reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja uważam, że wszystko jest kwestią indywidualną, jak organizm będzie reagował.
Z jednej strony super, z drugiej niekoniecznie ale to tak samo jak my z brzuchami musimy się w pierdyliard warstw ubierać.... [emoji16]
Chociaż jakby było ciepło, słonko... Boże siedziałabym całymi dniami na balkonie... [emoji16] A tak to kisi człowiek tylek w domu...
No własnej plus widzę taki że będę mogła sobie na lezaczku w ogródku posiedzieć 😁

reklama
Oj uwierz mi nie siedziałabyś [emoji1787] Jak w sierpniu były upały, a ja byłam w 7 mscu to myślałam że umrę... A jestem z osób które kochają ciepło [emoji4]
Kochana te upały to u nas w PL tak nie pewne, że jeszcze może się okazać ze lato będzie takie jak obecna zima -byle jakie ;p

Oj uwierz mi nie siedziałabyś [emoji1787] Jak w sierpniu były upały, a ja byłam w 7 mscu to myślałam że umrę... A jestem z osób które kochają ciepło [emoji4]
Wierzę... Ja wieczny zmarzluch, 500 warstw na sobie, lato to najlepsze co może być, a teraz zmuś mnie do przykrycia się w nocy... Do zapięcia kurtki!!! Nie ma szans, ciągle mi gorąco [emoji1787]
No własnej plus widzę taki że będę mogła sobie na lezaczku w ogródku posiedzieć [emoji16]
Oooo, ogródeczek, cudownie [emoji2956][emoji2956] będzie dobrze :*

Pamiętam, że była dość obfita, ale w granicach normy. Kolejna podobnie, trzecia bardzo skąpa i krótka, trwała AZ 3 dni.. ;)
Za to długo i obficie krwawiłam po poronieniu.
Ale to będzie zależało wszystko od organizmu.
[emoji16]

U mnie przy poronieniu krwawienie było minimalne. Nie miałam łyżeczkowania, a ze szpitala wychodziłam z endometrium 17mm. Dwa tygodnie temu endo 12mm. Wiec stad te krwotok pewnie...
Jak poroniłam za pierwszym razem to endo miałam od razu 7mm i pierwsza @ była całkowicie normalna.

Nie pocieszyłaś 😉 niby jestem z tych osób którym wiecznie zimno i uwielbiam ciepło, choć faktycznie jak będzie upalne lato, to 7,8msc chyba będą ciężkie... 🤔

Pozdrawiamy wirtualne ciotki [emoji8][emoji8]
20200219_110036.jpeg

No to czekamy razem z Tobą [emoji3590]
To już tylko dzisiaj przeżyć i jutro będzie wszystko wiadomo :)
No to super, że detektor się spisuje, jeśli tylko może dać Ci odrobinę spokoju, to wspaniale [emoji3590] mi wielokrotnie też uratował głowę przez totalnym wariactwem... :)

No to super :)
Tych upałów też bym się bala... [emoji16] Moja koleżanka rodziła w lipcu, to te ostatnie tygodnie mówiła że katastrofa. Wiecznie duszno, gorąco, pot się leje po tyłku.... A jeszcze jak jest tendencja do puchnięcia to już w ogóle ciążka sprawa...

Moja teściowa tak dzieci rodziła latem, w czerwcu i lipcu, jedno się tylko z października trafiło [emoji16]

Pamiętam, że była dość obfita, ale w granicach normy. Kolejna podobnie, trzecia bardzo skąpa i krótka, trwała AZ 3 dni.. ;)
Za to długo i obficie krwawiłam po poronieniu.
Ale to będzie zależało wszystko od organizmu.

Biedna :( ale to też myślę, że kwestia już indywidualna jak organizm reagować będzie... Nie ma reguly...

Szykujecie się już powolutku coś na roczek? [emoji16]
Wiadomo że kwestia indywidualna ;)
No trzeba by powoli coś zacząć myśleć, bo juz tylko 2 miesoace zostaly :)

Weeeez nie strasz [emoji16] A przed ciaza jakie mialas miesiaczki ?? Bo ja lajtowe, nieraz jeden paracetamol wzielam na bol brzucha a krwawienie takie hmm baaaardzo srednie, kilka dni i koniec okresu, ciekawe po porodzie teraz kiedy dostane, a tak fajnie bylo bez [emoji16][emoji16]
Przed ciąża były właśnie na ogół bezbolesne o nie takie obfite. Także ja mam nadzieję że to jeszcze wróci do normy :)

Nie strasz że latem jest tak ciężko w ciąży bo ja mam termin na sierpień 😂
W sierpniu rodzą się fajni ludzie :)

reklama
Byłam dzisiaj u lekarza. Co o tym myślicie? W jednym pęcherzyku jest wszystko ok a druga plama nie wiadomo co to za bardzo;/ Mam się oszczędzać i przyjść za 2 tygodnie.
IMG_20200219_132550.jpeg
IMG_20200219_132545.jpeg

Do góry