reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No ja trochę badań porobilam i wszystko jest Ok ze mną. Jeszcze będę robić komórki NK. Za to nasienie męża nie jest Ok, ale gin mówi, ze to nie musi być powodem. Gdybym nie mogła zajść w ciąże, to można być zwalić na nasienie, ale ze zachodzę zawsze szybko, to on uważa, ze powód może być inny

A jakie parametry są złe ? Jakość nasienia ma wpływ . My tez mieliśmy zła jakość lepkość i ruchliwość i zaszłam ale straciłam .

reklama
Dziewczyny! Chwalę się
Wczoraj byłam na USG. 6tc. Wczesna, ale potwierdzona. Zarodek jest, serducho bije ❤ wymiary zgadzają się z miesiączka. pierwszy raz od stycznia dobre wieści na USG. Cieszę się ale i tak boję.
Pani doktor przepisała mi oprócz Encortonu 10mg i Duphastonu i wlewów jeszcze Luteine dopochwowo i profilaktycznie wdrożyła zastrzyki. ! Miałam pytać o to na wizycie A tutaj proszę. Mówiła że może pomóc A nie zaszkodzi.
Dzisiaj kupuje i już czuje się w pełni zabezpieczona ! Jeżeli już nie będzie wady genetycznej to czuje że może to być ta upragnioną ciąża

Kochana, cudowne wiadomości, bardzo się cieszę [emoji3590] widać że masz ekstra lekarza, dobrze Cię poprowadzi [emoji3590] kiedy kolejna wizyta?? :)
Dziewczyny! Chwalę się
Wczoraj byłam na USG. 6tc. Wczesna, ale potwierdzona. Zarodek jest, serducho bije [emoji173] wymiary zgadzają się z miesiączka. pierwszy raz od stycznia dobre wieści na USG. Cieszę się ale i tak boję.
Pani doktor przepisała mi oprócz Encortonu 10mg i Duphastonu i wlewów jeszcze Luteine dopochwowo i profilaktycznie wdrożyła zastrzyki. ! Miałam pytać o to na wizycie A tutaj proszę. Mówiła że może pomóc A nie zaszkodzi.
Dzisiaj kupuje i już czuje się w pełni zabezpieczona ! Jeżeli już nie będzie wady genetycznej to czuje że może to być ta upragnioną ciąża

Kochana, cudowne wiadomości, bardzo się cieszę [emoji3590] widać że masz ekstra lekarza, dobrze Cię poprowadzi [emoji3590] kiedy kolejna wizyta?? :)
Dziękuję:* za 2 tygodnie. Damy mu czas ;* dr Janosz jest moim wybawieniem ;) mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Modlę się każdego dnia aby tym razem wszystko było ok. ;*
Teraz tylko muszę kombinować z heparyna na NFZ. Strasznie drogo wychodzi. Ja mam jeszcze wlewy o wizyty i leki to oblivzylam że wszystko by mnie wyniosło Koło 800 do 1 000 zł za miesiąc leczenia. Więc muszę koniecznie coś wymyślić.
Jak znacie lekarzy na Slasku którzy wypisaliby clexane na receptę to będę wdzięczna za informację!!!! :)

dlugie jezdzenie samochodem bardziej jest niebezieczne niz latanie samolotem (Ponoc ;)) bo bardziej sa niebezpieczne wstrzasy i wibracje jakie sa w samochodzie niz lot.
samochodem w dluga podroz na bank bym sie nigdzie nie wybrala w 1 trymestrze ;)
Ja w 7/8 tygodniu zrobiłam samochodem 1200km w ciągu jednego dnia [emoji87] później wracałam jako kierowca. Oczywiście przyjmowałam już wtedy zastrzyki. To jest chyba gdzieś u góry zapisane, jak ma być dobrze i się udać to się uda choćby nie wiem co [emoji846]
Dziewczyny! Chwalę się
Wczoraj byłam na USG. 6tc. Wczesna, ale potwierdzona. Zarodek jest, serducho bije [emoji173] wymiary zgadzają się z miesiączka. pierwszy raz od stycznia dobre wieści na USG. Cieszę się ale i tak boję.
Wspaniale wiadomości [emoji7][emoji7]

Dziękuję:* za 2 tygodnie. Damy mu czas ;* dr Janosz jest moim wybawieniem ;) mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Modlę się każdego dnia aby tym razem wszystko było ok. ;*
Teraz tylko muszę kombinować z heparyna na NFZ. Strasznie drogo wychodzi. Ja mam jeszcze wlewy o wizyty i leki to oblivzylam że wszystko by mnie wyniosło Koło 800 do 1 000 zł za miesiąc leczenia. Więc muszę koniecznie coś wymyślić.
Jak znacie lekarzy na Slasku którzy wypisaliby clexane na receptę to będę wdzięczna za informację!!!! :)
Możesz jechać do mojego, on ci wypisze na R. A jak nie to pomoże załatwić ten papier i wtedy wypisze [emoji846] napisz do mnie na priv żebym nie zgubiła odpowiedzi w razie czego bo nie mam powiadomień

Ostatnia edycja:
Strasznie dużo pieniążków, do tego wizyty, do tego badania, które regularnie wykonywać trzeba...
Ja kombinowalam z badaniami na NFZ, ale tak się rozczarował że poszłam dzisiaj i zapłaciłam żeby mieć to z głowy. [emoji12]

Dziewczyny! Chwalę się
Wczoraj byłam na USG. 6tc. Wczesna, ale potwierdzona. Zarodek jest, serducho bije ❤ wymiary zgadzają się z miesiączka. pierwszy raz od stycznia dobre wieści na USG. Cieszę się ale i tak boję.
Super! Oby to było spokojne 9 miesięcy :)

a
Dziewczyny! Chwalę się
ale sie ciesze trzymam kciuki za kolejne szczesliwe tygodnie :)
powiedz mi jak masz teraz wlewy rozpisane ?

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa. Może napiszę coś o sobie.
W 2014 roku urodziłam córkę. Dwie kreski pokazały się ok 4 dni po spodziewanej
@. Odrazu były grube. Ciąża mnie wykończona miałam nieustające mdłości i ciągle wymioty bardzo długo, około 3 miesięcy leżałam z pessarem bo szyjka zaczynała się otwierać. Na szczęście córka urodziła się o czasie.
Na początku tego roku ponownie zobaczyłam dwie kreski 25 stycznia(był to także 25 dzien cyklu). Jedna była ledwo widoczna ale była . Z mężem cieszylismy się ogromnie. Jeszcze większą była nasza radość gdy się okazało że to bliźnięta. Oczywiście przez ciążę ledwo żyłam ciągłe wymioty, nic nie mogłam jeść, bardzo schudłam. Kiedy mój stan zaczoł się polepszac. Nagle dostałam lekkiego krwawienia 13 maja. Po badaniu okazało się że to przez łożysko przodujace. Jednak po kilku dniach zaczol się koszmar. Na dokładnym usg okazało się że jedno z bliźniąt nie ma wód,(prawdopodobnie wcale). I tak zaczęło się czekanie w szpitalu do bezpiecznego tygodnia. Niestety nie udało nam się wytrwać. 31 maja dostałam skurczy i urodził się pierwszy chłopiec. W ten sam dzień założony został mi szew. Tak wytrzymalam do 2 czerwca i urodził się drugi.w ten dzień miałam też łyzeczkowanie. Oboje żyli trochę ponad godzinę. W dzień kiedy miałam wychodzić że szpitala okazało się że mam infekcje która mogą wyleczyć tylko w szpitalu. Dostałam wenkomycyne i wróciłam do domu. Po miesiącu zrobiłam wszystkie badania wraz z usg, wszystko że mną w porządku.
Chce być jak najszybciej w kolejnej ciąży. Ciągłe myślenie o moich szynach mnie dobija
Pierwszy okres dostałam 10 sierpnia. Dzisiaj mija już 35 dzień cyklu. Jeszcze nigdy nie miałam tak długiego. Zrobiłam dwa testy jeden dwa dni przed spodziewana @, a drugi 3 dni po spodziewanej. Oba wyszły negatywnie. ‍ nie wiem co o tym myśleć. Nie mogę obecnie iść na betę. Czy któraś z was poroniła na przełomie 21 i 22 tygodnia i miała nieregularny cykl później?
Czy testy mogły nie wyjść?

Ostatnia edycja:
Do góry