reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kurcze dużo osób u mnie prognozuje dublecik, ciekawa jestem bardzo co i kto tam siedzi w brzuchu [emoji6] wizytę będę miała w 6+1 więc może już akurat będzie serduszko... [emoji6]

Wydaje mi się że czytałam że od około 1000 pojawia się cokolwiek na usg, więc też obstawiam że to sam pęcherzyk. [emoji6]
A masz w rodzinie bliźniaki? Ja byłam 6+3 i serducho było także trzymam kciuki [emoji4]

reklama
@nnat. też pomyślałam o ciąży mnogiej :-) :)

W sumie może faktycznie przy 1000 sam pęcherzyk. Jak roniłam to lekarka w szpitalu coś tam liczyła i stwierdziła, że powinno już być "coś" u mnie widać. Niestety było pusto. Najwyraźniej ta beta miała już tendencję spadkową, bo w szpitalu wynik wyszedł mi już 0,26.
Kurcze dużo osób u mnie prognozuje dublecik, ciekawa jestem bardzo co i kto tam siedzi w brzuchu [emoji6] wizytę będę miała w 6+1 więc może już akurat będzie serduszko... [emoji6]

Wydaje mi się że czytałam że od około 1000 pojawia się cokolwiek na usg, więc też obstawiam że to sam pęcherzyk. [emoji6]

Przy 1000 jest pęcherzyk :) serduszko później, chyba 10000. Jeśli nie będzie serduszka na usg 6+1 to nie panikuj, bo może być później :) a jeśli będzie bić wolno to też bez stresu, bo może się dopiero rozkręcaa :)

A nie możesz umówić się kilka dni później? Fajnie by było gdyby serduszko już biło jak pójdziesz na wizytę, a nie wiem dokładnie od kiedy bije ... mi w pierwszej ciąży w 6+6 biło i w drugiej 6+4 też ;)
A co do bety, przyrost ładny i niekoniecznie na bliźniaki bo ja tez miałam zawsze ponad 100% a dzidzia jedna w tamtej ciąży i w tej ..☺️
Teraz np miałam 128 a po 48h 423 ;) a dzidzia jedna ☺️

Przy 1000 jest pęcherzyk :) serduszko później, chyba 10000. Jeśli nie będzie serduszka na usg 6+1 to nie panikuj, bo może być później :) a jeśli będzie bić wolno to też bez stresu, bo może się dopiero rozkręcaa :)
Nie zgodzę się z tym co piszesz , ja przy becie 500 miałam serduszko , i było to 5,5tc

A masz w rodzinie bliźniaki? Ja byłam 6+3 i serducho było także trzymam kciuki [emoji4]
Mam, kuzynka i ciotka. ;) W sensie, one urodziły bliźnięta :) I mama mojego męza ma siostry bliźniaczki :)
Trzymaj mocno ♥
To licząc podwojony przyrost co 48h to akurat powinno się udać :)
Mąż stąpa twardo po ziemi, więc będzie mnie uspokajał na pewno, już mnie goni za przeżywanie i stresowanie się :-D
Roki, a Ty opowiadaj jak Twoja pociecha??? :)

A nie możesz umówić się kilka dni później? Fajnie by było gdyby serduszko już biło jak pójdziesz na wizytę, a nie wiem dokładnie od kiedy bije ... mi w pierwszej ciąży w 6+6 biło i w drugiej 6+4 też ;)
A co do bety, przyrost ładny i niekoniecznie na bliźniaki bo ja tez miałam zawsze ponad 100% a dzidzia jedna w tamtej ciąży i w tej ..☺
Teraz np miałam 128 a po 48h 423 ;) a dzidzia jedna ☺
Wow, to dopiero przyrost :D
Nie bardzo właśnie, w piątek lekarz chyba nie przyjmuje, a akurat będę miała dwa dni urlopu w czwartek i piątek. Myślałam o poniedziałku namiętnie, ale znowu tu może byc problem żeby szef dał mi wolne :(
A jak nie to trudno, pójdę tydzień później żeby sprawdzić. ;)

Nie zgodzę się z tym co piszesz , ja przy becie 500 miałam serduszko , i było to 5,5tc
Seerio? Wow, aż wierzyć się nie chce :D

@M@lly ja chodzę prywatnie do gina ale wystawił mi zaświadczenie do lekarza rodzinnego w którym mam napisane "trombofilia wrodzona w przypadku ciąży zalecana jest heparyna" mniej więcej tak i wtedy mam heparyne na NFZ i wystawia mi rodzinny. Zanioslam to zaświadczenie i bez problemu przyjął. To już jest ważne bezterminowo i przy każdej ciąży już będę miała wpisywane.
Oo super. Dzięki za info.

reklama
Do góry