reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może być i tak :)
Zobaczymy, może trzeba będzie prenatalne powtórzyć bo mała nie chciała buzi pokazać i ta pani doktor sugerowała żeby zrobić jeszcze raz, ale po konsultacji sprawy z profesorem :)
Zgodzę sie z @Jivka . ja też po wizycie na ip w ciąży dostałam wydruk z błędami... Wtedy byłam w 36 tc a na wydruku było ze pacjentka zglasza infekcje w 37 tygodniu gdzie ja nic nie zglaszalam

reklama
@nnat. nie wiem czy na tak późnym etapie ciąży łożysko jeszcze może się przemieszczać aż tak bardzo. Ale ogólnie zmienia swoje położenie. Na początku ciąży z synem miałam plamienia, bo łożysko było przy samej szyjce macicy. Później plamienie nastąpiło jeszcze w 19tc. Po 20tc był już spokój i mój gin powiedział, że już łożysko się podniosło.

Jeśli to bylaby ciąża to na tak wczesnym etapie ze na lekarza trochę za wcześnie. Chociaz ja mialam umówiona wizyte na 6 tc ale nie wytrzymałam o poszłam w 5 i juz było widać pecherzyk
Wiem, idę 20. 02 na usg.
Martwię się tymi bólami i że beta była słaba w czwartek [emoji2368]

Zgodzę sie z @Jivka . ja też po wizycie na ip w ciąży dostałam wydruk z błędami... Wtedy byłam w 36 tc a na wydruku było ze pacjentka zglasza infekcje w 37 tygodniu gdzie ja nic nie zglaszalam
Na usg dokładnie sprawdzał ułożenie łożyska, to już nie chodzi o zapis na karcie informacyjnej z IP. Sprawdzał, dwa razy i mówił to do mnie bezpośrednio. Pytanie co tu na prenatalnych, bo nic nie wspominała a jest zapis na wyniku badania.
@nnat. nie wiem czy na tak późnym etapie ciąży łożysko jeszcze może się przemieszczać aż tak bardzo. Ale ogólnie zmienia swoje położenie. Na początku ciąży z synem miałam plamienia, bo łożysko było przy samej szyjce macicy. Później plamienie nastąpiło jeszcze w 19tc. Po 20tc był już spokój i mój gin powiedział, że już łożysko się podniosło.
Stąd moje pytanie, bo obecnie leci 30 tc. ;)

No nic, za jakieś 2 h zobaczymy co na to powie nasz profesor ;)

@Charlotte21 jak tam u Ciebie??? Przeszło trochę te stawianie brzucha??? Jak się czujesz?:)
@mohaaa co u Ciebie bo ostatnio mało się odzywasz :( jak starania???
@babydust Ciebie też tu dawno nie widziałam. Odezwij się :*
Hej :) stawianie brzucha nadal jest, ale w trochę innej formie. Czasem twardnieje jak Malutka się wierci :) ale na razie wszystko dobrze. Na całe szczęście nie miałam od tamtego czasu incydentów na IP. Przez 2 tygodnie miałam brać spasmolinę i wszystko się unormowało. Malutka co prawda nie rośnie książkowo i były odstępstwa 2 tygodniowe z brzuszkiem, ale potem wszystkie części ciała wskazywały na ten sam wiek ciąży. Co prawda nadal 3 dni mniejszy niż wyliczony termin z ostatniej miesiączki. Lekarz kazał się nie przejmować. Możliwe, że będzie długa i szczupła a nie kluseczka. Staram się cieszyć chwilami kiedy bryka w brzuchu :) Już nawet powoli myślę o kompletowaniu czegoś. Odważyłam się nawet kupić kilka ubranek :) Brzuch już rośnie i go widać. Dzisiaj już 27+5 więc czas szybko leci. :) A jak tam u Ciebie?

Tak powiedział Ci lekarz? Że łożysko ułożone blisko szyjki macicy może powodować plamienia? Bo miałam właśnie podobnie, że dopiero koło 20 tc łożysko podniosło się. Wcześniej męczyły mnie dwa razy krwianienia. Raz krwiak, a raz nie mówili co. Ja nadal mam nadżerkę i polipy. Sugerowali, że to może od luteiny i wtedy przestałam ją brać.

Odebrałam dzisiaj wynik mojego badania histopatologicznego. Brzmi on:
residua ovi et deciduae
Mam z tego rozumieć, ze znaleźli tkanki doczesnej i jaja płodowego bez żadnych zmian np. ropnych czy zasniadowych? Czy może ich badanie polega tylko na tym, aby stwierdzić obecność tych tkanek w materiale pobranym bez żadnych większych szczegółów?

reklama
Dziewczyny, a ja mam takie inne pytanie jeszcze, jak to jest z łożyskiem, pamiętam że kiedyś coś czytałam na ten temat na forum ale nie pamiętam dokładnie..
Mozliwe jest żeby łożysko zmieniało położenie?
Jak byłam na IP lekarz mówił ze łożysko było na tylnej ścianie macicy a teraz na prenatalnych, w odstępie niepełna dwóch tygodni na przedniej. ;)
Jak dla mnie nie jest to możliwe, choć tu kiedyś ktoś tak pisał, to prawda :)

Co innego to podnoszenie się łożyska, a co innego takie wędrowanie z przodu do tyłu ;) bo że się podnosi to normalne, w końcu macocha cała rósnie.

Hej :) stawianie brzucha nadal jest, ale w trochę innej formie. Czasem twardnieje jak Malutka się wierci :) ale na razie wszystko dobrze. Na całe szczęście nie miałam od tamtego czasu incydentów na IP. Przez 2 tygodnie miałam brać spasmolinę i wszystko się unormowało. Malutka co prawda nie rośnie książkowo i były odstępstwa 2 tygodniowe z brzuszkiem, ale potem wszystkie części ciała wskazywały na ten sam wiek ciąży. Co prawda nadal 3 dni mniejszy niż wyliczony termin z ostatniej miesiączki. Lekarz kazał się nie przejmować. Możliwe, że będzie długa i szczupła a nie kluseczka. Staram się cieszyć chwilami kiedy bryka w brzuchu :) Już nawet powoli myślę o kompletowaniu czegoś. Odważyłam się nawet kupić kilka ubranek :) Brzuch już rośnie i go widać. Dzisiaj już 27+5 więc czas szybko leci. :) A jak tam u Ciebie?
Roznica 3 dni to zadna różnica :) U mnie było zawsze tydzien w ta czy w ta, a czasem nawet 2 tyg. Jak byłam na usg w jakims 35 tc to z pomiarow wyszlo ze glowka "juz sie urodzila" 😂😂😂😂

Tak powiedział Ci lekarz? Że łożysko ułożone blisko szyjki macicy może powodować plamienia? Bo miałam właśnie podobnie, że dopiero koło 20 tc łożysko podniosło się. Wcześniej męczyły mnie dwa razy krwianienia. Raz krwiak, a raz nie mówili co. Ja nadal mam nadżerkę i polipy. Sugerowali, że to może od luteiny i wtedy przestałam ją brać.
Tak, łożysko blisko szyjki może jak najbardziej powodować plemienia. Jeśli się potem podniesie to okej, jeśli nie, no to nie można rodzić sn

Do góry