reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czy któraś z Was ćwiczyła w ciąży?
Ja wkoncu dostałam zielone światło od lekarza i się zastanawiam jaki sport i ćwiczenia wprowadzić. Oczywiście mam zacząć mało intensywnie i obserwować.

Ogólnie wszystko na razie ok, seruszko bije dobrze, pomiary główki, brzuszka itp.też ok. Różnice kilku dni. Dalej nie dowiedziałam się jaka płeć. Mały coś bardzo skryty 😁 a lekarz długo walczył żeby coś zobaczyć, ale cały czas się zasłaniał. Może na połówkowych coś się dowiem.
Szyjka długa i mam odstawiać luteinę.
Ja niestety nie mogłam ćwiczyć. Cała ciąża na lekach i z problemami. Leżącą w połowie. 😬 żałuję bo przytylam sporo i ciężko zrzucić.
Moja księżniczka dopiero oikazaka się na polowkowtch. 😄😄😄

Hej. Wy się bardziej znacie na badaniach. Póki co mam wyniki kilku, d3 za niska, 27.3 a norma od 30, b12 w normie, homocysteina 5.86 norma o 4.44 do 13.86 więc w dolnych granicach. Chyba nic z tych badań nie wynika?
Beta 4 tyg po zabiegu 6.69 :)
Na pewno powinnaś podbić znacznie wit D. Podobno od wartości 36 zaczyna być ok. Homocysteine masz może ciut za niska. Ja mam mieć miedzy 6-8.

Dziewczyny a czy Wasze @ po poronieniu też się zmieniły? Wcześniej miałam 4, max 5 dni. O takiej umiarkowanej intensywności. Pierwsza @ po miałam 10 dni 😲, drugą 6 i teraz obecnie trzecia, dzisiaj 6 dzień i znowu się nie zapowiada żeby szło coś ku końcowi. I zawsze ten 2-3 dni mam najgorsze. Niekiedy nawet tak że nie nadążam 🤦🏻‍♀️

To jest normalne że się okres zmienia. Z czasem powinien wrócić do tego co było przed :)
Dziewczyny a czy Wasze @ po poronieniu też się zmieniły? Wcześniej miałam 4, max 5 dni. O takiej umiarkowanej intensywności. Pierwsza @ po miałam 10 dni [emoji44], drugą 6 i teraz obecnie trzecia, dzisiaj 6 dzień i znowu się nie zapowiada żeby szło coś ku końcowi. I zawsze ten 2-3 dni mam najgorsze. Niekiedy nawet tak że nie nadążam [emoji2358]

Ja czytałam że za wysoka to źle. Ale podobno ona jest powiązana z wit d więc może to się łączy i powinnam brać zmetylowaną.
Edit: nie z wit d tylko witaminami z grupy b. No nie wiem, będę konsultować z lekarzem :)
Na pewno powinnaś podbić znacznie wit D. Podobno od wartości 36 zaczyna być ok. Homocysteine masz może ciut za niska. Ja mam mieć miedzy 6-8.

Ostatnia edycja:
Hej. Wy się bardziej znacie na badaniach. Póki co mam wyniki kilku, d3 za niska, 27.3 a norma od 30, b12 w normie, homocysteina 5.86 norma o 4.44 do 13.86 więc w dolnych granicach. Chyba nic z tych badań nie wynika?
Beta 4 tyg po zabiegu 6.69 :)
Bardzo ładne wyniki :) no, może poza witaminą D, ją na pewno trzeba podnieść. Ilość witaminy D w suplementach jest tak mała, że samym suplementem nie podniesiesz. Kup normalnie witaminą D w aptece i jeśli chcesz podnieść faktycznie jej poziom, bierz 10 000j dziennie. uwierz mi że te 2000j jest nic :p sama brałam 10000 i w ciągu miesiąca poziom podnosił się o 10j ;) tylko kup sobie jakąś witaminą w takich kapsułkach oleistych, bo one się lepiej przyswajania.

Dziewczyny a czy Wasze @ po poronieniu też się zmieniły? Wcześniej miałam 4, max 5 dni. O takiej umiarkowanej intensywności. Pierwsza @ po miałam 10 dni 😲, drugą 6 i teraz obecnie trzecia, dzisiaj 6 dzień i znowu się nie zapowiada żeby szło coś ku końcowi. I zawsze ten 2-3 dni mam najgorsze. Niekiedy nawet tak że nie nadążam 🤦🏻‍♀️
Tak, zmieniły się. Kilka pierwszych było dużo mocniejszych i dłuższych. Potem jakoś wróciło do normy ;)

To może powinnam brać tą zmetylowaną[emoji848]
Nie ma czegoś takiego jak zmetylowana witamina D :D motyle są tylko z grupy B :)

reklama
Aaa ok, nie znam się [emoji14]
Bardzo ładne wyniki :) no, może poza witaminą D, ją na pewno trzeba podnieść. Ilość witaminy D w suplementach jest tak mała, że samym suplementem nie podniesiesz. Kup normalnie witaminą D w aptece i jeśli chcesz podnieść faktycznie jej poziom, bierz 10 000j dziennie. uwierz mi że te 2000j jest nic [emoji14] sama brałam 10000 i w ciągu miesiąca poziom podnosił się o 10j ;) tylko kup sobie jakąś witaminą w takich kapsułkach oleistych, bo one się lepiej przyswajania.

Tak, zmieniły się. Kilka pierwszych było dużo mocniejszych i dłuższych. Potem jakoś wróciło do normy ;)

Nie ma czegoś takiego jak zmetylowana witamina D :D motyle są tylko z grupy B :)

Do góry