reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie o badanie bakteriologiczne w ciąży. Są obowiązkowe mimo braku objawów infekcji pochwy?
Jak tak to w ktorym tygodniu powinno się je wykonać ?

@Humhum Może chodzi Ci o badanie w kierunku GBS? Standardowo robi się je pomiędzy 35 a 37tc. Jeśli nie będziesz miała wyniku, to w czasie porodu profilaktycznie podadzą antybiotyk.

@witch84 znalazłam coś takiego w sieci. Zastanawiam się tylko, że jest dużo przypadków straty ciąży z powodu jakiejś bakterii, która rozwijała się bezobjawowo. Lekarz nic mi nie mówił, że planuje takie badanie żeby sprawdzić czy nie ma żadnej bakterii. Nie wiem czy to co zamiescilam to standardowa procedura w ciąży czy dopiero się wykonuje takie badanie jak są objawy?

Załączniki

• Screenshot_20200515_105228.jpg
    Screenshot_20200515_105228.jpg
    263,8 KB · Wyświetleń: 45
Cześć Dziewczyny.
Mam na imię Aga
1 ciąża zdrowy Syn 10/10 jedyną nieprawidłowosc moja po teście z krwi pappa słabe przepływy maciczne wdrożony acard.
Druga ciąża poronienie zatrzymane w 8 tygodniu.
Wtedy lekarz nic nie wdrożył po poronieniu a bo może to wiek.
A może wada genetyczna .
3 ciąża to samo . Teraz . Właśnie poronienie zatrzymane w 8 tygodniu . Zarodek jest serce biło i znowu zatrzymanie.
Prawdopodobnie mam za gęsta krew i teraz będę miała wdrożony acard ale już od starań .
Później po badaniach ewentualnie heparyne albo lek , którego nazwę zapomnialam .
Możliwe że mam trombofilie i też mam zbadać homeosyteina nie wiem czy dobrze zapamiętałam.
Czy któraś z Was ma też taki problem Jak ja ?

Spytała tylko jak karmie [emoji28] powiedziałam ze piersią i nic już nie mówiła [emoji85] może gdybym dokarmiała mm to by powiedziała ze ograniczyć [emoji848] a tak, to jak pierś ograniczyć jak Oliwia nie ccce smoczka i czasem w nocy budzi się co godzinę i drze się dopóki jej cyca nie wsadzę! A jak już to zrobię to jest z jej strony taki pomruk „łuuuuuu” i spokój ...[emoji86][emoji28][emoji2960]

Masz cycoholika [emoji16]

Mamy wyniki kariotypow, na szczęście prawidłowe ;) Ufff

Super!! [emoji3590]

Ej no twojej Łucji ze tak powiem tez niczego nie brakuje [emoji16][emoji4] hehehe

Łucja to zdecydowanie klops. Ale i tak mniejszą niż siostra [emoji85] Starsza na 4,5 msca miała 8940 [emoji23]

reklama
Dziewczyny może wy doradzicie. Zakupiłam sobie ovulomed max w saszetkach na 3 miesiące i moje pytanie brzmi czy mogę zacząć już pić ten ovulomed max mimo że jeszcze biorę leki od gin na wywołanie miesiączki?
Drugie pytanie czy można już zacząć stosować olej z wiesiołka czy lepiej poczekać do 1dc?

Do góry