reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chciałabym Cię uspokoić, ale obawiam się, że nie umiem, bo sama mam tą sytuację. I uwierz mi, jak będzie Cię bolał brzuch to będziesz się martwić, jak nic nie będzie Cię bolało to też się zestresujesz. Tak to już jest z ciążami po poronieniu. Ja też jestem po dwóch starach, też w odstępie 6 miesięcy w tym roku. W 10 tc i 8tc. Zawsze biło serduszko. Obecnie jestem 9t5d i dzisiaj inaczej mnie boli brzuch i też świruje już. Podziwiam mojego męża, że wytrzymuje ze mną. Mam USG w czwartek i boje się przejść tego etapu, bo to etap pierwszego poronienia.
Więc, jak tutaj dziewczyny pisały. Trzeba się położyć, włączyć film, zjeść lody :D albo czipsy ... (ja mam strasznego smaka na czipsy) i postarać się nie myśleć.
Bierzesz może jeszcze luteinę i duphaston?

Cóż ja mogę więcej napisać niż zgodzić się z tobą. No masz rację. Biorę heparynę i Akard profilaktycznie

reklama
@Dmalw Robisz wszystko, co możesz, by było dobrze. Wpatrujesz się w swoje ciało i dostrzegasz rzeczy, na które w innej sytuacji byś nawet nie zwróciła uwagi. Niestety na pewne rzeczy wpływu nie mamy i nie warto się stresować. A jak masz się stresować, to idź na kolejne USG prywatnie. Spokojniejsza głowa, to już dużo. Jak miałam plamienia to biegałam prawie przez 2 tygodnie co drugi dzień na USG.

@Charlotte21 U mnie ochota na chipsy (czy też ogólnie ziemniaki) pojawiła się w ciąży z córką. Natomiast z synem - nie wiem skąd mi to przyszło do głowy, bo takich rzeczy nie jadam - miałam ochotę na żelki, więc sobie jadłam misie ;-) Jedna z moich koleżanek miała podobnie jeśli chodzi o gusta. Ciekawe czy u Ciebie się sprawdzi.

@Dmalw Robisz wszystko, co możesz, by było dobrze. Wpatrujesz się w swoje ciało i dostrzegasz rzeczy, na które w innej sytuacji byś nawet nie zwróciła uwagi. Niestety na pewne rzeczy wpływu nie mamy i nie warto się stresować. A jak masz się stresować, to idź na kolejne USG prywatnie. Spokojniejsza głowa, to już dużo. Jak miałam plamienia to biegałam prawie przez 2 tygodnie co drugi dzień na USG.

@Charlotte21 U mnie ochota na chipsy (czy też ogólnie ziemniaki) pojawiła się w ciąży z córką. Natomiast z synem - nie wiem skąd mi to przyszło do głowy, bo takich rzeczy nie jadam - miałam ochotę na żelki, więc sobie jadłam misie ;-) Jedna z moich koleżanek miała podobnie jeśli chodzi o gusta. Ciekawe czy u Ciebie się sprawdzi.

Byłam na usg w zeszłą środę i okazało się że ciąża jest starsza o tydzień.
W zeszła środę wg usg 7+3.
Zastanawiam się czy w środę znowu nie pójść prywatnie tylko nie wiem co mam nawet powiedzieć… Nie chce robić z siebie panikary. Ale czytałam na wątku że jest wiele przypadków że kobieta poroniły dwa razy i bez problemu trzecia ciąża była utrzymana książkowo.

@Dmalw kochana na to wszystko nie ma reguły. Jesteś zabezpieczona lekami więc zrobiłaś co mogłaś teraz pozostaje czekać. Rozumiem jaki to jest stres po stracie ale trzeba myśleć pozytywnie :) jeśli kolejne usg Cię uspokoi możesz pojechać na IP powiedzieć, że masz bóle i powinny zrobić bez problemu usg. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo ❤️

Moje wyniki. Tsh zeszło na niski poziom po stosowaniu dawki 150 przez ponad 100 dni. Otrzymałam skierowanie do medycyny jadrej z podejrzeniem tarczycy nadczynność.

Mam pytanie. To nie jest pierwszy raz jak wynik za wysoki mi się obniżył do wyniku za niskiego. Czy może to być tak że mialam za duża dawkę dlatego tak wynik zjechał na dół? Nigdy u mnie wynik nie potrafił się utrzymać w miejscu. Zawsze albo przy niskiej dawce rósł albo za dużej dawce obniża się zbyt nisko.
IMG-20191007-WA0000.jpeg

Musi być dobrze , kiedy masz następna wizytę ? Jakieś badania robiłaś po poronieniu ? Ja właśnie jestem po inseminacji a wyniki kariotypow dopiero teraz są ale jeszcze nie znam wyników . Czekam aż genetyczka mi dać znać kiedy mogę przyjechać . Jak narazie u mnie 18 dc i już czuje jak cmi brzuch na okres . Martwię się czy to się udało czy jednak okres dostanę . Ale 10 dni przed to chyba sporo
Jak mnie tak cmil w 17dc okresowo to się później okazało że to ciąża, także trzymam kciuki [emoji16]

Dziewczyny robilam dziś krzywą cukrową, podpowiecie coś? Czy taki wynik juz świadczy o cukrzycy ciążowej?Zobacz załącznik 1031196
generalnie zalezy do jakiego lekarza trafisz ;)
normalnie cukier po 2 godz powinien byc mniejszy niz 140 mg/dl ale tez spotkalam sie ze u ciezarnych dopuszczalna jest wartosc 153mg/dl takze zalezy ktore wartosci wezmie pod uwage
dla samego zdrowia swojego i dzidziusia bym przeszla na lekka diete z niskim IG :) naprawde jest smaczna i nie sprawia problemow a to chyba najzdrowsza dieta jaka mozna miec :)

reklama
generalnie zalezy do jakiego lekarza trafisz ;)
normalnie cukier po 2 godz powinien byc mniejszy niz 140 mg/dl ale tez spotkalam sie ze u ciezarnych dopuszczalna jest wartosc 153mg/dl takze zalezy ktore wartosci wezmie pod uwage
dla samego zdrowia swojego i dzidziusia bym przeszla na lekka diete z niskim IG :) naprawde jest smaczna i nie sprawia problemow a to chyba najzdrowsza dieta jaka mozna miec :)
Gin mi odp że wyniki są poprawne [emoji6] ale masz rację, warto troche przystępować bo ja naprawde sobie folguje [emoji51][emoji51]

Do góry