reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kurcze dużo osób u mnie prognozuje dublecik, ciekawa jestem bardzo co i kto tam siedzi w brzuchu [emoji6] wizytę będę miała w 6+1 więc może już akurat będzie serduszko... [emoji6]

Wydaje mi się że czytałam że od około 1000 pojawia się cokolwiek na usg, więc też obstawiam że to sam pęcherzyk. [emoji6]
A masz w rodzinie bliźniaki? Ja byłam 6+3 i serducho było także trzymam kciuki [emoji4]

reklama
@nnat. też pomyślałam o ciąży mnogiej :-) :)

W sumie może faktycznie przy 1000 sam pęcherzyk. Jak roniłam to lekarka w szpitalu coś tam liczyła i stwierdziła, że powinno już być "coś" u mnie widać. Niestety było pusto. Najwyraźniej ta beta miała już tendencję spadkową, bo w szpitalu wynik wyszedł mi już 0,26.
Kurcze dużo osób u mnie prognozuje dublecik, ciekawa jestem bardzo co i kto tam siedzi w brzuchu [emoji6] wizytę będę miała w 6+1 więc może już akurat będzie serduszko... [emoji6]

Wydaje mi się że czytałam że od około 1000 pojawia się cokolwiek na usg, więc też obstawiam że to sam pęcherzyk. [emoji6]

Przy 1000 jest pęcherzyk :) serduszko później, chyba 10000. Jeśli nie będzie serduszka na usg 6+1 to nie panikuj, bo może być później :) a jeśli będzie bić wolno to też bez stresu, bo może się dopiero rozkręcaa :)

A nie możesz umówić się kilka dni później? Fajnie by było gdyby serduszko już biło jak pójdziesz na wizytę, a nie wiem dokładnie od kiedy bije ... mi w pierwszej ciąży w 6+6 biło i w drugiej 6+4 też ;)
A co do bety, przyrost ładny i niekoniecznie na bliźniaki bo ja tez miałam zawsze ponad 100% a dzidzia jedna w tamtej ciąży i w tej ..☺️
Teraz np miałam 128 a po 48h 423 ;) a dzidzia jedna ☺️

Przy 1000 jest pęcherzyk :) serduszko później, chyba 10000. Jeśli nie będzie serduszka na usg 6+1 to nie panikuj, bo może być później :) a jeśli będzie bić wolno to też bez stresu, bo może się dopiero rozkręcaa :)
Nie zgodzę się z tym co piszesz , ja przy becie 500 miałam serduszko , i było to 5,5tc

A masz w rodzinie bliźniaki? Ja byłam 6+3 i serducho było także trzymam kciuki [emoji4]
Mam, kuzynka i ciotka. ;) W sensie, one urodziły bliźnięta :) I mama mojego męza ma siostry bliźniaczki :)
Trzymaj mocno ♥
To licząc podwojony przyrost co 48h to akurat powinno się udać :)
Mąż stąpa twardo po ziemi, więc będzie mnie uspokajał na pewno, już mnie goni za przeżywanie i stresowanie się :-D
Roki, a Ty opowiadaj jak Twoja pociecha??? :)

A nie możesz umówić się kilka dni później? Fajnie by było gdyby serduszko już biło jak pójdziesz na wizytę, a nie wiem dokładnie od kiedy bije ... mi w pierwszej ciąży w 6+6 biło i w drugiej 6+4 też ;)
A co do bety, przyrost ładny i niekoniecznie na bliźniaki bo ja tez miałam zawsze ponad 100% a dzidzia jedna w tamtej ciąży i w tej ..☺
Teraz np miałam 128 a po 48h 423 ;) a dzidzia jedna ☺
Wow, to dopiero przyrost :D
Nie bardzo właśnie, w piątek lekarz chyba nie przyjmuje, a akurat będę miała dwa dni urlopu w czwartek i piątek. Myślałam o poniedziałku namiętnie, ale znowu tu może byc problem żeby szef dał mi wolne :(
A jak nie to trudno, pójdę tydzień później żeby sprawdzić. ;)

Nie zgodzę się z tym co piszesz , ja przy becie 500 miałam serduszko , i było to 5,5tc
Seerio? Wow, aż wierzyć się nie chce :D

@M@lly ja chodzę prywatnie do gina ale wystawił mi zaświadczenie do lekarza rodzinnego w którym mam napisane "trombofilia wrodzona w przypadku ciąży zalecana jest heparyna" mniej więcej tak i wtedy mam heparyne na NFZ i wystawia mi rodzinny. Zanioslam to zaświadczenie i bez problemu przyjął. To już jest ważne bezterminowo i przy każdej ciąży już będę miała wpisywane.
Oo super. Dzięki za info.

reklama
Do góry