reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie wiem, nie wypowiem się w tym temacie, tak jka mówiłam, ja jestem z tych bojazliwych.... [emoji1] zanim teraz bez zaleceń lekarza wzięłam magnez to znerwicowana chodziłam że 2 tygodnie i zastanawiałam się czy brać czy nie...

Kochana, ale brzusio pokaźny [emoji7] a dopiero pamiętam jak wstawialas na 100dniowke brzuszek.... A to u nas 15 stycznia już 100dniowka.... [emoji4]
To u Ciebie już właściwie lada dzień może wszystko się wydarzyć.... ;*

O no to wspaniale ;*
Pakuj się już powoli, żeby Cię jakiś nagły zwrot akcji nie zaskoczył.... [emoji12] Trzymam kciuki, żeby oczywiście wszystko zgodnie z planem poszło ;*
Jaaaa.. 25 tc, ale zaczynają mi się akcje z kręgosłupem... Zaczyna się robić ciężko [emoji6] Mała zaczyna się rozpychac coraz mocniej, my oboje zakochani w niej na zaboj [emoji6] ciśnienie mierze, też miewam skoki, a najczęściej jak jestesmy u teściowej, przypadek? [emoji23]
No i zwleklam jak mogę z wyprawka. Nie mam praktycznie nic. Nie wiem za co się zabrać. Już na Męża krzyczę że musimy się za to zabrać, ale nie wiem od czego zacząć.... [emoji16] Tak naprawdę z tego co się na pewno przyda mam dwa bodziaki, czapeczke i niedrapki. [emoji23]

Oooo, słodziaku, Ty to masz malutki brzuszek, ja mam niewiele mniejszy, mam wrażenie [emoji16]

Boze, zazdroszczę!
A Maleńka jest taka.... Boże, do schrupania, sama słodycz [emoji3059]
Ojojoj[emoji7] to u ciebie tez jakoś mega szybko leci!![emoji51][emoji86] już zaraz 100 dniówka, a rzeczywiście pamietam, ze dopiero tu dawałam zdjęcie [emoji86][emoji28] Pokaz swój brzuszek [emoji9]
@Dzoana88 @coco07 torby już spakowane? Lada moment dwa brzuszki się zwolnią, ciekawe kto je przejmie [emoji16]
Tak, ja już spakowana od dawna, a już 2 razy mi się przydała torba bo jechałam na obserwacje [emoji85]🤭 ale mam 2 torby różne, dla mnie i dla małej, a ostatnio wylądowałam w szpitalu a tam w torbie laktator i pampersy [emoji28][emoji23] wiec akurat dziś już wszystko ogarnelam na tip top i powinno być bez żadnych niespodzianek [emoji6] i oczywiście trzymam się wersji, ze teraz już nie panikuje i jadę dopiero do porodu ...[emoji28]
Ja miałam om 05.05, ty jakoś podobnie nie rodziłas? Chyba Coco twój przejęła :-)
Tak, mi tez się wydaje ze to ja przejęłam po roki ten brzuszek 🤭 dlatego teraz @Takaja123 koniecznie bierzesz po mnie![emoji9][emoji9][emoji9]

reklama
Właśnie przeglądam wyprzedaże po kolei i nastawiam już mojego Starego żeby nie było zawału jak zobaczy stan konta, ale.... Serio, nie wiem od czego zacząć, co kupować, w jakich rozmiarach i na co zwrócić uwagę [emoji23] czuje się taka.... Zielona w temacie.... [emoji16]
A co do spania... Kiepsko mi to idzie, niestety :(
Ja w sumie nie używałam ubranek na 56, także dobrze że dużo nie kupiłam. Na 62 miał długi czas. Najbardziej jak dla mnie przydatne są pajace do spania i body + spodenki (takie kalesonki [emoji23] z lidla)+ skarpetki. Reszty ubranek praktycznie nie uzywalam

Ja w sumie nie używałam ubranek na 56, także dobrze że dużo nie kupiłam. Na 62 miał długi czas. Najbardziej jak dla mnie przydatne są pajace do spania i body + spodenki (takie kalesonki [emoji23] z lidla)+ skarpetki. Reszty ubranek praktycznie nie uzywalam
Zgadzam się co do 56, starsza miała długie nogi i wcale nie ubrała 56,ale teraz Łucja spokojnie wchodziła i dopiero od 5 tygodnia gdzieś zmieniamy na 62. Ale zawsze można dokupić jak coś.
Na początku tylko body z krótkim + pajac używałam, to chyba najbardziej praktyczne. A na dzień body z długim i półśpiochy, ewentualnie leginsy [emoji4] Sukienusie są ładne ale strasznie niepraktyczne [emoji1787]
Edit: i popatrz sobie na vinted, ja tam dużo markowych rzeczy kupuję w super stanie [emoji4]

Ja miałam om 05.05, ty jakoś podobnie nie rodziłas? Chyba Coco twój przejęła :-)
Ja urodziłam 20.04 więc chyba faktycznie Coco ;)

Ojojoj[emoji7] to u ciebie tez jakoś mega szybko leci!![emoji51][emoji86] już zaraz 100 dniówka, a rzeczywiście pamietam, ze dopiero tu dawałam zdjęcie [emoji86][emoji28] Pokaz swój brzuszek [emoji9]

Tak, ja już spakowana od dawna, a już 2 razy mi się przydała torba bo jechałam na obserwacje [emoji85]🤭 ale mam 2 torby różne, dla mnie i dla małej, a ostatnio wylądowałam w szpitalu a tam w torbie laktator i pampersy [emoji28][emoji23] wiec akurat dziś już wszystko ogarnelam na tip top i powinno być bez żadnych niespodzianek [emoji6] i oczywiście trzymam się wersji, ze teraz już nie panikuje i jadę dopiero do porodu ...[emoji28]

Tak, mi tez się wydaje ze to ja przejęłam po roki ten brzuszek 🤭 dlatego teraz @Takaja123 koniecznie bierzesz po mnie![emoji9][emoji9][emoji9]
Kiedy mialas om?

Ja urodziłam 20.04 więc chyba faktycznie Coco [emoji6]

Kiedy mialas om?

26.04 [emoji848] wiec już sama nie wiem [emoji51]🤷‍♀️

Aaaaa ja strzeliłam bobola, bo to przecież ty masz Wike, a @Jivka ma Łucję [emoji28][emoji85]🤭 sorrki, kalafior zabrał głos 🤦‍♀️

Dziewczyny, czy jest tu jakaś księgowa? Mam pytanie odnośnie 13-stki[emoji848]🤭

Ostatnia edycja:
⁸ja nie księgowa , ale też mam w pracy 13stke więc co nieco wiem, i jeśli chodzi o bycie na l4 to niestety dostałam tylko za te miesiące, które pracowałam fizycznie. L4 i macierzyński się nie wliczyl jeśli o to chodzi
26.04 [emoji848] wiec już sama nie wiem [emoji51][emoji2368]

Aaaaa ja strzeliłam bobola, bo to przecież ty masz Wike, a @Jivka ma Łucję [emoji28][emoji85][emoji2960] sorrki, kalafior zabrał głos [emoji2356]

Dziewczyny, czy jest tu jakaś księgowa? Mam pytanie odnośnie 13-stki[emoji848][emoji2960]

Błagam nie strasz z tym 56, ja mam całą duza szuflade [emoji23] i druga szuflade 62 [emoji4]

26.04 [emoji848] wiec już sama nie wiem [emoji51][emoji2368]

Aaaaa ja strzeliłam bobola, bo to przecież ty masz Wike, a @Jivka ma Łucję [emoji28][emoji85][emoji2960] sorrki, kalafior zabrał głos [emoji2356]

Dziewczyny, czy jest tu jakaś księgowa? Mam pytanie odnośnie 13-stki[emoji848][emoji2960]
Aby dostac 13stke trzeba miec przepracowane w danym toku min 6 miesiecy. Ja jestem na zwolnieniu od wrzesnia, wiec mam w 2019 r przepracowane 8 miesiecy. dostanę 13stke za te 8 miesiecy (wynagrodzenie x 8,5%) czyli to wyjdzie u mnie jakoś 3/4 wypłaty normalnej [emoji4]

reklama
Do góry