reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dla mnie łatwiej z piciem jest jak sobie wezmę butelkę 0,5l (lub jakiś bidon) i z takiej sobie popijam. Jakoś tak łatwiej jest i więcej udaje mi się w siebie wdusić.

reklama
A ta witamina to do lykania normalnie w aptece ? 3 litry... Ja ledwo 1.5l wszystkich płynów łącznie pije, jak no nie wiem no nie mogę, ciężko mi idzie picie może przez to sikanie częste się zblokowalam.
@roki_1991 bakterie wyszły pojedyncze, sikne jeszcze raz w poniedziałek lub wtorek A póki co postaram się wmuszac w siebie ta wode.

No pojedyncze, dlatego mówię że nie ma co siać ;)

Dziewczyny mam pytanie. Testy owu robię od 13dc dzisiaj 23dc i dzisiaj kreska testowa wyszła słabsza niż wczoraj. Duży skok temp miałam 9dc ( 15 czerwiec). Czy mimo moich długich cykli z ostatnich 7 miesięcy które trwają między 29-40 dniem jest możliwość że owu wystąpiła właśnie tego 9 dc wtedy kiedy był ten skok temperatury? Czy raczej podejrzewać że owu wogule w tym cyklu nie było i nie będzie.

Dodam że jeszcze mam 3 testy i będę je robić i od nowego cyklu jak @ się zjawi będę robiła zaraz po @ aż do zobaczenia na teście uśmiechniętej buźki.

@młoda1994 raczej nie było owulki. Przecież 14-16dni po owu powinna wystąpić miesiączka. Albo owulka jeszcze przed Tobą. Który dziś dzień cyklu?
23dc dzisiaj mam. A jeśli miała być owu 9dc to okres może być max 26dc czyli albo dzisiaj albo najpóźniej we wtorek może przyjść.

Gdyby była przede mną owu to dzisiejsza kreska testowa nie wyszła by słabsza od wczorajszej tylko mocniejsza niż wczoraj.

Z tą kreską to podobno wcale tak nie jest. Bez względu na intensywność jeśli jest bledsza to po porostu uznajesz, że test jest negatywny. Podobno nie można na podstawie intensywności negatywnego testy oszacować czy owulka będzie lub była.

A @młoda1994 i ja na Twoim miejscu dokupiłabym testy owulacyjne i testowała aż do samej miesiączki, żeby mieć pewność czy owu była czy nie.
Najdłuższy mój cykl wynosił 40dni więc ewentualnie owu może jeszcze być 27dc czyli w środę ale wątpię bo gdybym była przed owu jeszcze to kreska by nie bladla tylko ciemniala A mi blednie kreska testowa.

Zobaczę jak będą wychodzić testy przez kolejne 3 dni jeśli będą blednac to nie ma sensu dalej robić testów. Najwyżej będę robiła zaraz po @ od nowego cyklu aż do kolejnej miesiączki która mam dostać w sierpniu.

reklama
Z tą kreską to podobno wcale tak nie jest. Bez względu na intensywność jeśli jest bledsza to po porostu uznajesz, że test jest negatywny. Podobno nie można na podstawie intensywności negatywnego testy oszacować czy owulka będzie lub była.
Tak wiem kochana tylko chodzi mi o to że wczoraj miałam kreskę testową mocna ale nadal test negatywny A dzisiaj kreska testowa była bledsza niż wczorajsza czyli kreska testowa między wczorajszym dniem A dzisiejszym blaknie A gdybym była przed owu to kreska by musiała być dzisiaj ciemniejsza A nie jaśniejsza.

Do góry