reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja nie mam komu keszcz epowedozec bo nie mamy dzieci. [emoji26]
Ale myślę że napewno powiem gdy taka sytuacja będzie.
Witaj. Czytałam Twoja historie i bardzo mi przykro :( to musi być okropne po tylu latach starań stracić wyczekanego maluszka. Badań z tego co piszesz to w zasadzie nie miałaś żadnych. Myślę że warto zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy, wykaz na chlamydie /mykoplazme/ueraplazme, trombofilie, to takie podstawy. Jest tego duzp woecej, ale tez nie wiem na ile jestes w stanie robic badania.

Ja chce powiedzieć córce, ale na gadałam o tym z mężem jescze

Na te wymazy miałam przy początku procedury robione.
Ja wszystko bez refundacji i przeszło 18 tys straciłam, nie mam nic już i do tego zostałam z kredytem. [emoji25]
Jestem załamana [emoji26]

Na te wymazy miałam przy początku procedury robione.
Ja wszystko bez refundacji i przeszło 18 tys straciłam, nie mam nic już i do tego zostałam z kredytem. [emoji25]
Jestem załamana [emoji26]
Ale podchodząc do procedury nie robili Ci badań? Bo dla mnie to dziwna sprawa. Ja wiem, że nie mogąc drogą naturalną nie oznacza, że masz jakieś problemy z utrzymaniem ciąży, tylko, że takie prodecury są tak kosztowne, że myślałam, że robią dosłownie wszystkie badania aby była większa szansa na powodzenie...
Jeżeli chodzi o kasiorkę, to miałam takie wyrzuty moralne, kiedy za drugim poronieniem zgłosiliśmy dziecko w urzędzie cywilnym i było nam to potrzebne do odszkodowania z PZU. Ale pieniążki się przydały do dalszego leczenia. Lubię myśleć, że nasz malutki synek przyczynił się do tego, że jego siostra, która ma się niedługo urodzić, dał jej szanse:)
Wiem, że to są cieżkie chwile. Ja sama za pierwsza stratą nie zrobiłam nic. Nie potrafiłam. Jest sporo badań które możesz wykonać. Może warto zmienić lekarza? Popytać gdzie indziej.
Dziewczyny trochę już napisały o zestawach do zrobienia. :)

Hmmm
Klinika niby Oki, Bocian.
W zestawie tznw całym programie były podstawowe badania z krwi tylko i wymazy, nasienie partnera też krew i różne choroby. Ale pozstym później przeszłam przez stymulację, leki i wogole, pózniej punkcja, zapłodnienie i transfer no i oczywiście mrożenie. I wszy stkie pieniążki się rozeszły [emoji25]
Teraz brałam heparyne tylko bo kiedyś miałam zylkaki usuwane i to tyle.

Dziękuję dziewczyny za odzew.

Dokładnie tak, kiedyś miałam zakrzepowe zapalenie żył i praktycznie gdzieś wyczytalam o tym i sana zasugerowalam no i zapisał mi. Brałam neoparin.
Pezyjmowalas kiedys heparyne? A teraz nie zrobili pakietu na trombofilie ? Hmmm.
TTrochę ssię trzeba narzekać. Ale warto poczytac. Dziewczyny tutaj sa mega pomocne [emoji846]

reklama
Do góry