reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wygląda tak bo robiłam go gdy był jeszcze mokry. Teraz jest tylko niebieska blada kreska po środku. Test powtórzę w niedzielę.
A i nie robiłam dwuch tych samych testów z jednej próbki moczu. Tylko jeden test był robiony w niedzielę a drugi dzisiaj i testy są o czułości 10
Tylko ze jak wyschnie to juz reakcje moga zachodzic. Zawsze sprawdza sie mokry. W kazdym razie zycze powodzenia. Testy powtorz napewno. Jesli ciaza to za 2 dni juz powinien byc duzo wyrazniejszy

reklama
Tylko ze jak wyschnie to juz reakcje moga zachodzic. Zawsze sprawdza sie mokry. W kazdym razie zycze powodzenia. Testy powtorz napewno. Jesli ciaza to za 2 dni juz powinien byc duzo wyrazniejszy
Tak wiem że zachodzą reakcje dlatego zdjęcie testu robiłam jak był mokry i dlatego wydaje się że jest zalany. Dam znać jak powtórzę test i co wyszło.

Dziewczyny byłam dziś na wizycie i dziecko ok ale szyjka mi się sporo skróciła niestety :( 3,5 tygodnia temu była 4,5 cm a dziś niecałe 3. Lekarz dał spowrotem progesteron, mam dużo leżeć i za 3tyg kolejna wizyta i zobaczymy. Trochę za wcześnie na takie skracanie szyjki bo to 18tydzien. No ale nie będę panikować, narazie leżenie mnie czeka, a lekarz mowi że jakby było gorzej to szpital. A może i być tak że spowrotem się wydłuży i tej myśli staram się trzymać. Aha i dalej do końca nie wiadomo kto tam siedzi bo znów się źle ułożył ale lekarz mowi że na jego to chłopak bo coś dynda pomiędzy nogami ale na połówkowych się powinno już okazać lepiej.

Odpoczywaj dużo ;*
Ja miałam zagrażający poród przedwczesny wpisany w dokumentacji, a zestaw luteina, nospa, magnez plus odpoczynek tak pomogły, że ostatnio szyjki sięgnąć nie mógł lekarz ;)
Trzymam kciuki i za połówkowe, żeby ten ktoś się pokazał ❤

Współczuje! U mnie u rodziców i teściów też pierwsza wnuczka :D szał po prostu. Najgorzej z moim tata, nawet mnie po brzuchu dotykał! (tak nawiasem mówiąc, nie wiem czemu ludzie myślą, że bedąc w ciąży to nagle ich zdaniem nie jest twój brzuch, jakby się straciło do niego prawo), sąsiadka to damo i kilka koleżanek. Dzielnie to znoszę, bo widzę w ich oczach radość i euforię na mój widok... ehhh...
Powiem szczerze, że też siętrochę cieszę i mam nadzieję, że nadal będzie zakaz porodów rodzinnych. Nie będzie mowy o tym, że będę musiała wypraszać jak będę chciała nakarmić, albo nie daj Boże będe musiała pierś wyciągać przy naj

U mnie infekcja byla przyczyna skracania szyjki. 3 dni przez infelcje moczowa lezalam w szpitalu. Poszlo mi juz na miedniczki nerkowe. W 5 dni z szyjki 3.5 cm.do 2 cm. Bali sie i podali mi sterydy na rozwój pluc.
Większa część lobiet w ciąży przechodzi infekcje bezobjawowo, dlateho tak wazne jest badanie sie. Ja na wizycie miałam sprawdzane ph pochwy bo tez mialam uplawy. Dostalam 3 dni globulki (takie duże żółte) i mimo tego po 5 dniach miał silne zapalenie pęcherza. Bolalo bardzo w dole brzucha, brzuch sie przez to spinal i powodowal skurcze. Wszystko sie działo pomimo brania antybiotyku.
Kiedy ostatnio badalas moc? Cos cie szczypie? Cos piecze? Boli w brzuchu? Może warto na swoja teke zrobić CRP i mocz? Mi w posiewie wszystko wyszlo ok, a miałam.bardzo leukocyty ppdwyzszone cp tez wyszło w morfologii.
U mnie w koncu pomoglo leżenie w szpitaly i 3 kroplowki z magnezu i antybiottk. ;)

U moich teściów to trzecia wnuczka, więc też nie do końca ten szał ogarniam.
Mój tata brzucha się bał, mama lubiła podotykać, bratanice męża też, no to to jeszcze ok. Nie lubiłam jak koleżanki za brzuch mnie łapały, dzięki Bogu ze 2 razy mi się zdrzyło i nie miałam jak się odszczeknąć, a teraz bym wykorzystała tekst @Jivka 😂😂😂😂😂😂

Jak mnie drażni to wyciągnie łap do brzucha... Wrrr, ale zawsze możesz powiedzieć że cycki też Ci urosły i może chcą też podotykać? [emoji1787] Najlepszy tekst ever i zapewniam że przestaną [emoji1787]

😂
Uwielbiam Cię :D

Dziewczyny może wy będziecie coś widzieć. Wrzucam test z niedzieli 59dc i z dzisiaj 61dcZobacz załącznik 1096512Zobacz załącznik 1096513

Na drugim kreska jest widoczna, na pierwszym jakby się mocniej przyjrzeć też, druga sprawa - każdy ma inne ustawienia monitora/telefonu, więc może byc inaczej widoczna kreska.
Dziewczyno nie czekaj na nic.... Sytuacja jest fatalna na calym świecie, ale w Twoim przypadku takie czekanie nic dobrego nie robi....
Źle Cię w szpitalu potraktowali? Jedź do drugiego, ściemniaj....

U mnie to nie wystąpiło, ale zwiększane dawki miałam w dużo późniejszej ciąży, początkowo nie przyjmowalam nic poza kwasem foliowym.

Jak pojawiły się plamienia, to może skocz na IP???

wczoraj byłam u lekarza i m iwił że wszystko jest ok, plamienia były znikome więc kazała obserwować ;)

wczoraj byłam u lekarza i m iwił że wszystko jest ok, plamienia były znikome więc kazała obserwować ;)
Może to po badaniu ginekologicznym, po USG ??
Jeśli tak, to obserwuj nadal... Ale jak będzie się nasilać, to ja wolałabym skonsultować to z kimś jeszcze. Ewentualnie telefon/sms do lekarza prowadzącego????

reklama
Do góry