reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Miałam IO od kiedy zaczęłam dojrzewać tylko wtedy się o tym nie mówiło. Zamiast pokazać moje plamy na szyi lekarzowi to matka kazała mi pożądanie szyję szorować, bo to pewnie brud. Dopiero po urodzeniu dziecka, gdy trafiłam do endokrynologa z tarczycą uświadomiono mnie, że mam IO.
Teraz uczulam na to wszystkich fryzjerów do których chodzę. Może komuś tym pomogę.

reklama
Są. Ciemne plamy na skórze w miejscach typu szyja, pachy, zgięcia kolan, łokci, w pachwinach, pod biustem itp. Takie gdzie np. dochodzi do tarcia skóry o skórę.
To ja coś takiego mam ale od bardzo bardzo dawna to Endo w Pl mi powiedziała że to może być też przez tarczyce. Moja mama też ma. Ale dziękuję za informację.

Robiłam już kilka badań na krzepliwosc i w normie.
Ja miałam wczoraj druga wizytę u hematologa, na której otrzymałam wyniki zleconych na pierwszej wizycie badań. Robił mi beta 2 glikoproteinowa, antytrombina, białko C, wolne białko S, czynnik VIII, APTT. (Nawet nie wiedziałam ze takie badania mi zlecił, bo po prostu miałam się zgłosić do pokoju zabiegowego na pobranie krwi) w każdym razie wszystkie te wyniki wyszły mi bardzo dobrze. A mimo to mam mutacje Leiden i mthfr i mam zlecona heparynę.

Dziewczyny pójdę jutro chyba gdzieś do gina prywatnie bo od czasu do czasu pobolewa mnie ten jajnik , denerwuje się tym ...nie jest to silny ból ale jednak schizuje ...

Ja miałam wczoraj druga wizytę u hematologa, na której otrzymałam wyniki zleconych na pierwszej wizycie badań. Robił mi beta 2 glikoproteinowa, antytrombina, białko C, wolne białko S, czynnik VIII, APTT. (Nawet nie wiedziałam ze takie badania mi zlecił, bo po prostu miałam się zgłosić do pokoju zabiegowego na pobranie krwi) w każdym razie wszystkie te wyniki wyszły mi bardzo dobrze. A mimo to mam mutacje Leiden i mthfr i mam zlecona heparynę.
Z tego robiłam betę 2 glikoproteinowa i antytrombine.
Muszę iść po skierowanie do lekarza. Chodź moja lekarka jest jakaś nie ogarnięta. 3 dni po wyjściu ze szpitala zaczęło mi wychodzić jakieś uczulenie (plamy, nie swedza) na biuście, brzuchu, rękach, w okolicy ud. I żadnych badań mi nie zleciała tylko dała mi skierowanie do dermatologa. Mam wizytę w przyszłym tygodniu. Jestem ciekawa czy mi coś na to poradzi. Od kilku dni już mi nie wyskakują ale też nie schodzi. Robiłam crp i morfologie i w normie.

madlein ja nic takiego nie mam :O u mnie tylko ciezko wage bylo utrzymac nawet jak jadlam malo :(
ale moj blad polegal na tym ze po ciazach utrzymywalam taka sama diete cukrzycowa jak przy cuykrzycy ciazowej czyli 5 malych posilkow dziennie
a mam hiperinsulinemie (insulina prawie 200 po 2 h ) i jedzac w ten sposob utrzymywalam non stop podwyzszony poziom bo org nie mial kiedy zbic jej :( teraz jem 3 posilki dziennie co 5 godz i 11 kilo mniej w 2 miesiace :O :O

Coco to dobrze ze tamte badania wyszly ci dobrze z heparyna bedziesz sie czula bezpieczniej moze
kiedy do giuna ?

Cześć Dziewczyny :)
Maz był dziś u lekarza okazało się, zs tamten lekarz wypisal antybiotyk, który niestety nie pomógł tylko jeszcze bardziej rozwiną to :( kuracja ma trwać ok3tyg ale jest szansa, że heviran zadziała wcześniej co raczej i tak zabiera nam ten cykl starań.
Jeszcze ja dostałam propozycje pracy od lipca w swoim zawodzie i teraz już sama nie wiem co zrobić. Bardzo chce wrócić do pracy tym bardziej, ze juz od ponad roku nie pracuje w zawodzie. Na brak pieniędzy nie narzekamy ale dla samej siebie chce. I teraz kompletnie nie wiem co robić. Czy niech się dzieje co chce i starać się jak tylko będziemy mogli czy popracować troszkę. Może coś poradzicie mądrego? :) ja też nie chce czekać z ciąża ale żeby nie było tak, że dorwaka pracę i bach zachodzi w ciążę...

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :)
Maz był dziś u lekarza okazało się, zs tamten lekarz wypisal antybiotyk, który niestety nie pomógł tylko jeszcze bardziej rozwiną to :( kuracja ma trwać ok3tyg ale jest szansa, że heviran zadziała wcześniej co raczej i tak zabiera nam ten cykl starań.
Jeszcze ja dostałam propozycje pracy od lipca w swoim zawodzie i teraz już sama nie wiem co zrobić. Bardzo chce wrócić do pracy tym bardziej, ze juz od ponad roku nie pracuje w zawodzie. Na brak pieniędzy nie narzekamy ale dla samej siebie chce. I teraz kompletnie nie wiem co robić. Czy niech się dzieje co chce i starać się jak tylko będziemy mogli czy popracować troszkę. Może coś poradzicie mądrego? :)
Dla mnie praca była ważna. Najpierw czekałam na stałą umowę, a później okazało się, ze awansowałam i dałam sobie jeszcze pół roku do starań na nowym stanowisku. Koniec końców wyszło, ze pracowałam na nim ponad rok, bo w listopadzie serduszko się zatrzymało.
Moja bratowa zaczęła się starać 2miesiąc przed umowa na stałe i dobrze ba tym wyszła, bo powiedzieli jej, ze nie przedłuża umowy i 3dni przed końcem zdążyła złożyć l4[emoji6]
Wszystko zależy od Ciebie i jak bardzo masz ciśnienie na zajście w ciążę.

Mogę zapytać ile lat masz?

reklama
@kasiula222 jeśli Cię niepokoi to pewnie że idź [emoji4] A który masz tc? Jest szansa że coś będzie widać? Żebyś się jeszcze bardziej nie zestresowała...

@Takaja123 jeśli mogę coś doradzić to idź do pracy i nie przerywaj starań. Będziesz miała inne sprawy w głowie a nie tylko owu wyczekiwanie na testowanie. Ja bym tak zrobiła [emoji4]

Do góry