reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja już po wizycie. Jest robaczek o wielkości 1.2 cm 🙂Zgadza się z terminem owulacji. Z USG wychodzi 7+3 a z owulacji 7+2. Serduszko 143, lekarz mówił, że mogłoby bic mocniej ale mieści się niby w normie. Do tego bardzo delikatnie widać rozwarstwienie kosmówki (ponoć rozwarstwienie to dużo powiedziane). Niby luteina da się to "podciągnąć". Więc znowu stres przez najbliższy czas...🙁
Lekarz wprowadził acard 150 i luteinę. Ze względu na poprzednie poronienie.
Czy któraś miała na tym etapie takie problemy i jak się to skończyło?

@Waleczna36 Witaj, dziewczyny tu są wspaniałe i służą radą :) możesz się z nami podzielić swoją historią.

reklama
Ja już po wizycie. Jest robaczek o wielkości 1.2 cm [emoji846]Zgadza się z terminem owulacji. Z USG wychodzi 7+3 a z owulacji 7+2. Serduszko 143, lekarz mówił, że mogłoby bic mocniej ale mieści się niby w normie. Do tego bardzo delikatnie widać rozwarstwienie kosmówki (ponoć rozwarstwienie to dużo powiedziane). Niby luteina da się to "podciągnąć". Więc znowu stres przez najbliższy czas...[emoji853]
Lekarz wprowadził acard 150 i luteinę. Ze względu na poprzednie poronienie.
Czy któraś miała na tym etapie takie problemy i jak się to skończyło?

@Waleczna36 Witaj, dziewczyny tu są wspaniałe i służą radą :) możesz się z nami podzielić swoją historią.
Super dobre wiadomości. Bicie serca u takiego maluszka to między 110 a 160 więc masz po środku i jest w jak najlepszym porządku. Nie masz co się martwić. Trzeba ufać lekarzowi[emoji3059][emoji3059]

Słyszałaś serduszko czy tylko powiedział że bije i ile uderzeń na minutę?

Nie wiem od czego zacząć...
Postaram się krótko i zwięźle, 11 lat starań i nic, badania, zabiegi leczenia i nic.
Na końcu okazały sie nie drożne jajowody.
Podejście do i vitro. Protokół krótki. Uzyskabe 4 mrozaki. Transfer na cyklu naturalnym.
1 - ciaza biochemniczna
2 - ciaza biochemniczna
3 - podane dwa zarodki, beta rosła wolno ale rosła. 35 dpt dopiero widoczna fasolka. Nagle ogromny ból ból przy którym zemdlałam dzień 38 dpt plamienia coraz większe. Bolee się nasilały i wezwano pogotowie.
USG w szpitalu... Brak zarodka, pozostałości w macicy, łyżeczkowanie, poronienie.... To właśnie było dziś [emoji24][emoji24][emoji24]
Czuje się jak opuszczony kundel bez celu w życiu, hak sobie dalej poradzić, co robić, jakie leki przyjmować na regenerację, wzmocnienie.
Ktoś coś pomoże ???
Pewnie ze tak, rozgosc się ! Tu zawsze ktoś służy pomocą [emoji8]

Super dobre wiadomości. Bicie serca u takiego maluszka to między 110 a 160 więc masz po środku i jest w jak najlepszym porządku. Nie masz co się martwić. Trzeba ufać lekarzowi[emoji3059][emoji3059]

Słyszałaś serduszko czy tylko powiedział że bije i ile uderzeń na minutę?
Chyba na tym etapie nie słucha się serduszka Ale mogę się mylić [emoji848][emoji848]

@Waleczna36 kochana bardzo mi przykro, że przez to wszystko przechodzisz [emoji26] lekarze coś podpowiadają co w tej sytuacji? Jakie badania robiłaś? Tule [emoji3590]
Nie robiłam, na razie nic nie mówił. Oprócz tego ze to wczesna ciaza i tak się zdąża.
Mam niedocuzmnosc tarczycy ale przed transferem była badana i było dobrze.
A z tą ciaza przy pierwszym transferze było tak że beta była 8.9 a po 48h 3.2 więc chyba jka dla mnie to tak nie do końca biochemiczna. Druga była znacznie wyszła to się zgadzam.
A trzeci transfer wiadomo... [emoji26]

reklama
Do góry