reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A kiedy masz wizytę??
Może powtórz badanie przed wizytą.
Widzisz u mnie też nie dali antybiogramu i potem dzwoniłam i pytałam czemu, no to tłumaczyli, że to dziwne że te bakterie są w moczu że pewnie próbka źle pobrana, że ilosc mała i nie trzeba antybiotyku itp, no i jak robiłam drugi raz to zaznaczyłem że cokolwiek wyjdzie chce antybiogramu bo jestem w ciąży
No i dostałam już kolejne z antybiogramem, A wyszło to samo.
To cudowne, że taka więź jest od samego poczatku [emoji7][emoji7][emoji7]
Nie wiem czemu w głowie 17 listopada mi w głowie siedzial [emoji16]Właśnie dziwię się, że nie było tu antybiogramu... Czyli bez paniki, poczekać na decyzję lekarza prowadzącego? [emoji16]

reklama
@nnat. to jest coś pięknego, naprawdę [emoji3590] A Mała jak tylko ją widzi to od razu głowa lata na wszystkie strony, szuka jej i się uśmiecha i głuży do niej pięknie.

A kiedy masz wizytę??
Może powtórz badanie przed wizytą.
Widzisz u mnie też nie dali antybiogramu i potem dzwoniłam i pytałam czemu, no to tłumaczyli, że to dziwne że te bakterie są w moczu że pewnie próbka źle pobrana, że ilosc mała i nie trzeba antybiotyku itp, no i jak robiłam drugi raz to zaznaczyłem że cokolwiek wyjdzie chce antybiogramu bo jestem w ciąży
No i dostałam już kolejne z antybiogramem, A wyszło to samo.

W poniedziałek...
Hmmm... Ciekawe co profesor powie, już raczej do pon będzie ciężko, nie wiem jak z posiewami sprawa wyglada przez weekend... Mam nadzieję że nie pobrałam źle próbki, ale no celowo kombinowałam i się "zatkalam" żeby z pochwy nic nie poszło, zwłaszcza biorąc pod uwagę te ilości luteiny, które przyjmuję...

@nnat. to jest coś pięknego, naprawdę [emoji3590] A Mała jak tylko ją widzi to od razu głowa lata na wszystkie strony, szuka jej i się uśmiecha i głuży do niej pięknie.
Ooooo, cudownie [emoji2956] rozczula mnie to do granic możliwości [emoji7] przypomnij mi, jaka jest różnica wieku między dziewczynami?? :)

Ja dziś byłam na wizycie i wszystko gra [emoji16] maluch ma już 4,5 cm, 11t.4d wychodzi z pomiarów. Dalej trzęsę się ze strachu ale już coraz bardziej realne staje się to, że może w końcu będę mamą :)
Ja byłam w klinice i narazie leki jak brałam, luteina acard i femibion dodatkowo.
Za 2 tyg na wizytę na usg.
I zdecydowałam że jak będzie na usg pęcherzyk to w pracy poinformuję że może być zwolnienie [emoji6]

Początki są ciężkie niestety. Potem się normuje na szczęście. U mnie teraz było o tyle gorzej, że mała postanowiła ze nie będzie jadła z cycka bo za bardzo się męczy i po minucie usypiała :/ Więc moja rzeczywistość wyglądała tak że dawałam jej ściągnięte... A co chwilę pół godziny ściągania to naprawdę masakra. Nie miałam czasu na nic. A tu niestety druga do ogarnięcia... Więc po 2 tygodniach się poddałam [emoji2368] I przeszłam na mm. Teraz się okazało jeszcze ze mamy nietolerancję laktozy więc jesteśmy na specjalnych mieszankach z apteki ehh.

Pokaż jakieś zdjęcia [emoji7] Już zapomniałam takiego maluszka [emoji16]
To pociesz mnie kiedy się unormuje ? [emoji16] my dzis spacer pierwszy 30 minut. Z czego 24 minuty ciagly placz [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
A to moj krzykacz [emoji16]
20200204_164001.jpeg
20200205_131340.jpeg

reklama
A jak z przybieraniem na wadze? :) [emoji3590]

Dziewczyny, pytanko, wyszedł mi taki wynik posiewu moczu, któraś z Was coś ogarnia ten temat?
Nie wiem czy już zacząć panikowac czy wstrzymać się do poniedziałku przed wizytą [emoji23]Zobacz załącznik 1076997
W poniedziałek wazyl 2975 g, a ze szpitala wychodzilismy 2520 g [emoji4] takze jest dobrze [emoji4]

Do góry