reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja zwariowałam [emoji23]
Stary mnie na bete wysyła więc chyba bardziej zwariował [emoji23][emoji23]
IMG_20200325_093131.jpeg

reklama
@młoda1994 Jeśli faktycznie w niedzielę była widoczna kreska, to ona wg mnie za wolno ciemnieje. Ja też bym nie czekała i dla pewności powtórzyła test (nie doczytałam - robiłaś testy z pierwszego moczu??), a nie czekała aż coś złego się wydarzy. Bo do kogo potem będziesz miała pretensje, że nie zrobiono czegoś na czas? Poza tym jeśli nic złego się nie dzieje, to ja bym teraz nie jeździła do szpitala. Jeśli test potwierdzi ciążę, to najwcześniej za 2 tygodnie na wizytę. Jeśli ciąża się nie potwierdzi, to wówczas jednak bym pomyślała o lekarzu. A może możesz zadzwonić do jakiegoś lekarza w PL - teraz większość udziela porad telefonicznych?

@młoda1994 Jeśli faktycznie w niedzielę była widoczna kreska, to ona wg mnie za wolno ciemnieje. Ja też bym nie czekała i dla pewności powtórzyła test (nie doczytałam - robiłaś testy z pierwszego moczu??), a nie czekała aż coś złego się wydarzy. Bo do kogo potem będziesz miała pretensje, że nie zrobiono czegoś na czas? Poza tym jeśli nic złego się nie dzieje, to ja bym teraz nie jeździła do szpitala. Jeśli test potwierdzi ciążę, to najwcześniej za 2 tygodnie na wizytę. Jeśli ciąża się nie potwierdzi, to wówczas jednak bym pomyślała o lekarzu. A może możesz zadzwonić do jakiegoś lekarza w PL - teraz większość udziela porad telefonicznych?
Tak oba testy z porannego moczu o czułości 10. Akurat do Pl dzwoniłam. Ginekolog który przepisywał mi luteine jak byłam w Pl powiedział że jeśli luteina nie wywołała mi okresu to na 99% jest ciąża. Powiedział również że nie zna żadnego przypadku takiego ze jeśli luteina nie wywołała okresu i ciąży nie bylo. I tłumaczył na czym polega wzięcie luteiny (ja o tym wiem). No i po rozmowie z nim zrobiłam test w niedzielę rano kreska widoczna ale nie potrafiłam złapać jej dobrze aparatem no i dzisiaj z ciekawości powtórzyłam i kreska widoczna z ciemniała. Między testami jest 3 dni przerwy.

@młoda1994 Jak sama piszesz - te testy nie są specjalnie drogie... Kreska faktycznie ciemnieje, więc szansa na ciążę jest bardzo duża. Czy masz zalecenie, by po pozytywnym wyniku testu brać leki??
Nie. Jedynie co biorę to metformine witaminy z grupy B kwas foliowy metylowany wit c e i wit d3 (mam niedobór) no i leki na tarczyce biorę.

reklama
Do góry