reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny a czy Wasze @ po poronieniu też się zmieniły? Wcześniej miałam 4, max 5 dni. O takiej umiarkowanej intensywności. Pierwsza @ po miałam 10 dni 😲, drugą 6 i teraz obecnie trzecia, dzisiaj 6 dzień i znowu się nie zapowiada żeby szło coś ku końcowi. I zawsze ten 2-3 dni mam najgorsze. Niekiedy nawet tak że nie nadążam 🤦🏻‍♀️

Ja jestem dopiero po pierwszej, obfitością była jak każde inne ale zawsze 5 dni to był max teraz 7 dni, może jeszcze się unormuje

@Charlotte21 ile przytyłas w ciąży? Kiedy zaczął się największy przyrost kilogramów?
U mnie to było 20 kg. Nie miałam okresu w którym więcej tylam. Sukcesywnie 1 kg 2 kg na tydzien/2 tygodnie. Chocisz w sumie może w drugim trymestrze najwięcej 🤔 straszny i niezaspokojony miałam apetyt po sterydach. Nie czułam nasycenia. (Nie żeby to tłumaczyło moje wszystkie grzechy jedzeniowr). Ale dużo też miałam nakazu oszczedneho trybu życia i potem leżenia.
Ja najgorzej zniosłam 2 trumymestr. Ciągle spałam i byłam zmęczona. 😄 i to trochę nie prawda że po porodzie od razu wszystko schodzi 😄 owszem 10 kg poszło od razu ale drugie tyle zostało. Niedługo mi się połóg kończy to będę dzialac.
Ps.karmienie piersią i mnie też nie przyspiesza spadku.

Hej dziewczyny :) ja wczoraj byłam na USG 3trymestru, mała wazy już 1610g(30tc)😁 wszystko wygląda ksiazkowo, nie ma się do czego przyczepić :) szyjka też od długiego już czasu trzyma się na 3,2cm więc niezle. Chyba mogę powiedzieć że przez ostatnie tygodnie mam nudną ciążę ;p dostałam filmiki i zdjęcia z USG na płycie i tak się cieszyłam że mąż zobaczy a tu zonk bo nie może podłączyć dysku przenośnego do komputera 😅 ale może na dniach ogarne to gdzieś :)
Co do aktywności to ja też jej przez całą ciaze miałam bardzo mało, najpierw do 15tc silne mdłości i wymioty, późnej problemy z szyjka ale od dwóch tygodni zaczelam spacerować bo moja kondycja jest tragiczna ;p a ze szyjka stoi od jakiegoś czasu w miejscu to spacery mi raczej nie zaszkodzą. Na wadze +13kg narazie, myślę że może i dobije do 20tak jak @Charlotte21.

Bardzo ładne wyniki :) no, może poza witaminą D, ją na pewno trzeba podnieść. Ilość witaminy D w suplementach jest tak mała, że samym suplementem nie podniesiesz. Kup normalnie witaminą D w aptece i jeśli chcesz podnieść faktycznie jej poziom, bierz 10 000j dziennie. uwierz mi że te 2000j jest nic :p sama brałam 10000 i w ciągu miesiąca poziom podnosił się o 10j ;) tylko kup sobie jakąś witaminą w takich kapsułkach oleistych, bo one się lepiej przyswajania.
Ja biore raz dziennie 2000j i mi bardzo podskoczyła mam ponad 70, z tym ze ja sporo sie wygrzewam na słońcu może to dlatego 😛

Dziewczyny czyli rozumiem, że przed ciąża jak i w trakcie można brać Wit. D? Ja miałam wynik chyba 29 więc też nie za wysoko wcześniej brałam vigantolleten potem na 2 miesiące odstawiłam

Edit: jakieś zaćmienie mam przecież nawet w suplementach jest 🙉🙈 wybaczcie.

Ostatnia edycja:
Dziś byłam na wizycie (4 w tej ciąży) ❤️ jest. Niestety nie wiem ile uderzeń. W ciągu 9 dni urosło o 1cm. I z om 8+4 z USG 9+0. W przyszłym tygodniu mam dwie wizyty. A 17.07 prenatalne. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze i za 6 miesięcy będziemy we trójkę.

Załączniki

• IMG_20200619_105745.jpg
    IMG_20200619_105745.jpg
    775,8 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Dziś byłam na wizycie (4 w tej ciąży) [emoji3590] jest. Niestety nie wiem ile uderzeń. W ciągu 9 dni urosło o 1cm. I z om 8+4 z USG 9+0. W przyszłym tygodniu mam dwie wizyty. A 17.07 prenatalne. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze i za 6 miesięcy będziemy we trójkę.
Teraz już będzie dobrze [emoji110][emoji110]

Do góry