reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. szkoda że ten Twój profesor nie mierzy szyjki... Nie chcę Cię straszyć, ale postaraj się jakoś wymusić na nim usg dowcipne. Wyolbrzymiaj jak się da. Rozwarcia wewnętrznego nie wyczuje palpacyjnie... A na Twoim etapie skurcze nie powinny jeszcze boleć.
Też mnie to martwi szalenie, tym bardziej że na ostatniej wizycie nie usłyszałam jego standardowego stwierdzenia że szyjka jest długa, twarda, zamknięta. Zastanawiam się też czy na IP nie podjechać z Mężem po jego pracy, może tam trochę wyolbrzymić problem... Nie mam pojęcia.

reklama
Też mnie to martwi szalenie, tym bardziej że na ostatniej wizycie nie usłyszałam jego standardowego stwierdzenia że szyjka jest długa, twarda, zamknięta. Zastanawiam się też czy na IP nie podjechać z Mężem po jego pracy, może tam trochę wyolbrzymić problem... Nie mam pojęcia.
Jedź jeśli masz możliwość. Na pewno będziesz spokojniejsza,może niepotrzebnie się martwisz. Tan powinni Ci sprawdzić szyjkę na usg.

Jedź jeśli masz możliwość. Na pewno będziesz spokojniejsza,może niepotrzebnie się martwisz. Tan powinni Ci sprawdzić szyjkę na usg.
Spróbuję Męża ściągnąć może wcześniej z pracy i podjedziemy. Zaraz napiszę do profesora smsa. Najgorzej że jak nigdy bóle krzyżowe doszly do tego i nie przechodzą...

Spróbuję Męża ściągnąć może wcześniej z pracy i podjedziemy. Zaraz napiszę do profesora smsa. Najgorzej że jak nigdy bóle krzyżowe doszly do tego i nie przechodzą...
Właśnie bóle krzyżowe i wybudzanie w nocy mnie niepokoi [emoji3525] Póki co bierz regularnie nospę i dużo leż.

Dobrze zrobisz jak podjedziesz na IP. Lepiej wcześniej zacząć działać w razie czego, a najwyżej dowiesz sie że jest wszystko w porządku.

Dziewczyny czy opryszczka może przyczynić się do poronienia? Zaznaczam, że nie była pierwszy raz. Ja raczej skłonności nie mam. Ostatnio miałam jakieś 3 lata temu. Teraz w ciąży mi wyskoczyła. Dziś spotkałam koleżanke i mówiła,że kiedyś też poroniła i miała na początku opryszczkę i poroniła ok. 5-6 tydzień i mówili jej że opryszczka mogła się przyczynić.

Mamaginekolog tym pisała poczytaj sobie. Jeśli to nie Twoja pierwsza oprszyczka to nic się nie dzieje.

@nnat. A magnez bierzesz? W pierwszej ciąży miałam robiona amniopunkcja i pojawiły się bóle a lekarka kazała brać nospe, luteinę i ogromne ilości magne b6. Przeszło.

Właśnie bóle krzyżowe i wybudzanie w nocy mnie niepokoi [emoji3525] Póki co bierz regularnie nospę i dużo leż.
Wzięłam jedna, na razie leżę, powoli bóle krzyżowe się uspokajają, ale nastraszona jestem bardzo, zaraz wysyłam smsa do profesora.
Dobrze zrobisz jak podjedziesz na IP. Lepiej wcześniej zacząć działać w razie czego, a najwyżej dowiesz sie że jest wszystko w porządku.
Jak nie będzie kazał mi się u siebie pokazać dzisiaj, to na pewno podjadę na IP..
@nnat. A magnez bierzesz? W pierwszej ciąży miałam robiona amniopunkcja i pojawiły się bóle a lekarka kazała brać nospe, luteinę i ogromne ilości magne b6. Przeszło.
Magnez biorę. :(

Wzięłam jedna, na razie leżę, powoli bóle krzyżowe się uspokajają, ale nastraszona jestem bardzo, zaraz wysyłam smsa do profesora. Jak nie będzie kazał mi się u siebie pokazać dzisiaj, to na pewno podjadę na IP.. Magnez biorę. :(
A ile bierzesz tego magnezu? Ja brałam 4 tabletki magne b6 forte, a czasem nawet 5.. i no spa jak już nic nie pomagało

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś brała z was lactovaginal?
Wczoraj wieczorem aplikowałem tabletkę, teraz i czułam wczorajsza nie dokonca rozpuszczona taka zdeformowana..

Do góry