reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moj pierwszy okres po poronieniu nie był jakoś bardzo obfity powiedziałabym że normalny ale za to drugi był już bardzo obfity
Jeszcze dodam że ta druga miesiączka była tragiczna co pół godziny zmieniałam podpaskę też miałam jakby krwotok czułam się słabo i kręciło mi się w głowie w sumie dwa dni tylko leżałam i wstawałam do łazienki za to trzecia już była ok.

reklama
Dziewczyny jak wyglądała Wasza pierwsza @ po poronieniu?
U mnie zaczęło się w niedziele niepozornie, krwawienie od skąpego do średnie. Aż zaczęłam trochę się martwić, bo lekarz powiedział na kontroli, ze to będzie bardzo obfity okres.
Wczoraj wieczorem pierwszy duży wyciek krwi z dość dużym skrzepem. Później stabilnie, krwawienie jak przy pierwszym dniu miesiączki. Dzisiaj po 14 wręcz krwotok. Zdążyłam wstać z fotela w pracy a krew mnie cała zalała. Całe spodnie, po kostki. W łazience oczywiście wielki skrzep.
Od tej 14 tak dużego wycieku już nie było, ale krwi jest dosyć sporo. Nie mam żadnych boli ani gorączki.
Czy któraś z Was tez miała taka pierwszą @?
Mi to wręcz właśnie po nogach się lało... Całe majtki i spodnie były we krwi. Wstyd było z domu wychodzić przez 2 dni bo nie wiedziałam kiedy poleci [emoji85]... Nie ogarniałam tego kompletnie.

Mi to wręcz właśnie po nogach się lało... Całe majtki i spodnie były we krwi. Wstyd było z domu wychodzić przez 2 dni bo nie wiedziałam kiedy poleci [emoji85]... Nie ogarniałam tego kompletnie.
Boże dziewczyny, to aż tak?
A miałaś poronienie samoistne czy zabieg?
Ja tak miałam jak zaczęłam sama ronić w domu, ale miesiączka po była normalna.

Dla pocieszenia wam powiem, że po porodzie wcale nie jest lepiej... dostałam teraz 3 @ i o ile pierwsza była jak zwykle, to druga była tak intensywna ze lało się po nogach po 1h... nocne podpaski nie dawały rady. Ta jest taka sama A do tego boli jak cholera :(

Podobno po porodzie zmienia się @ i moze być inaczej niz przed ciąża np jeśli nie bolała to teraz może boleć... Ja jeszcze jestem przed 1. Ciekawe jaka będzie. A po stracie miałam taką jak zwykle ale moze dlatego ze mialam poronienie samoistne w domu..

Dziewczyny jak wyglądała Wasza pierwsza @ po poronieniu?
U mnie zaczęło się w niedziele niepozornie, krwawienie od skąpego do średnie. Aż zaczęłam trochę się martwić, bo lekarz powiedział na kontroli, ze to będzie bardzo obfity okres.
Wczoraj wieczorem pierwszy duży wyciek krwi z dość dużym skrzepem. Później stabilnie, krwawienie jak przy pierwszym dniu miesiączki. Dzisiaj po 14 wręcz krwotok. Zdążyłam wstać z fotela w pracy a krew mnie cała zalała. Całe spodnie, po kostki. W łazience oczywiście wielki skrzep.
Od tej 14 tak dużego wycieku już nie było, ale krwi jest dosyć sporo. Nie mam żadnych boli ani gorączki.
Czy któraś z Was tez miała taka pierwszą @?

Ja tak miałam w sobotę. Pisałam Wam, że w czwartek znowu dostałam krwawienie, które wyglądało jak moja typowa miesiączka. W czwartwk, piątek dość obfite. W sobotę przy lekkim wysiłku fizycznym tak się ze mnie lalo, że nie nadążała zmieniać podpasek a raz to wypadł ze mnie ogromny skrzep miał z 10 cm! Później krwawilo przez kilka godzin intensywnie a na drugi dzień już tylko lekkie plamienia do południa i koniec.

reklama
Podobno po porodzie zmienia się @ i moze być inaczej niz przed ciąża np jeśli nie bolała to teraz może boleć... Ja jeszcze jestem przed 1. Ciekawe jaka będzie. A po stracie miałam taką jak zwykle ale moze dlatego ze mialam poronienie samoistne w domu..
Ja po pierwszym porodzie miałam tak samo bolące jak wcześniej [emoji2368] Teraz jestem w trakcie 2@ po i póki co nie boli, ale właśnie znowu mam tak obfity że leci po nogach [emoji1787] Zobaczymy jak będzie dalej. No i u mnie po cc jest [emoji4] i mam tyłozgięcie więc chyba skazana jestem na bóle krzyżowe [emoji4]

Do góry