Charlotte21
Fanka BB :)
Kiedy to poczułam pierwszy raz nie bylam pewna. Jak ruchy zaczęłam później czuć, to potwierdziło się że ten bulgotek był pierwszy. No ja nie miałam.zludzen że to nie jest coś innego. i tez byłam w szoku, bo to była co prawda 3 ciąża ale poprzednie trafiłam w 8 i 10 tc.@Charlotte21 tak szybko poczułaś ruchy? Właśnie przeczytałam, że kobiety, które są w pierwszej ciąży czują ruchu kolo 20 tc a nawet później.
Ja wg OM mam 19+1 i nic. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jakies bulgotki są ale to pewnie układ trawienny. Skoro piszesz, że nie da się tego z pomylić to pewnie nie są ruchu
Na tak wczesnym etapie często te ruchu występowały u Ciebie?
Każda ma indywidualnie. Wszystko podobno zależy od wieku czynników. Wagi, gdzie się Maluch zagniezdzil, wieki, ilości ciąż i porodow itp. Ruchy nie były częste. Kilka na dzień. Nie więcej. Ale z dnia na dzień coraz bardziej odczuwalam. Kilka razy przystawialam rękę ciepła do macicy i czekałam aż Malutka (wtedy jeszcze nie wiedziałam kto mieszka, chociaż wszyscy twierdzili że będzie chłopak to mi się śniłaś corka) podskoczy. I to takie orzelewanie potem jest. No i tutaj oczywiście dochodzi kolejny strach i analiza. Ilość ruchów, czy czuć, co zrobić aby kopał. Może właśnie nytrzba się położyć na plecach. Przyłożyć rękę, pomowoc teoche docbrzuchs i akurat może zdecyduje się na fikolka