reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A mi wczoraj wyszło IgG 46 (dodatni jest powyżej 3) i IgM 0,990 (dodatni jest powyżej 0,6). Ja nie wiem jak to jest możliwe... 5 lat życia z kotem, całe życie jedzenie tatara wołowego którego uwielbiałam, sushi, myć owoce i warzywa zaczęłam dopiero w ciąży i twraz w 7tc wychodzą mi pozytywne wyniki...

A robiłaś wcześniej badania? Ja igg miałam powyżej 100,a igm 0,73 i niby pozytywne później robiłam awidnosc i wyszło stare zakażenie. Powtórz za 2 tyg badania, a teraz zrób awidnosc. Moim zdaniem też może być stare zakażenie bo igm masz minimalnie podwyższone chyba, że dopiero wzrasta. Pilnuj tego jeśli jesteś w ciąży to podadzą antybiotyk.

reklama
A robiłaś wcześniej badania? Ja igg miałam powyżej 100,a igm 0,73 i niby pozytywne później robiłam awidnosc i wyszło stare zakażenie. Powtórz za 2 tyg badania, a teraz zrób awidnosc. Moim zdaniem też może być stare zakażenie bo igm masz minimalnie podwyższone chyba, że dopiero wzrasta. Pilnuj tego jeśli jesteś w ciąży to podadzą antybiotyk.
Nigdy nie robiłam i nigdy lekarz mi nie powiedział, że powinnam żaden, a staraliśmy się 14 miesięcy... Jestem przerażona. Jutro rano jadę do zakaźnego, dostałam skierowanie :(

Nigdy nie robiłam i nigdy lekarz mi nie powiedział, że powinnam żaden, a staraliśmy się 14 miesięcy... Jestem przerażona. Jutro rano jadę do zakaźnego, dostałam skierowanie :(

Nie panikuj, skoro masz od dawna kontakt z kotem, surowym mięsem to może być stare zakażenie. Jeśli na zakaźnym nie zrobią Ci awidnosci to zrób na własną rękę. Daj znać jutro jak tam wizyta i co lekarz powiedział. Trzymam kciuki za dobre wiadomości ❤️

Nie panikuj, skoro masz od dawna kontakt z kotem, surowym mięsem to może być stare zakażenie. Jeśli na zakaźnym nie zrobią Ci awidnosci to zrób na własną rękę. Daj znać jutro jak tam wizyta i co lekarz powiedział. Trzymam kciuki za dobre wiadomości ❤️
Dzięki ❤️ Mają właśnie zrobić tę awidność, mam nadzieję, że czegoś się dowiem, na pewno nie dam odesłać się z kwitkiem i powtarzać badań za 2-3 tygodnie skoro to jest zagrożenie dla ciąży... :( Dam znać 😘

Dzięki ❤ Mają właśnie zrobić tę awidność, mam nadzieję, że czegoś się dowiem, na pewno nie dam odesłać się z kwitkiem i powtarzać badań za 2-3 tygodnie skoro to jest zagrożenie dla ciąży... :( Dam znać 😘

Raczej i tak będziesz musiała powtórzyc za jakiś czas żeby zobaczyć czy igg i igm wzrasta :)

Raczej i tak będziesz musiała powtórzyc za jakiś czas żeby zobaczyć czy igg i igm wzrasta :)
Ech :( Ale może w tym labo szpitalnym w ogóle wyjdą inne te wyniki bo mają lepszy sprzęt i np. IgM będzie ujemny. IgG akurat może być dodatni. Jest szansa, że prywatne labo dają fałszywie dodatnie IgM :(

No właśnie zdziwiło mnie bardzo że już po 3 tabletkach dostawalas @. No Bo przecież w normalnym i prawidłowym cyklu w drugiej fazie progesetron rósnie na wypadek ciąży, A gdy jej nie ma to poziom hormonu mocno spada i jak spadnie to przychodzi @. Luteina to progesteron, naturalny, więc podnosi poziom tego hormonu w organizmie (choć w przypadku gdy hormon ma spaść to mimo luteiny spadnie, właśnie dlatego że to naturalny progesteron). Jeśli zadzialalaby prawidłowo, to nie wiem czt dostalabys @ juz przy 3 tabletkach. Ale to tylko taka moja logika i rozumowanie na podstawie wiedzy która mam. Jeśli tak się stało raz zy dwa to mógłby to być przypadek, a jeśli więcej to jest to dla mnie fenomen :p
Oczywiście nie odbieraj tego jako atak, bo to tylko moje zdanie :)
Ech :( Ale może w tym labo szpitalnym w ogóle wyjdą inne te wyniki bo mają lepszy sprzęt i np. IgM będzie ujemny. IgG akurat może być dodatni. Jest szansa, że prywatne labo dają fałszywie dodatnie IgM :(
Kochana mogę Cię trochę uspokoić. Mi w pierwszej ciąży wyszło że przechorowałam toxo. Ale IgM był wątpliwy, niestety posłuchałam wtedy lekarza i nic z tym nie robiłam a ciążę straciłam w 20tc z powodu szyjki. W następnej ciąży IgG i IgM wyszło dodatnie, awidnosc wskazywała na świeże zakażenie ale na podstawie tych poprzednich wyników wiadomo było że drugi raz toxo nie mogę przechodzić. Załamana trafiłam do zakaznika i tam się dowiedziałam że po prostu mój organizm w ciąży produkuje bardzo dużo przeciwciał j stąd takie wyniki. Dostałam nawet zaświadczenie od zakaznika że w tej ani następnej ciąży nie muszę robić badań bo nie mogę zarazić dziecka.

A co to za teoria że prywatne labo daje fałszywie dodatnie wyniki igm?? W życiu o czymś takim nie slyszalam....
Zrób tak jak mówię dziewczyny, bo mądrze piszą, powodów do paniki póki co nie ma, także spokojnie. Jutro się czegoś na wizycie dowiesz więcej :)

Kochana mogę Cię trochę uspokoić. Mi w pierwszej ciąży wyszło że przechorowałam toxo. Ale IgM był wątpliwy, niestety posłuchałam wtedy lekarza i nic z tym nie robiłam a ciążę straciłam w 20tc z powodu szyjki. W następnej ciąży IgG i IgM wyszło dodatnie, awidnosc wskazywała na świeże zakażenie ale na podstawie tych poprzednich wyników wiadomo było że drugi raz toxo nie mogę przechodzić. Załamana trafiłam do zakaznika i tam się dowiedziałam że po prostu mój organizm w ciąży produkuje bardzo dużo przeciwciał j stąd takie wyniki. Dostałam nawet zaświadczenie od zakaznika że w tej ani następnej ciąży nie muszę robić badań bo nie mogę zarazić dziecka.
Chciałaś mi coś odpisać i o mnie zapomniałaś? :p

reklama
Do góry