reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja i u hematologa i genetyka mam zalecenia żeby profilaktycznie brać, dlatego dziwi mnie podejście waszych lekarzy.

Byłam u hematologa przed robieniem badań genetycznych , ona zleciła mi jakieś specjalne badania na krzepnięcie bo w jednym ze szpitali jak robię morfologię to cały czas mam ponad normę pare parametrów , za gęsta krew . I wyniki które robiłam były ok u niej stad nie dała żadnych wskazań do heparyny

reklama
@Aneczka85_01 według mnie na podstawie chorób w rodzinie powinnaś mieć zalecona heparyne. U mnie babcia i dziadek mieli problem z miażdżyca, a babcia dodatkowo zakrzepice żył. Dodatkowo wyszła mi Mutacja PAI i mthfr plus 1 poronienie i mam zalecona heparyne, a Acard przy staraniach.

@Charlotte21 jak tam u Ciebie? Kiedy masz wizytę? Mocno trzymam za Was kciuki ❤️

Ostatnia edycja:
Byłam u hematologa przed robieniem badań genetycznych , ona zleciła mi jakieś specjalne badania na krzepnięcie bo w jednym ze szpitali jak robię morfologię to cały czas mam ponad normę pare parametrów , za gęsta krew . I wyniki które robiłam były ok u niej stad nie dała żadnych wskazań do heparyny
To może idź do innego hematologa? Powiedz o tym obciążeniu rodzinnym. Przecież dlatego to się nazywa "profilaktyka heparyną". A jak nie to do tych Katowic prywatnie do genetyka

Muszę zajechać do ojca bo u niego w domu były problemy z nogami, ciotka obie nogi straciła przez zakrzepicę , ojciec miał czyszczone żyły i tak ledwo chodzi , muszę zerknąć na jego badania które mu robili . Ja poprostu mam dosyć , nawet dla świetego spokoju mogłaby mi dawać ta heparynę . Wie ile lat to trwa , wie ile mnie to kosztuje , ile można ? Ah ta służba zdrowia
Jak można olac tak ważne informacje z wywiadu rodzinnego! Masakra... spróbuj u innego lekarza kochana
A co do pai i mthfr mam jedno homo A drugie hetero Ale teraz nie pamiętam które było jakie, jeśli chciałabyś wiedzieć to sprawdzę później jak będę w domku.

Dla mnie jest sens. ;) zrobiłam badanie genetyczne po poronieniu o wiedziałam że jest wada genetyczna dziecka i jestem pewna że leki działały. Bo utrzymamy ciaze do 8tc. A teraz robiłam.kardiorypy. Nie mam jeszcze wyników. Ale wolę wiedzieć. Bo wtedy wiem na co się nastawić. Że będzie ciezej albo większy czynnik poronien. A tracenie ciąży za ciąża to wykanczajace i psychicznie i fizycznie
Kochana, chodzi mi o badania już w ciąży, co jeżeli okaże się, że dziecko jest chore...
Oczywiście z badaniami jakie Ty wykonałas nawet nie podejmuje tematu, oczywiście mają sens :*

@Wiatraki Ja bym zdecydowała się na badanie, jeśli USG wykazałoby nieprawidłowości. Chciałabym wiedzieć. Nie wytrzymałabym do końca ciąży w niepewności. A może okazać się, że to wcale nie wada genetyczna - tylko coś innego, czemu można zaradzić. Nie wiem jak bym postąpiła w przypadku wady genetycznej, pewnie dużo zależałoby od sytuacji i zagrożenia życia. Jak dobrze poszukasz na forum - jest wątek dotyczący dziewczynki, która urodziła się z wadą letalną - trisomią 16, a dziewczynka za niedługo skończy rok. Czasem sobie podczytuję, jak nie znajdziesz, to daj znać - to wstawię linka.

@Wiatraki Ja bym zdecydowała się na badanie, jeśli USG wykazałoby nieprawidłowości. Chciałabym wiedzieć. Nie wytrzymałabym do końca ciąży w niepewności. A może okazać się, że to wcale nie wada genetyczna - tylko coś innego, czemu można zaradzić. Nie wiem jak bym postąpiła w przypadku wady genetycznej, pewnie dużo zależałoby od sytuacji i zagrożenia życia. Jak dobrze poszukasz na forum - jest wątek dotyczący dziewczynki, która urodziła się z wadą letalną - trisomią 16, a dziewczynka za niedługo skończy rok. Czasem sobie podczytuję, jak nie znajdziesz, to daj znać - to wstawię linka.
Kojarzę ten wątek... nie czuję się na siłach, żeby tam wejść... Jest to trudny temat.

reklama
Super ! [emoji7][emoji7] gratulacje i powodzenia życzę.
Byliśmy dziś u neurologopedy i Staś ma do podcięcie wędzidełko ... widziałam to od początku, ale położna tego nie widziała najwidoczniej..myślałam, że dziś mi.ppdetnie neurologopeda ale ona tego nie robi o muszę szukać kogoś kto podetnie... chciałabym.ma NFZ, ale nie wiem.jakie są terminy no i muszę od skierowanie poprosić pediatre, bo ta babka dziś nie mogła... no cóż. :O no jak nie to będę szukać prywatnie.. do tego ma obniżone napięcie w okolicy ust... no i będziemy chodzić co jakoś czas na jakiś masaż do niej A a oprócz tego za tydzień w środę szkolimy się z MASAŻU shantalla ... eh.. ciągle coś wychodzi.. aż boję się co będzie w kolejnych etapach rozwoju , płakać mi się chce... :(
@Oczekujaca123 melduję, że od poniedziałku zaczynam pracę w zawodzie :D jsk na razie wszystko idzie po mojej myśli. :) a jak tam u Was? Jak Amelka i Staś? :)

@roki_1991 jak tam u Was jak Wiki? :)

@kb.karola90 kochana, a jak tam u Was leci? Jsk tam Antos? :)

Przesyłam buziaki dla Waszych Maluszków [emoji3590]

Do góry