reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny miała któraś z was bóle brzuch jak na @?
Jak leżę czy siedzę to nie czuję ale jak wstanę i chodzę to czuję ból w podbrzuszu [emoji17]
Ja cały czas czuje kłucie w podbrzuszu. Głównie tak po środku. Bardziej czuje jak siedzę zgięta i pytałam o to lekarkę ostatnio to mówiła, że to nie jest groźne. Jutro jeszcze dopytam. Bo czasami te bóle są dość mocne i chce zapytać o stosowanie nospy. Bo widziałam, że dziewczyny pisały, że można brać.

Ja cały czas czuje kłucie w podbrzuszu. Głównie tak po środku. Bardziej czuje jak siedzę zgięta i pytałam o to lekarkę ostatnio to mówiła, że to nie jest groźne. Jutro jeszcze dopytam. Bo czasami te bóle są dość mocne i chce zapytać o stosowanie nospy. Bo widziałam, że dziewczyny pisały, że można brać.
Niektórzy lekarze mowila że można brać nospe inni ze warto spasmoline. Jeszcze inni zalecaja raczej magnez w duzych dawkach ;) roznie bywa.
Bylam na IP kiedys z takim klujacym bólem kilka razy, akurat to bylo zapalenie pęcherza, ale chodzi o to ze pytalam o takie klucie. Wszyscy akurat w tym szpitalu mówili ze klucie zwykle ich nie niepokoi, bardziej trzeba by bylo sie przejmować takim bolem na okres i promieniujacym do krzyża. ;) ale nie pamietam mojego wczesnego etapu ciąży. To byla jedna wielka modlitwa i duzy stres. Więc chyba to wyparlam teraz ;/ czekajcie dziewczyny. Jak macie mozliwosc to odpoczywajcie i zajmijcie glowy czyms innym. Trzymam za was kciuki 😀🙂😉

Mój lekarz wyznaje zasadę żeby brać nospe w razie potrzeby, ale potem zwiększył mi dawkowanie na 3x dziennie po 1 tab.
Myślę że jak weźmiesz raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi 😉

Ja na samym początku, w 5tc miałam typowe okresowe bóle, tylko że nie nasilały się jak przy okresie, a zanikały po chwili. A później przez całą ciążę typowe ciągnięcie po bokach, czyli wiązadła.
Mi polecali nospę, lub nawet paracetamol. Ale rzadko brałam. Kilka razy w ciąży może nospę łyknęłam.

reklama
Do góry