reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
W takim razie wybiorę się na sprawdzenie bety w najbliższym czasie. Tak długo by się beta utrzymywała w organizmie? To już 17 dni po, zarodek się zatrzymał w 7 tc a ja dowiedziałam się w 9tc.
U mnie ciaza się zatrzymała w 7tc, beta była jakoś 32000 i po 6tyg spadła do 5.coś. także jeszcze trochę może się utrzymac

Poroniłam w 9tc i poronienie indukowane cytoteciem dokładnie 18.01.2020. Dzisiaj mam 2dc. Równo, zgodnie z cyklem dostałam pierwszej @ (licząc pierwszy dzień krwawienia poronnego jako 1dc). Przy pierwszym poronieniu tez tak miałam. A nie będzie @ dopóki będzie ciążowa beta we krwi.
Ja startowałam z wynikiem 12300, po 48h spadek do 9200. Wiec to najważniejsze, żeby była tendencja spadkowa.
U mnie ciaza się zatrzymała w 7tc, beta była jakoś 32000 i po 6tyg spadła do 5.coś. także jeszcze trochę może się utrzymac

Dzięki dziewczyny. Dziś również zrobiłam test owulacyjny i był już ujemny. Co dziennie staram się robić to o tej samej godzinie i nie pijąc przynajmniej godzinę przed. Ale dla pewności zrobię jeszcze betę. A wiecie może czy przy utrzymującym się wysokim poziomi beta HCG może dojść do owulacji w tym cyklu od poronienia do 1@ po?

Dzięki dziewczyny. Dziś również zrobiłam test owulacyjny i był już ujemny. Co dziennie staram się robić to o tej samej godzinie i nie pijąc przynajmniej godzinę przed. Ale dla pewności zrobię jeszcze betę. A wiecie może czy przy utrzymującym się wysokim poziomi beta HCG może dojść do owulacji w tym cyklu od poronienia do 1@ po?

To zależy co masz na myśli mówiąc o wysokim poziomie, bo ja np po pierwszym poronieniu miałam jeszcze betę we krwi (ale niskie wartości) a pecherzyki owulacyjne już się tworzyły na jajniku.

@Madlein kochana jak dobrze pamiętam Ty brałaś ovarin?
Czy on teraz zmienił skład, że kwas foliowy i witamina b12 są aktywne?
Wcześniej były normalne?
Teraz kupiłam nowe opakowanie i na opakowaniu jest już to napisane i tak mnie to zastanowiło, wcześniej na pewno tego napisu nie było. Jak weszłam na neta i w niektórych aptekach jest to stare opakowanie to nic nie piszą, że to aktywne formy witamin.
Kochana tak brałam i przyznam Ci się szczerze, że pierwszy raz informację na ten temat znalazłam na opakowaniu jakieś 5 miesięcy temu. Nie wiem natomiast czy tak samo wyglądało to wcześniej i poprostu zamieścili teraz tą informację na opakowaniu, żeby lek wydawał się atrakcyjniejszy. Czy może faktycznie zmienili coś w składzie.

Kochana tak brałam i przyznam Ci się szczerze, że pierwszy raz informację na ten temat znalazłam na opakowaniu jakieś 5 miesięcy temu. Nie wiem natomiast czy tak samo wyglądało to wcześniej i poprostu zamieścili teraz tą informację na opakowaniu, żeby lek wydawał się atrakcyjniejszy. Czy może faktycznie zmienili coś w składzie.
No właśnie mnie to zastanowiło.

Raczej zmienili, bo skład tutaj to nie są metyle Link do: OVARIN suplement diety 60 tabletek
A w aptece Gemini już jest skład z metylami. W dozie widzę opakowanie z metylami, ale opis jak w wersji bez metyli.

reklama
Raczej zmienili, bo skład tutaj to nie są metyle Link do: OVARIN suplement diety 60 tabletek
A w aptece Gemini już jest skład z metylami. W dozie widzę opakowanie z metylami, ale opis jak w wersji bez metyli.
No to chyba jest wyjaśnienie skąd pojawiły się moje przewlekle biegunki i dlaczego ovarin musiałam odstawić. A myślałam, że spowodował to cyclodynon. Tylko, że jak dobrze pamiętam jego zażywanie zbiegło się że zmianą na opakowaniu ovarinu.

Do góry