Wszystko ok. Lekarz powiedział że takie bóle pojawiają się po 20 tc no i najwidoczniej do mnie przyszły już teraz [emoji2368] ale ogólnie wszystko jest wporzadku
A przypisał jakieś leki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wszystko ok. Lekarz powiedział że takie bóle pojawiają się po 20 tc no i najwidoczniej do mnie przyszły już teraz [emoji2368] ale ogólnie wszystko jest wporzadku
Mi zawsze lekarze mówili że najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg ok. 7tc. Ale jeśli masz małą rozbieżność między nim a om, to i tak będą patrzyli na ten z om.Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym terminem porodu. Którego się trzymać? Tego z OM, tego z 1 badań prenatalnych? Czy w czasie trwania ciąży i z poszczególnych wymiarów dziecka, które mierzy lekarz może się termin zmienić? Jak było u Was?
Hahaha pamiętam okoliczności jak nagle zniknęłaś z forum i wrozylysmy czy to już po...@nnat. no akurat z 18,ale cóż Ty masz za pamięć [emoji44]
W sumie miała być 17,ale lekarz mój miał sajgon w szpitalu i nie dałby rady zrobić cc, więc wpisał mnie na następny dzień do koleżanki [emoji85]
Owulacja w 19 dc, termin z OM 23 kwietnia, termin z karty ciąży 24.04, z usg 25.04.Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym terminem porodu. Którego się trzymać? Tego z OM, tego z 1 badań prenatalnych? Czy w czasie trwania ciąży i z poszczególnych wymiarów dziecka, które mierzy lekarz może się termin zmienić? Jak było u Was?
Też tak słyszałam z tym usg 6-7 tc tam też wychodziło koło 26 kwietnia jak dobrze pamiętamMi zawsze lekarze mówili że najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg ok. 7tc. Ale jeśli masz małą rozbieżność między nim a om, to i tak będą patrzyli na ten z om.
Potem dzieci rosną we własnym tempie i termin w usg odnosi się tak naprawdę do wielkości dziecka, a nie realnego terminu [emoji4]
Niby powinno się brać też z 1 prenatalnych, bo jest najdokladniejszy, zwłaszcza jeśli masz cykle długie i owu występuje później. Przy różnicy tygodnia czy więcej to jednak sporą różnica. Ale z doświadczenia wiem że lekarze wpisują do karty termin z om i potem.kazdy szpital się tego trzyma, co jest czasem gzagrożeniemPowiedzcie mi proszę jak to jest z tym terminem porodu. Którego się trzymać? Tego z OM, tego z 1 badań prenatalnych? Czy w czasie trwania ciąży i z poszczególnych wymiarów dziecka, które mierzy lekarz może się termin zmienić? Jak było u Was?
Powodzenia! Daj znać koniecznie co i jakDostałam miesiaczke wczoraj i dizs byłam u lekarza. Podchodzę do stymulacji drugiej.... Mam teraz bemfolia 225 póki co i encontor.
POZNEIJ mają być włączone zakrzepwoe zastrzyki i acard więc zobaczymy.... Boję się jak zareaguje na leki inne
Kamień z serca, na szybko usg zrobił ale nic sensownego na nim nie widziałam [emoji2368] jeden szary obraz l.Super że wszystko Jest w porządku
Nie, no jedynie nospa jak cośA przypisał jakieś leki?