reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A kiedy masz wizytę??
Może powtórz badanie przed wizytą.
Widzisz u mnie też nie dali antybiogramu i potem dzwoniłam i pytałam czemu, no to tłumaczyli, że to dziwne że te bakterie są w moczu że pewnie próbka źle pobrana, że ilosc mała i nie trzeba antybiotyku itp, no i jak robiłam drugi raz to zaznaczyłem że cokolwiek wyjdzie chce antybiogramu bo jestem w ciąży
No i dostałam już kolejne z antybiogramem, A wyszło to samo.
To cudowne, że taka więź jest od samego poczatku [emoji7][emoji7][emoji7]
Nie wiem czemu w głowie 17 listopada mi w głowie siedzial [emoji16]Właśnie dziwię się, że nie było tu antybiogramu... Czyli bez paniki, poczekać na decyzję lekarza prowadzącego? [emoji16]

reklama
@nnat. to jest coś pięknego, naprawdę [emoji3590] A Mała jak tylko ją widzi to od razu głowa lata na wszystkie strony, szuka jej i się uśmiecha i głuży do niej pięknie.

A kiedy masz wizytę??
Może powtórz badanie przed wizytą.
Widzisz u mnie też nie dali antybiogramu i potem dzwoniłam i pytałam czemu, no to tłumaczyli, że to dziwne że te bakterie są w moczu że pewnie próbka źle pobrana, że ilosc mała i nie trzeba antybiotyku itp, no i jak robiłam drugi raz to zaznaczyłem że cokolwiek wyjdzie chce antybiogramu bo jestem w ciąży
No i dostałam już kolejne z antybiogramem, A wyszło to samo.

W poniedziałek...
Hmmm... Ciekawe co profesor powie, już raczej do pon będzie ciężko, nie wiem jak z posiewami sprawa wyglada przez weekend... Mam nadzieję że nie pobrałam źle próbki, ale no celowo kombinowałam i się "zatkalam" żeby z pochwy nic nie poszło, zwłaszcza biorąc pod uwagę te ilości luteiny, które przyjmuję...

@nnat. to jest coś pięknego, naprawdę [emoji3590] A Mała jak tylko ją widzi to od razu głowa lata na wszystkie strony, szuka jej i się uśmiecha i głuży do niej pięknie.
Ooooo, cudownie [emoji2956] rozczula mnie to do granic możliwości [emoji7] przypomnij mi, jaka jest różnica wieku między dziewczynami?? :)

Ja dziś byłam na wizycie i wszystko gra [emoji16] maluch ma już 4,5 cm, 11t.4d wychodzi z pomiarów. Dalej trzęsę się ze strachu ale już coraz bardziej realne staje się to, że może w końcu będę mamą :)
Ja byłam w klinice i narazie leki jak brałam, luteina acard i femibion dodatkowo.
Za 2 tyg na wizytę na usg.
I zdecydowałam że jak będzie na usg pęcherzyk to w pracy poinformuję że może być zwolnienie [emoji6]

Początki są ciężkie niestety. Potem się normuje na szczęście. U mnie teraz było o tyle gorzej, że mała postanowiła ze nie będzie jadła z cycka bo za bardzo się męczy i po minucie usypiała :/ Więc moja rzeczywistość wyglądała tak że dawałam jej ściągnięte... A co chwilę pół godziny ściągania to naprawdę masakra. Nie miałam czasu na nic. A tu niestety druga do ogarnięcia... Więc po 2 tygodniach się poddałam [emoji2368] I przeszłam na mm. Teraz się okazało jeszcze ze mamy nietolerancję laktozy więc jesteśmy na specjalnych mieszankach z apteki ehh.

Pokaż jakieś zdjęcia [emoji7] Już zapomniałam takiego maluszka [emoji16]
To pociesz mnie kiedy się unormuje ? [emoji16] my dzis spacer pierwszy 30 minut. Z czego 24 minuty ciagly placz [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
A to moj krzykacz [emoji16]
20200204_164001.jpeg
20200205_131340.jpeg

reklama
A jak z przybieraniem na wadze? :) [emoji3590]

Dziewczyny, pytanko, wyszedł mi taki wynik posiewu moczu, któraś z Was coś ogarnia ten temat?
Nie wiem czy już zacząć panikowac czy wstrzymać się do poniedziałku przed wizytą [emoji23]Zobacz załącznik 1076997
W poniedziałek wazyl 2975 g, a ze szpitala wychodzilismy 2520 g [emoji4] takze jest dobrze [emoji4]

Do góry