reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja tez miałam homocysteine 7 coś, a mimo tego mutacja mthfr, także noe ma reguły ...

Dziewczynki, melduje się po połówkowych ☺️ Doktorek powiedział, ze wszystko jest idealne i teraz to już potwierdził na 200% dziewczynkę ;) Bardzo się cieszę☺️
Aaaa i kiedyś był tu temat łożyska... otóż u mnie na pierwszych prenatalnych było na przedniej ścianie, teraz jest ba tylnej ;) także jednak jest to możliwe:rolleyes2: na „dowód” wstawiam zdjęcia;) i szykuje się na mega kopniaki ❤️
Zobacz załącznik 1021872Zobacz załącznik 1021873

A tu zdjęcie mojej kruszynki ❤️
Zobacz załącznik 1021875
Śliczna. Już bliżej niż dalej :)

reklama
Jak sama widzisz moje były totalnie rozjechane. Moim zdaniem nie ma sensu beta skoro testy wychodzą negatywnie. Chyba że musisz od razu wdrożyć leczenie, ale u Ciebie jeśli dobrze zrozumiałam przyczyną była szyjka a nie problemy immunologiczne.
Wiesz kiedy miałaś owu?
W pierwszej ciąży była szyjka w drugiej wody odeszły nie wiadomo kiedy. A przyczyną porodu była najprawdopodobniej infekcja.
Wydaje mi się że owulacje miałam 24 sierpnia ale nie jestem pewna...

W pierwszej ciąży była szyjka w drugiej wody odeszły nie wiadomo kiedy. A przyczyną porodu była najprawdopodobniej infekcja.
Wydaje mi się że owulacje miałam 24 sierpnia ale nie jestem pewna...
To testy powinny już coś pokazać, skoro minęły prawie 3tyg. Czekaj cierpliwie [emoji4]

Cudowności [emoji7][emoji7][emoji7] Macie już imię?
Mówiłam że miałam tak z tym łożyskiem [emoji4]Często kobiety latają we wczesnej ciąży i nic się nie dzieje. Ale to Twoja decyzja. Sama nieświadomie jeszcze leciałam w 4tc [emoji85]Baaardzo mocno trzymam kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]
Tak, ja mówię do niej Oliwka, mąż w pierwszej kolejności jak się ktoś zapyta tez mówi Oliwia, a później dodaje ....albo Zuzia....albo Julia :p
Ale jak zwykle pewnie zostanie na moim :p:D

@gigi_ Tez myśle, ze można już gratulować! ❤️ Powodzenia! ☺️
@Charlotte21 Super wieści i oby tak do konca kochana ❤️ Mocno trzymam kciuki! ✊✊☺️

Z tego co kojarzę to tak. Trzeba zrobić to w odpowiednim dniu cyklu. Na pewno po skończonym poronieniu. Ale wtedy byłam w takim smutku że nie pamiętam akurat w jakiej części cyklu to było. Wybacz ;/
mi immunolog kazala zrobic 3 miesiace po poronieniu na 2 dni przed terminem @
i mowila zeby zrobic fenotyp komorek NK a nie same badanie komorek NK
fenotypo pokazuje tez aktywnosc tych komorek
mi wyszlo 16% ale niska aktywnosc ...

Dziewczyny test zrobiony z krwi ale wynik dopiero w poniedziałek. Więc jeśli @ przyjdzie do wtorku to falszywy alarm u mnie. Jutro jeszcze jeden z sikanca zrobię rano

A po ilu dniach pójść do ginekologa jak nadal testy będą negatywne? Jeszcze nie byłam w sytuacji w której okres się tyle spóźnia, a testy negatywne.
Jeśli wszystko wg ginekologa jest w porządku to może po prostu masz cykl bezowulacyjny i wtedy on jest dłuższy. Nie wiem czy jest jakiś limit do kiedy trzeba iść do ginekologa. Iść możesz już teraz, zawsze może Ci dać coś na wywołanie okresu i unormowanie cykli. Niedawno dziewczyny pisały o czymś, nie pamiętam nazwy, więc może pomogą, albo cofnij się w postach i znajdziesz.

reklama
Ok poszukam tej informacji . Martwi mnie tylko to ze co robię badania to wychodzą ok . Wiem ze to dobrze ale nadal nie znam odpowiedzi dlaczego tyle razy spotkało mnie takie coś . Wolałbym jednak zeby któryś z wyników był powodem niepowodzeń
To zupełnie zrozumiałe ;) każda z nas chyba woli wiedzieć dlaczego bo wie jak ułożyć sobie dalej starania, życie i czas ;) u mnie większość też wychodziła dobrze. Chociaż tarczyca mam chora , leczylam się na ureaplasme bo mi wyszla w zeszłym roku. Potem wyszła tylko mutacja PAI 1 i potem wszystko ok. Cykle. Monitoring i. Hormony. Wszystko ok. I dopiero po poronieniu miałam.robione te komórki nk. ;)
I to było akurat u mnie to czego szukałam. Także warto robić badania kolejne. :* trzymam kciuki aby się udało i żeby wyniki były też ok. Bo nikt nie chce być chory

Do góry