reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Wiola.. ja już sama nie wiem, co z tymi lekarzami. Mnie też niczego nie mierzył, chociaż zrobił USG i w sumie powiedział, że warto byśmy się generalnie pospieszyli.

@Aneczka85_01 ja byłam pewna, że dostaję okres jak byłam w ciąży, więc spokojnie. Trzymam kciuki za pozytywny wynik.

@młoda1994 musisz to koniecznie skonsultować to z lekarzem, ale dawka 150 jest bardzo duża. koro TSH Ci spadło, to zdecydowanie masz za dużą dawkę tyroksyny. Ja po resekcji obu płatów (kiedy tarczyca nie działała mi w ogóle) brałam 100.

reklama
@Wiola.. ja już sama nie wiem, co z tymi lekarzami. Mnie też niczego nie mierzył, chociaż zrobił USG i w sumie powiedział, że warto byśmy się generalnie pospieszyli.

@Aneczka85_01 ja byłam pewna, że dostaję okres jak byłam w ciąży, więc spokojnie. Trzymam kciuki za pozytywny wynik.

@młoda1994 musisz to koniecznie skonsultować to z lekarzem, ale dawka 150 jest bardzo duża. koro TSH Ci spadło, to zdecydowanie masz za dużą dawkę tyroksyny. Ja po resekcji obu płatów (kiedy tarczyca nie działała mi w ogóle) brałam 100.
Właśnie ale u mnie jest problem. Bo kiedyś miałam wynik też po niżej normy zmniejszyli mi dawkę ze 125 na 100 i po miesiącu miałam już tsh 8 i później walczyłam żeby spowrotem obniżyć tsh do minimum 2.0

Betę mam dopiero zrobić 16.10 i tego dnia popołudniu mam endo . Myśle jednak by zrobić bete 15.10 bo szkoda jak wyniku nie będzie na wizytę u endo . W razie ciąży mam zmienić dawkę leku

@młoda1994 A ty masz Hashimoto? Badałaś antyTPO i antyTG. Pewnie pisałaś, ale ja już nie nadążam co i u kogo. A masz wyniki prolaktyny? Może warto poszukać jeszcze jakiegoś lekarza, który by na nowo spojrzał na Twoje wyniki?

A próbował lekarz eksperymentować z mniejszą dawką? Pilnujesz dokładnie czasu przyjęcia leków - nie ma że raz jest to godzina, a raz 15 minut?
A masz jakieś inne objawy związane z niskim TSH - kołatanie serca, drżenie rąk czy problemy ze snem?
Bierzesz leki przeciwzakrzepowe?

reklama
A próbował lekarz eksperymentować z mniejszą dawką? Pilnujesz dokładnie czasu przyjęcia leków - nie ma że raz jest to godzina, a raz 15 minut?
A masz jakieś inne objawy związane z niskim TSH - kołatanie serca, drżenie rąk czy problemy ze snem?
Bierzesz leki przeciwzakrzepowe?
Niestety teraz jak zmniejszy mi dawkę żeby tsh podskoczylo to podskoczy tak że będę miała prawie 10 zawsze tak mam i później włączę aby obniżyć tsh do minimum 2.0

Pilnuje czasu takiego ze biorę i czekam godzinę za nim coś zjem czy się czegoś napije.

Trochę senna jestem nic więcej.

Nie biorę leków przeciwzakrzepowych bo nigdy nie miałam z tym problemów. I nie wyszło w badaniach problemów z zakrzepowoscia.

Do góry