reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Humhum Mówią, że jak się ukrywa to dziewczynka ;-) U mnie się sprawdziło. Syn za to wciąż się chwalił klejnotami ;P
A co do ćwiczeń - gdybym tylko mogła, to na pewno bym się zdecydowała. Niestety natura zdecydowała za mnie i niestety nie mogłam. Spokojne ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą, a na pewno poprawią nastrój.

Mąż by się ucieszył na dziewczynkę tak samo teściowa 😁 a ja mam przeczucie, że chłopak. Zobaczymy.
Poszukam może cos na internecie dla kobiet w ciąży. Normalnie to wybrałabym basem ale ze względu na wirusa i większość pozamykanych placówek to muszę odpuścić.

reklama
@Humhum Mówią, że jak się ukrywa to dziewczynka ;-) U mnie się sprawdziło. Syn za to wciąż się chwalił klejnotami ;P
A co do ćwiczeń - gdybym tylko mogła, to na pewno bym się zdecydowała. Niestety natura zdecydowała za mnie i niestety nie mogłam. Spokojne ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą, a na pewno poprawią nastrój.
Mąż by się ucieszył na dziewczynkę tak samo teściowa 😁 a ja mam przeczucie, że chłopak. Zobaczymy.
Poszukam może cos na internecie dla kobiet w ciąży. Normalnie to wybrałabym basem ale ze względu na wirusa i większość pozamykanych placówek to muszę odpuścić.

U mnie się ta teoria nie sprawdziła. Z każdego usg mam zdjęcia hamburgerka :D i już w 12 tc mówili że dziewczynka ;)

U mnie się ta teoria nie sprawdziła. Z każdego usg mam zdjęcia hamburgerka :D i już w 12 tc mówili że dziewczynka ;)
Moje też zawsze się rozkraczały na usg [emoji23]

A co do przeczuć. W 1 ciąży myślałam, że chłopak, a była dziewczynka. W 2 myślałam że dziewczynka, a był chłopak [emoji23] W 3 już miał ogarnięte i mimo że miałam nadzieję na chłopaka, to czułam że będzie dziewczyna bo ciąża przebiegała identycznie.

Hej dziewczyny. Jak dlugo otrzymywal wam sie hormon ciazowy? Ja jestem ponad 2 tygodnie od poronienia... i dzisiaj zrobila test ciazowy.. wciaz jest pozytywny.
Ja jestem 3tyg po poronieniu i tydzień temu bete mialam jeszcze 44(a tydzień wczensiej 400)Pare dni później bylam na usg kontrolnym czy wszystko sie oczyściło i sie okazalo ze juz mam pęknięty pęcherzyk więc była owulacja takze czekam na okres 😊

Ja jestem 3tyg po poronieniu i tydzień temu bete mialam jeszcze 44(a tydzień wczensiej 400)Pare dni później bylam na usg kontrolnym czy wszystko sie oczyściło i sie okazalo ze juz mam pęknięty pęcherzyk więc była owulacja takze czekam na okres 😊
A mialas zmlyzeczkowanie czy samoistnie....? I w ktorym tygodniu zatrzymala sie ciaza?

Hej. Wy się bardziej znacie na badaniach. Póki co mam wyniki kilku, d3 za niska, 27.3 a norma od 30, b12 w normie, homocysteina 5.86 norma o 4.44 do 13.86 więc w dolnych granicach. Chyba nic z tych badań nie wynika?
Beta 4 tyg po zabiegu 6.69 :)

Hej. Wy się bardziej znacie na badaniach. Póki co mam wyniki kilku, d3 za niska, 27.3 a norma od 30, b12 w normie, homocysteina 5.86 norma o 4.44 do 13.86 więc w dolnych granicach. Chyba nic z tych badań nie wynika?
Beta 4 tyg po zabiegu 6.69 :)
Witamine D tez masz całkiem niezła (no chyba ze bierzesz ja w suplementach a masz poniżej normy to wtedy gorzej)
Większość Polaków ma jej niedobory taki nasz urok, wiem co mówię bo pracuje w laboratorium 😊

reklama
Do góry