Jivka
Moderator
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ach te dylematy [emoji16] ja pytalam czy te 12+3 To nie za późno A on mowil ze to jest nadal 12 i jest okej, no i Ciebie byłby skończony 13 to też różnica. Po 13 tyg ciężko podobno zmierzyć przeziernosc karku. Mama ginekolog pisze ze robi się badania między 11+1 A 14+1 Ale idealny niby 12-13 tydz ... bądź tu mądry...No wiec ja od początku myślałam ze im dłużej będę zwlekać i im większy będzie dzidziuś, tym lepiej. I dlatego stwierdziłam ze zapisze się na 25.07 w moje urodziny i to będzie dokładnie 13 tydzień.. i u mojego gina zapisałam się na 24.07 dzień wcześniej, żeby jeszcze przed wizyta w obcym miejscu mniej się stresować czy będzie biło serduszko i chciałam sprawdzić ( jeszcze się go pytałam ze mam zamiar dzień po zapisać się na prenatalne i czy 2 usg dzień po dniu nie wyrządza żadnej krzywdy itd) Noi na tym zostało. Potem zaczęłam kombinować z inna klinika i w końcu stwierdziłam ze chce się zapisać tydzień wcześniej, na 19.07 to byłby 12 tc. Z tym ze pani mi podała nazwisko lekarza którego kompletnie nie znałam ani o nim nie czytałam, a ja chciałam do tego co polecała mi tu lucy, a ze on przyjmuje tylko w czwartki, to znowu stanęło na tym 25.07... ale jak was tak czytam o serio boje się ze to może być za późno i albo przełożę jutro do tego lekarza w czwartek tydzień wcześniej czyli na 18.07 to będzie 11+7 (jeśli będzie miał jeszcze miejsce) albo spróbuje spowrotem na 19.07 do lekarza nieznanego
Ale się rozpisałam ...
To prawda, dziecko nie może być większe niż 84mm@coco07 u mnie na listopadówkach jedna dziewczyna nie miała prenatalnych bo się okazało że dziecko za duże... Było kilka dni do przodu niż ona myślała. I klops.
Chyba najlepiej w 12+coś, z tego co pamiętam. Tak też mi się kazał lekarz zapisywać, ale mówił konkretnie w którym tygodniu roku.
Kochana a Ty chcesz na NFZ te badania? On przyjmuje jeszcze w sante w Sosnowcu możesz tam spróbować jeszcze. A do którego można tygodnia robić to pierwsze?No wiec ja od początku myślałam ze im dłużej będę zwlekać i im większy będzie dzidziuś, tym lepiej. I dlatego stwierdziłam ze zapisze się na 25.07 w moje urodziny i to będzie dokładnie 13 tydzień.. i u mojego gina zapisałam się na 24.07 dzień wcześniej, żeby jeszcze przed wizyta w obcym miejscu mniej się stresować czy będzie biło serduszko i chciałam sprawdzić ( jeszcze się go pytałam ze mam zamiar dzień po zapisać się na prenatalne i czy 2 usg dzień po dniu nie wyrządza żadnej krzywdy itd) Noi na tym zostało. Potem zaczęłam kombinować z inna klinika i w końcu stwierdziłam ze chce się zapisać tydzień wcześniej, na 19.07 to byłby 12 tc. Z tym ze pani mi podała nazwisko lekarza którego kompletnie nie znałam ani o nim nie czytałam, a ja chciałam do tego co polecała mi tu lucy, a ze on przyjmuje tylko w czwartki, to znowu stanęło na tym 25.07... ale jak was tak czytam o serio boje się ze to może być za późno i albo przełożę jutro do tego lekarza w czwartek tydzień wcześniej czyli na 18.07 to będzie 11+7 (jeśli będzie miał jeszcze miejsce) albo spróbuje spowrotem na 19.07 do lekarza nieznanego
Ale się rozpisałam ...
@coco07 u mnie na listopadówkach jedna dziewczyna nie miała prenatalnych bo się okazało że dziecko za duże... Było kilka dni do przodu niż ona myślała. I klops.
Chyba najlepiej w 12+coś, z tego co pamiętam. Tak też mi się kazał lekarz zapisywać, ale mówił konkretnie w którym tygodniu roku.
Tak tak na NFZ bo mam skierowanie od mojego gina, na podstawie zaleceń od genetyka. Już dzwoniłam tam rano i przepisała mnie pani na tydzień wcześniej Do dr Staniczka na 18.07 apka wtedt pokazuje mi 11+7 czyli chyba to jest równy 12? Wole wcześniej niż za późno... bo chce się w takim razie umówić jeszcze na dzień wcześniej do mojego gina i nawet jeśli by się okazało ze dzidziuś jest za mały (co jest raczej mało prawdopodobne) to zawsze mogę o tydzień przesunąć te prenatalne. Gorzej jakbym została przy tym 13 tc i okazaloby się ze za późno i dziecko za duże ...Kochana a Ty chcesz na NFZ te badania? On przyjmuje jeszcze w sante w Sosnowcu możesz tam spróbować jeszcze. A do którego można tygodnia robić to pierwsze?
11+7 to to samo ci 12+0 więc skończony 12 tydzień. Wydaje mi się że termin bardzo ok.Tak tak na NFZ bo mam skierowanie od mojego gina, na podstawie zaleceń od genetyka. Już dzwoniłam tam rano i przepisała mnie pani na tydzień wcześniej Do dr Staniczka na 18.07 apka wtedt pokazuje mi 11+7 czyli chyba to jest równy 12? Wole wcześniej niż za późno... bo chce się w takim razie umówić jeszcze na dzień wcześniej do mojego gina i nawet jeśli by się okazało ze dzidziuś jest za mały (co jest raczej mało prawdopodobne) to zawsze mogę o tydzień przesunąć te prenatalne. Gorzej jakbym została przy tym 13 tc i okazaloby się ze za późno i dziecko za duże ...
Super kochana, bardzo dobra decyzja i masz rację lepiej za wcześnie niż za późno, ale myślę że napewno za wcześnie nie będzie [emoji4]Tak tak na NFZ bo mam skierowanie od mojego gina, na podstawie zaleceń od genetyka. Już dzwoniłam tam rano i przepisała mnie pani na tydzień wcześniej Do dr Staniczka na 18.07 apka wtedt pokazuje mi 11+7 czyli chyba to jest równy 12? Wole wcześniej niż za późno... bo chce się w takim razie umówić jeszcze na dzień wcześniej do mojego gina i nawet jeśli by się okazało ze dzidziuś jest za mały (co jest raczej mało prawdopodobne) to zawsze mogę o tydzień przesunąć te prenatalne. Gorzej jakbym została przy tym 13 tc i okazaloby się ze za późno i dziecko za duże ...
No to super :-) napewno się nie zawiedziesz, ja nigdy nie wyszłam z wizyty niezadowolona [emoji846]Tak tak na NFZ bo mam skierowanie od mojego gina, na podstawie zaleceń od genetyka. Już dzwoniłam tam rano i przepisała mnie pani na tydzień wcześniej Do dr Staniczka na 18.07 apka wtedt pokazuje mi 11+7 czyli chyba to jest równy 12? Wole wcześniej niż za późno... bo chce się w takim razie umówić jeszcze na dzień wcześniej do mojego gina i nawet jeśli by się okazało ze dzidziuś jest za mały (co jest raczej mało prawdopodobne) to zawsze mogę o tydzień przesunąć te prenatalne. Gorzej jakbym została przy tym 13 tc i okazaloby się ze za późno i dziecko za duże ...