brak słów. Zamiast ułatwiać to utrudniają na każdym kroku.

Mało tego byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego na kontrolnym badaniu tsh i po prosiłam o skierowanie do diabetologa a ta mi mówi że nie może mi wydrukować ponieważ nie mają w komputerze że ja choruje na coś takiego. A jak mogą mieć jak nawet skierowania na krzywa cukrowa i insulinowa nie chce mi dać bo mówi że nie ma podstaw. Przecież to nie jest normalne.

Dziewczyny jestem zła. W piątek dzwoniłam do ginekologa czy mogę dzisiaj przyjechać po skierowania do kliniki dla mnie i męża bo w środę wizyta a tamte straciły ważność z dniem końca czerwca. Pojechałam i dostałam tylko dla siebie bo mąż ma sobie załatwić skierowanie od urologa. Naprawdę? Po jutrze wizyta w klinice i jak ja mam teraz znalesc urologa żeby mi wypisał skierowanie do kliniki... Brak słów. Zamiast ułatwiać to utrudniają na każdym kroku.

Mało tego byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego na kontrolnym badaniu tsh i po prosiłam o skierowanie do diabetologa a ta mi mówi że nie może mi wydrukować ponieważ nie mają w komputerze że ja choruje na coś takiego. A jak mogą mieć jak nawet skierowania na krzywa cukrowa i insulinowa nie chce mi dać bo mówi że nie ma podstaw. Przecież to nie jest normalne.
To widzę że nie tylko u mnie są jaja... też chciałam skierowanie do diabetologia bo insulina szaleje, ale usłyszałam że nie ma podstaw bo cukier mam w normie... A schudnąć nie mogę, ostatni cykl trwał 63 dni i doopa... idę do gin za tydzień to się może czegoś dowiem :( współczuję sytuacji

@monika1708 ale super, że już coś poczułaś. Ja dziś leżałam z rękami na brzuchu z pół godziny i próbowałam coś poczuć ale niestety nic...
To w którym tygodniu ciąży będziesz na tych połówkowych? Trzymam kciuki! Daj znać :)

@Charlotte21 @Paula919191
No to sobie jeszcze pewnie poczekam. U mnie też niby druga ciąża ale pierwsza skończyła się w 8 tygodniu. Czytałam też, że osoby szczupłe czują szybciej. Ale ja mam wagę prawidłową. Nie jestem przy kości. Muszę cierpliwie czekać :)
Mam nadzieję, że nie mylę pracy jelit z ruchami małej [emoji16]
Za tydzień wizyta więc zapytam lekarza prowadzącego.
19+5 [emoji846]

To widzę że nie tylko u mnie są jaja... też chciałam skierowanie do diabetologia bo insulina szaleje, ale usłyszałam że nie ma podstaw bo cukier mam w normie... A schudnąć nie mogę, ostatni cykl trwał 63 dni i doopa... idę do gin za tydzień to się może czegoś dowiem :( współczuję sytuacji
To jest po prostu koszmar. Nieporozumienie. Pani doktor z kliniki chciała poznać wyniki z cukrów i co ja mam jej pokazać? Ehh brak słów. Nie chcę żeby sobie pomyślała że się migam od robienia badań bo tak nie jest. Sama bym chciała wiedzieć czy coś się poprawiło w cukrach u mnie[emoji2368]

Tobie też nie zazdroszczę sytuacji. Dlaczego tak ci się cykle rozjechały? To przez cukier czy jak?

Dzieki za Twój wpis - już wiem co i jak :) możliwe, że lakrka też by mnie w tym kierunku poprowadziła - nie rozmawiałyśmy o tym co będzie jak zajdę, tylko żebym szybko do niej przyszła po neoparin 0,6 i dalej zobaczymy.
Jak zajdziesz i nie będziesz miała w domu 0,6 to możesz wziąć półtora zastrzyku 0,4 lub nawet dwa 0,4. Tobie nie zaszkodzi. Oczywiście do czasu wizyty. To tak dla spokoju głowy. Oczywiście to tylko luźna sugestia.

Czesc dziewczyny.
O dziecko sraramy się od 2017 w tym miałam 5IUI z tego bylo dwie ciaze ale biichemiczne, oraz 2 ciążę naturalne również biichemiczne.
Osratnia prawie doszła do 7tc.
Jestem obecnie w trakcie dalszej diagnostyki.
Teraz przyszly mi wyniki z trombofili
MTHFR 677C>T heterozygotyczny niepraw
MTHFR
1298Ą>C heterozygotyczny niepraw
PAJ 1-4 G homozygotyczny nieprawidlowy

Co myślicie?

To jest po prostu koszmar. Nieporozumienie. Pani doktor z kliniki chciała poznać wyniki z cukrów i co ja mam jej pokazać? Ehh brak słów. Nie chcę żeby sobie pomyślała że się migam od robienia badań bo tak nie jest. Sama bym chciała wiedzieć czy coś się poprawiło w cukrach u mnie[emoji2368]

Tobie też nie zazdroszczę sytuacji. Dlaczego tak ci się cykle rozjechały? To przez cukier czy jak?
Pojęcia nie mam dlaczego, ale jeszcze karmilam, może to? Może hormony, może.insulina? Cukier mam spoko, ale ta insulina jet w kosmos
A tobie tego badania cukru nie może zlecić ta klinika??

reklama
Czesc dziewczyny. Poronilam w 8 tugodniu.. zaczelam krwawic tydzien pozniej.. 1 czerwca. 3 czerwca wypdl pecherzyk z moim aniolkiem. Tego samego dni zrobiono mi usg i wszystko bylo juz czyste. Krwawilam jeszcze przez jakis tydzien.. 3 lipca zrobilam beta. Wynosilo 13.42 .. dzis powtorzylam i wynosi 13.61.. miesiaczki wciaz nie ma. Czy wam tez skakala tak beta? Czy to normalne? Dodam ze staramy sie od kiedy przestalam krwawic. Test owulacyjmy wyszedl pozytywny 2 rygodnie po zakonczeniu krwawienia. Tylko zero test owulacyjny byl ciagle pozytuwny przez ponad tydzien... co mi sie wydaje dziwne.

I od ponad tygodnia wrocily mi podobne objawy jak na poczatku ciazy.
Mozliwe zeby to byl chormon nowej ciazy? Czy to wciaz stara i tak slacze..? Jak myslicie dziewczyny?
Za kilka dni chce powtorzyc beta.. zobacze czy wkoncu zacznie spadac .. czy znowu skakac albo rosnac.

Do góry