reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hey dziewczyny !
jak się czujecie ?
mam pytanie :) dzisiaj byłam u ginekologa ale całkowicie zapomniałam jej powiedzieć ze od wczoraj pobolewają mnie nerki. Obecnie jestem w 9 tygodniu ciąży. Byłam w środę na badaniumoczu które wklejam w załączniku.
nie wiecie jaka może być przyczyna bólu w okolicach nerek ?

Ja już dokładnie nie pamiętam, ale wiem że te fosforany nie są dobre jak występują w moczu. Coś z tym na pewno bylo nie tak, ale nie mogę sobie już teraz za nic przypomnieć co.... pokaż wynik lekarzowi

reklama
@mohaaa ja długo stosowałam ovarin. Był dla mnie wygodniejszy niż te wstrętne saszetki do picia. Nie widziałam różnicy w działaniu między saszetkami a ovarinem. Także może coś innego spowodowało u Ciebie brak śluzu.

@Paula919191 kiedy się rozpakowujesz??

Hey dziewczyny !
jak się czujecie ?
mam pytanie :) dzisiaj byłam u ginekologa ale całkowicie zapomniałam jej powiedzieć ze od wczoraj pobolewają mnie nerki. Obecnie jestem w 9 tygodniu ciąży. Byłam w środę na badaniumoczu które wklejam w załączniku.
Ja miałam odmiedniczkowe zapalenie nerki w 32 tc. Teoche właśnie bolała. Ale nie jakoś szczególnie. To było przy okazji mojego czwartego zapalenia pęcherza w ciąży. 😄 miedniczki jak już mnie w szpitaku położyli były powiększone ale na szczęście w niewielkim stopniu. Zostalam na antybiotyku jakiś czas.
A w wynikach miałam (jak zwykle ) podwyższone leikocyty. Norma do 5 A ja miałam 50.
U Ciebie też coś jest w moczu. Szybko bym to skonsultowala. Nie ma na co czekać. Warto w ciąży pić żurawine. Zapalenia pęcherza czy nerek lubię się pojawiać i czasem niestety bezobjawowo.

@Paula919191
Też miałam.pytac o termin ;)

Hey dziewczyny !
jak się czujecie ?
Te fosforany się pojawiają jak się chyba za mało pije. Jak u Ciebie z nawadnianiem? Pijesz 2l wody?

@mohaaa ja długo stosowałam ovarin. Był dla mnie wygodniejszy niż te wstrętne saszetki do picia. Nie widziałam różnicy w działaniu między saszetkami a ovarinem. Także może coś innego spowodowało u Ciebie brak śluzu.

Ja miałam odmiedniczkowe zapalenie nerki w 32 tc. Teoche właśnie bolała. Ale nie jakoś szczególnie. To było przy okazji mojego czwartego zapalenia pęcherza w ciąży. 😄 miedniczki jak już mnie w szpitaku położyli były powiększone ale na szczęście w niewielkim stopniu. Zostalam na antybiotyku jakiś czas.
A w wynikach miałam (jak zwykle ) podwyższone leikocyty. Norma do 5 A ja miałam 50.
U Ciebie też coś jest w moczu. Szybko bym to skonsultowala. Nie ma na co czekać. Warto w ciąży pić żurawine. Zapalenia pęcherza czy nerek lubię się pojawiać i czasem niestety bezobjawowo.

@Paula919191
Też miałam.pytac o termin ;)
Termin mam na 22 sierpnia ale po cichu liczę że zacznie się z tydzień wcześniej bo już mi ciężko ;p

Miałam to samo z tymi saszetkami. Źle mi się to piło i czułam się mega wzdęta po tym. Tabletki o wiele wygodniejsze.

Dziewczyny mam pytanie. Od 1dc zaczęłam zażywać 2x1 rano olej z wiesiołka w kapsułkach. Od 5dc robię testy owu do dzisiaj są negatywne. Żaden nawet się nie zbliżył do pokazania piku lh. Wiedząc że olej z wiesiołka się bierze do owu tylko ale ja nie wiem kiedy była i czy wogule była owu. Dodatkowo nie mam pojęcia ile ten cykl ma trwać i nadal łykam olej z wiesiołka. Czy on może wydłużyć cykl?

Olej z wiesiołka nie wydłuży Ci cyklu. Rób dalej testy owu, u mnie jest tak że nic nie ma i nagle piękny pozytyw w dniu samej owulacji. Który masz dzień cyklu?
Dziewczyny mam pytanie. Od 1dc zaczęłam zażywać 2x1 rano olej z wiesiołka w kapsułkach. Od 5dc robię testy owu do dzisiaj są negatywne. Żaden nawet się nie zbliżył do pokazania piku lh. Wiedząc że olej z wiesiołka się bierze do owu tylko ale ja nie wiem kiedy była i czy wogule była owu. Dodatkowo nie mam pojęcia ile ten cykl ma trwać i nadal łykam olej z wiesiołka. Czy on może wydłużyć cykl?

reklama
32dc za 1h robię test owu a później o 18.10
Cykl bezowulacyjny. Pewnie będziesz miała tak jak ja ostatnio bardzo długi cykl. Ginka powiedziała mi, że przysadka źle pracuje i mam stosować od 16dc Duphaston.
Co do oleju z wiesiołka, przy staraniach o syna nie miałam pojęcia, że niby nie można go brać po owulacji i brałam cały cykl. Nie wydłużył mi cyklu, brałam też do czasu pozytywnego testu ciążowego. Nie wpłynęło to w żaden sposób na rozwój ciąży.

@Paula919191 już niewiele zostało! Wyprawka gotowa? Spokojnego rozwiązania 😘

Do góry