reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Paula wybierasz sie przypadkiem do dr Suchanek ? do 8 sierpnia jest na zwolnieniu lekarskim i wszystkie wizyty ma odwolane ..
Tak miałam miec wizytę jeszcze w tym tygodniu ale odwołali mi własnie z powodu jej zwolnienia więc muszę polować na wolny termin w sierpniu. Ale ja chcę do sanitasu bo tam ma więcej czasu na pacjenta niż 15minut ;p w poniedziałek zadzwonie może już będzie można się zapisać.a Ty też się wybierasz?

reklama
@Dmalw ja robiłam na samym początku wskaźniki krzepnięcia krwi i wyszły mi dobrze ale i tak zrobiłam trombofilie i tam już wyszły mi mutacje. Tak jak @roki_1991 pisze skonsultuj się z innym lekarzem skoro ten tak podchodzi do sprawy. Będzie dobrze ❤️ może jakaś infekcja się wkradł?

@kb.karola90 chyba Antos domyślil się, że tęsknisz i chcesz go cały czas tulic :)

@Dmalw ja robiłam na samym początku wskaźniki krzepnięcia krwi i wyszły mi dobrze ale i tak zrobiłam trombofilie i tam już wyszły mi mutacje. Tak jak @roki_1991 pisze skonsultuj się z innym lekarzem skoro ten tak podchodzi do sprawy. Będzie dobrze [emoji173]️ może jakaś infekcja się wkradł?

@kb.karola90 chyba Antos domyślil się, że tęsknisz i chcesz go cały czas tulic :)

zrobię te badania jak tylko wrócę z wakacji.
Czy sporo jest wśród Was osób, które po 2 stratach są w szczęśliwej ciazy?

@roki_1991 to póki co najgorszy nasz skok i trwa już dobry tydzień. Strasznie mi żal Antosia bo widać że go to męczy. Tzn jest zadowolony i uśmiechnięty i ładnie je ale to spanie...ciezko mu zasnąć, wybudzaja go te ruchy nóżek i rączek. Teraz odsypia mój Słodziak a ja siedzę i patrzę na niego. Uwielbiam go. Ale widzę że się zgrali z Wiki z tym skokiem. Masakra...

@Takaja123 dokładnie tak jak mówisz. W nagrodę do rana spał z mamą w łóżku :D

zrobię te badania jak tylko wrócę z wakacji.
Czy sporo jest wśród Was osób, które po 2 stratach są w szczęśliwej ciazy?

Hej. Zastanawiałam się co u Ciebie. Byłyśmy razem w wątku Grudniowe Mamy 2019 i jako jedne z nielicznych nie miałyśmy praktycznie objawów ciążowych. Przykro mi, że tez na tym wątku poronień się pojawilas. Ja poroniłam pod koniec maja. 12+4. Teraz okazało się, ze mam prawdopodobnie polipa w jamie macicy i poki nie będę miała histeroskopii to raczej niewielkie szanse na ciążę.

Co do Twego pytania.. Jest/było tu tez bardzo wiele kobiet, które mają już dzieci lub są w szczęśliwej ciazy. Moja bratowa była 7 razy w ciazy, dwie szczęśliwie donoszone, dzieciaki zdrowe. Więc trzeba dużo siły i nadziei na kolejną walkę zebrać :) i się nie poddawać.

Hej. Zastanawiałam się co u Ciebie. Byłyśmy razem w wątku Grudniowe Mamy 2019 i jako jedne z nielicznych nie miałyśmy praktycznie objawów ciążowych. Przykro mi, że tez na tym wątku poronień się pojawilas. Ja poroniłam pod koniec maja. 12+4. Teraz okazało się, ze mam prawdopodobnie polipa w jamie macicy i poki nie będę miała histeroskopii to raczej niewielkie szanse na ciążę.

Co do Twego pytania.. Jest/było tu tez bardzo wiele kobiet, które mają już dzieci lub są w szczęśliwej ciazy. Moja bratowa była 7 razy w ciazy, dwie szczęśliwie donoszone, dzieciaki zdrowe. Więc trzeba dużo siły i nadziei na kolejną walkę zebrać :) i się nie poddawać.

Cześć Słońce.
Strasznie mi przykro, ze i Tobie to się przydarzyło (i to po 12 tc).
Teraz także nie miałam objawów ciążowych chodź to chyba nie wyznacznik.

A jak doszli do tego, Żr masz polipa? Na zwykłym usg? To on wyklucza ciąże do czasu usunięcia tego polipa?

Też mam polipa. Nie wiem czy chodzi o umiejscowienie czy o rozmiar, ale mój gin powiedział że to nie jest przeciwwskazanie do ciąży. Teraz jestem w ciąży 6+1 i gin powiedział, że wspaniałe bo ciąża tego polipa usunie.

Oby miał rację...

Polip zrobił mi się dopiero teraz.

Miałam wywoływane poronienie farmakologiczne jak przestało bić serce. dowiedzialam się na prenatalnych, a jeszcze 5 dni wcześniej byłam prywatnie na usg i serce biło. Ciąża z każdym usg była młodsza, czyli zle się rozwijała.

3-4 tyg po poronieniu byłam na usg i polipa nie było. Wiem, ze byłam po owulacji, ale kazał mi jeszcze raz przyjść zobaczyć po pierwszej normalnej miesiączce. Miesiączka była dziwna, bo trwała intensywnie 2 dni i później tylko plamienie. Okazało się, ze jest coś w jamie macicy i wcale nie takie małe, bo 10x10x11mm. Raczej samo nie wyleci, ale i tak mam poczekać do kolejnej miesiączki i wtedy zobaczymy i ewentualnie będziemy zapisywać się na zabieg. Powiedział, ze przez to jest bardzo trudno o zagnieżdżenie, dlatego małe szanse na ciąże dopóki tego nie usuniemy.
Po poronieniu zalecił mi tez zażywanie folianów - metylowanego kwasu foliowego. Tez zapytaj o to, bo nie wiem jak to przy Twojej chorobie można brać.

Też mam polipa. Nie wiem czy chodzi o umiejscowienie czy o rozmiar, ale mój gin powiedział że to nie jest przeciwwskazanie do ciąży. Teraz jestem w ciąży 6+1 i gin powiedział, że wspaniałe bo ciąża tego polipa usunie.

Oby miał rację...
Masz polipa na szyjce czy w jamie macicy? I rozumiem, ze polip był przed ciążą tak?

reklama
Masz polipa na szyjce czy w jamie macicy? I rozumiem, ze polip był przed ciążą tak?
W jamie macicy. Też go u mnie wykryto po pierwszej @ po poronieniu.
Ma wymiary 4,4 x 7,7 x 6,3 mm.

Gin od razu powiedział, że mogę się starać bo w niczym nie przeszkadza. Nie miałam już kolejnej @.

A jeśli chodzi o wygląd pierwszej to u mnie też 2 dni, później 2 dni przerwy i lekkie plamienia kolejne 2 dni. Ale wszystko się ładnie oczysciło :) Też farmakologiczne wywoływanie poronienia...

Do góry