reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czytam o akardzie i jestem trochę wysraszona. Jest napisane (w ogromnej większosci), ze akard nie powinien byc stosowany w ciazy i moze powodowac krwawienia z dróg rodnych oraz wady wrodzone.

Mam przepisany PROFILAKTYCZNIE, chodź podobo nie mam zespołuantyfosfolipidowego...(badałam sie).
Kuźwa no wykoncze sie :/

reklama
Czytam o akardzie i jestem trochę wysraszona. Jest napisane (w ogromnej większosci), ze akard nie powinien byc stosowany w ciazy i moze powodowac krwawienia z dróg rodnych oraz wady wrodzone.

Mam przepisany PROFILAKTYCZNIE, chodź podobo nie mam zespołuantyfosfolipidowego...(badałam sie).
Polecam art na blogu mamy ginekolog, właśnie o acardzie dla kobiet w ciąży.

Nie można go brać pod koniec ciąży (po 32 albo 34tc) bo musi się zamknąć coś tam w serduszku malucha. Ale tak to tu praktycznie każda brała w ciąży acard i mamy zdrowe dzieciaczki ;)

Nie można go brać pod koniec ciąży (po 32 albo 34tc) bo musi się zamknąć coś tam w serduszku malucha. Ale tak to tu praktycznie każda brała w ciąży acard i mamy zdrowe dzieciaczki ;)

Super czytac takie dobre wiadomosci.
Mam akard 75 w domu i bije sie z myslami czy juz brac czy czekac do srody (na lekarza).Co sie moze wydarzyc itd....

A jak to jest z tymi krwawieniami ?

Dziekuje, juz szukam!

Mam akard 75 w domu i bije sie z myslami czy juz brac czy czekac do srody (na lekarza).Co sie moze wydarzyc itd....

Mój gin powiedział ,że jeśli pojawi się krwawienie to odstawić , u mnie pojawiło się plamienie 2 razy , jednorazowe ,i okazało się że to poleciał krwiaczek ,który był na początku, więc acard pomógł ,

Czy weźmiesz czy poczekasz to już twoja decyzja ;) w kwestii krwawien mogą być, nie muszą. Tu nie ma reguły żadnej :) czy acard zwiększa ryzyko krwawien nie wiem. U mnie nie było. Miałam problem z hemoroidami i dlatego odstawiłam dość wcześnie. Ale na własną rękę, powiedziałam po prostu mojej gin że odstawiam i tyle

reklama
Mi poprzedni tez tak mówił, ale ogólnie odeszłam od niego bo był kiepskim lekarzem (jak sie okazało... długa historia).
Większosc osob ma zalecany akard od dnia testy i własnie niewiadomo jak robic
Ja miałam zalecony acard juz od starań, także co lekarz to inna teoria. [emoji4]
Dziś 18+2 i odpukac w niemalowane dzieki Bogu żadnych krwawien

Do góry