reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chyba na tym etapie nie słucha się serduszka Ale mogę się mylić [emoji848][emoji848]

Na takim etapie raczej się nie słucha, choć różne są praktyki i zależy od lekarza. A mi na początku lekarz mierzył coś tam i na tej podstawie liczył sobie ile uderzeń bylo ;) trzymam kciuki dalej za poniedziałek ;)

reklama
@Takaja123 a mogę zapytać jaka jest Twoja historia ?
Dzięki za słowa wsparcia [emoji8]
Dwa lata temu ciąża obumarła w 8tc serce przestało bic. Leżałam w szpitalu przed trzy dni wywoływały poronienie, aż skończyło się zabiegiem no nie wszystko się oczyściło. Dwa dni przed tą nieszczęsną wizyta robiłam badania i wszystko książkowo było 😥 w marcu 2019 ciąża biochemiczna później infekcja i mnie i u męża teraz mąż ma problemy przez to i stoimy w miejscu.
Lekarz zalecił mi badania po poronieniu cześć robiłam sama. Teraz jeśli zajdę w ciążę mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i heparyne. Taka moja historia. Tyle czasu minęło, a ja dalej sobie nie radzę z tym. Swoje trzeba przepłakać. Gdyby można było się starać to co innego, a tu mamy pod górkę od roku i nic nie jest lepiej.

Przykro mi bo historia też smutna i ciężka [emoji25]
Ale tak jak napisałaś wszystko ma swój czas...
Ja na wcześniej w czerwcu mogę się starać o nowa stymulację, póki co rekonwalescencja i muszę jakoś dojść do siebie.
Jeszcze w szpitalu zadają mi wciąż od wczoraj pytania cze będę badała płeć dziecka i wogole [emoji3525] jakie to wszystko trudne.
A Wy też badakiscie próbkę i robiliście pochówek sami ?
Przytulam Cię mocno [emoji3590]
Dwa lata temu ciąża obumarła w 8tc serce przestało bic. Leżałam w szpitalu przed trzy dni wywoływały poronienie, aż skończyło się zabiegiem no nie wszystko się oczyściło. Dwa dni przed tą nieszczęsną wizyta robiłam badania i wszystko książkowo było [emoji26] w marcu 2019 ciąża biochemiczna później infekcja i mnie i u męża teraz mąż ma problemy przez to i stoimy w miejscu.
Lekarz zalecił mi badania po poronieniu cześć robiłam sama. Teraz jeśli zajdę w ciążę mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i heparyne. Taka moja historia. Tyle czasu minęło, a ja dalej sobie nie radzę z tym. Swoje trzeba przepłakać. Gdyby można było się starać to co innego, a tu mamy pod górkę od roku i nic nie jest lepiej.

Hej dziewczyny byłam dzisiaj na kontrolnych badaniach u rodzinnego z krwi ale nie pobrali mi jej bo z żadnej części z dwuch rąk nie leciała krew[emoji2368]

Super dobre wiadomości. Bicie serca u takiego maluszka to między 110 a 160 więc masz po środku i jest w jak najlepszym porządku. Nie masz co się martwić. Trzeba ufać lekarzowi[emoji3059][emoji3059]

Słyszałaś serduszko czy tylko powiedział że bije i ile uderzeń na minutę?

Właśnie w 7 tygodniu powinno być minimum 135 i z dnia na dzien powinno rosnąć do 9 tygodnia, gdzie ma największa wartość i później spada. Tak mówił lekarz.
Lekarz puścił na sekunde dosłownie żeby sprawdzić ile jest uderzeń. Trochę mnie to martwi teraz ale nic nie zrobię.

reklama
Do góry