reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123
Tak , imię w końcu wybrane. Bedzie Miłosława (Miłka) 🤭 już nawet mąż się denerwuje i już mówi do Malutkiej żeby wyszła 😀 zaczął siebstresowac bo dzisiaj na stronie szpitala w którym mam rodzic zastanawiają się nad przywróceniem porodow rodzinnych 😁 a bidulek miał ulgę że nie musi być przy porodzie. (Nie lubi patrzeć jak mi jest zle) . Rroche to rozumiem. Bo od marca było wiadomo że nie będzie to przy porodzie A tutaj w ostatnich dniach taki zwrot akcji by był 🤩 może corka czeka aż tata będzie mógł być.?

Ja też tylko zaglądam i czekam na wieści :)
Zadomowiła się za bardzo. A imię bardzo ładne!♥️

reklama
Dziewczyny mam bardzo głupie pytanie ale muszę... Drugi raz mam taką sytuacje, ze jak wbijanie się z zastrzykiem z heparyny w brzuch to kujac się po lewej stronie w środku czuje ze o coś "uderzam igła". Czy nie ma opcji, żebym wbiła się do dzidziocha? Bo zaczęłam się tego obawiać... Zastrzyk robię jak zawsze, zbieram w palce fałd skóry i wtedy się wbijam. No ale nie ukrywam ze brzuch jest już spory i napięty i ciężko zebrać ten fałd. Opcja zastrzyków w uda średnio mi się widzi bo próbowałam i mam okropne siniaki po 2razach :/

Dziewczyny mam bardzo głupie pytanie ale muszę... Drugi raz mam taką sytuacje, ze jak wbijanie się z zastrzykiem z heparyny w brzuch to kujac się po lewej stronie w środku czuje ze o coś "uderzam igła". Czy nie ma opcji, żebym wbiła się do dzidziocha? Bo zaczęłam się tego obawiać... Zastrzyk robię jak zawsze, zbieram w palce fałd skóry i wtedy się wbijam. No ale nie ukrywam ze brzuch jest już spory i napięty i ciężko zebrać ten fałd. Opcja zastrzyków w uda średnio mi się widzi bo próbowałam i mam okropne siniaki po 2razach :/
Może to zrost, ja pod sam koniec robiłam już prawie pod samym biustem. Jak się boisz to spróbuj tak u góry uda w stronę pupy

Ja.robilam tak bardzo z boku prawie na linii pachy bo tam coś mogłam złapać. W szpitalu dalam jednej poloznej z ciekawości zrobić mi zastrzyk to dala kolo pepka jak w ulotce i o dziwo ani nie zabolało ani sladu no super. Mi na lezaco łatwiej było znalesc skórę do złapania, i też robilam rano A wtedy mialam brzuch jakiś mniej spięty itp. Niz wieczorem. Może trafiłaś w zrost Ale o maleństwo się nic nie bój nie ma opcji żebyś je trafiła [emoji4]!! Ja raz poczułam pod sama igła jak się ruszył akurat i się wystraszyłam, pytalam wtedy gina o to i mówił że nie ma szans bo trochę bezpiecznych warstw cm nas dzieli [emoji4]

Janro
Ja robię najdalej jak mogę w bok ;) tak na pewno nikogo nie dosiegniesz 😃 u mnie w dam brzuch nie ma szans. A tak to po boku można jeszcze. Nawet w instrukcji wbijania jest pokazane dokad można w bok odskoczyć. A to prześladowanie czy uderzenie w coś igły to albo tkanka alno zrost. 😄 tym bym się nie przejmowała. Dziecku krzywdy nie zrobisz. Brrrr w udo bym nie dała rady.
Czasem za mało tluszczyku może być i wbijesz w mięsień. ;)

Załączniki

• Screenshot_20200506-102109_Chrome.jpg
    Screenshot_20200506-102109_Chrome.jpg
    76,7 KB · Wyświetleń: 51
  • Screenshot_20200506-102033_Chrome.jpg
    Screenshot_20200506-102033_Chrome.jpg
    63,1 KB · Wyświetleń: 50
Jeszcze 🤭🤭 Malutka chce mnie wykończyć i cała rodzinę :) ciągle pytają i dzwonią. Jutro zaczynam 40t0d więc zaczynam się stresować że tak długo to trwa. Do 8 maja mam czekać. Potem chyba kontaktować się ze szpitalem 😀
@Takaja123
Tak , imię w końcu wybrane. Bedzie Miłosława (Miłka) 🤭 już nawet mąż się denerwuje i już mówi do Malutkiej żeby wyszła 😀 zaczął siebstresowac bo dzisiaj na stronie szpitala w którym mam rodzic zastanawiają się nad przywróceniem porodow rodzinnych 😁 a bidulek miał ulgę że nie musi być przy porodzie. (Nie lubi patrzeć jak mi jest zle) . Rroche to rozumiem. Bo od marca było wiadomo że nie będzie to przy porodzie A tutaj w ostatnich dniach taki zwrot akcji by był 🤩 może corka czeka aż tata będzie mógł być.?
Boze jak to zleciało!!!! :)

Zazdroszczę trochę że macie jeszcze nadzieję na poród rodzinny. O ile ja dał a radę i jakoś to przetrawiłam, tak mój Mąż nie może przeżyć ze nie było go przy porodzie...
A jak wygląda sytuacja z odwiedzinami??

Tez mnie sie wydaje ze to zrost. Tez takie miałam po kilku miesiącach klucia... Ja w tym przypadku na szczęście mam boczki ( oponke) wiec jak juz miałam spory brzuch to robiłam zastrzyki w nie 😊

Dobrze, że masz tą wizytę bo wygląda to nieciekawie. Zależy co zobaczy na usg możliwe, że łyżeczkowanie zaproponują albo da jakieś tabletki. Tak na prawdę to progesteron nie jest do wywoływania okresu. [emoji6]

@monika1708 oj zaparcia to nic przyjemnego mnie męczyły strasznie... Jedynie czopki coś ratowały. Najśmieszniejsze, że nawet syrop na rozwolnienie nie skutkował [emoji2960]
Coś wspominał 20.04 że da cyclodynon nigdy go nie brałam więc nie wiem czy wywołuje miesiączkę.

A widzisz to nie wiedziałam że progesteron nie jest na wywołanie miesiączki ale mi zawsze pomagał prócz teraz co brałam w lutym.

reklama
@Charlotte21 chyba każda z nas już nie może się doczekać Twojej córeczki 😁🥰 imię wybraliście już? :) a Ty ogólnie jak się czujesz?

@roki_1991 dziękuję, że pytasz u mnie praca, dom nasze stadko i tak czas ucieka. Przez koronowirusa mam mniej godzin więc też dobrze. Podpisałam kolejna umowę miała byc na stałe, a dostałam tylko na 2 lata przez tą całą sytuację. Tyle z nowości 😉 a jak tam u Was? Wiki już pewnie biega 😉

@maeria ja jak zaczęłam brać prenatal uno tsh mi skoczyło w górę przez jod. Nie każdy tak ma ale warto zwrócić na to uwagę 😉 brałam przez jakieś 3 tyg i badałam tsh wyszło 2,44 odstawiłam i wróciło do normy 😉
Otóż nie, Wiki nie biega i póki co ewidentnie ma w nosie chodzenie, na co ja się w sumie cieszę ;) chodzi przy meblach ale to już bardzo bardzo długo. Natomiast rozwija sie intelektualnie, bo widać że rozumie co się do niej mówi, pokazuje zwierzątka w ksiazeczkach itp ;)

Nie ma opcji żeby się przebić do dzidziusia taka krótka igła ;) A Wiki też czasem uciekła jak wbijalam zastrzyk i wiem że to głupie uczucie. Może właśnie spróbuj trochę po bokach i będzie lepiej. Ja wnikając sobie zastrzyk już przyglądając ogóle czułam że będzie boleć, to wtedy zmienialma miejsce i było okej

Coś wspominał 20.04 że da cyclodynon nigdy go nie brałam więc nie wiem czy wywołuje miesiączkę.

A widzisz to nie wiedziałam że progesteron nie jest na wywołanie miesiączki ale mi zawsze pomagał prócz teraz co brałam w lutym.
Progesteron może wywołać miesiączke jeśli się opóźnia, jeśli się coś podziału z hormonami. Bo podnosi wtedy progesteron w organizmie i jak zostawisz to progesteron spada i organizm dostaje sygnał że nie ma ciąży i przychodzi @ . Ale w twoim przypadku jak było poronienie to raczej @ nie wywola

Do góry