reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mohaaa masz objawy to dobry znak, trzymam mocno kciuki za serduszko [emoji3590] a jak tam plamienia ustaly?

@kasiula222 senność też jest objawem ja miałam tak od początku, a później się nasilily inne. Kiedy masz wizytę?
Kochana nie jest jakaś silna ta senność . . Wizyta dopiero 19 czerwca .. na samą myśl mam ciarki :( tak strasznie się boje ;(

reklama
@kasiula222 dopiero na 19 czerwca? Umarłabym z tego czekania ! Cierpliwa jesteś bardzo :)
A uczucie strachu wiem jak paraliżuje. Wczoraj nie wytrzymałam jakoś i pękłam. Płacz w poduszkę z niepokoju. Akurat męża nie było w domu. ehhh

@kasiula222 faktycznie jesteś bardzo cierpliwa :) ale jeśli masz wszystkie potrzebne leki w domu to wydaje mi się, że w dobrym czasie będziesz miała wizytę. Robiłaś betę czy wolisz jednak nie stresować się jeszcze tym?

@mohaaa oby wszystko było dobrze to najważniejsze :)

@Charlotte21 kochana jesteś bardzo silna i dzielna przygotowałas się na najgorsze, a tu serduszko zabiło ❤️ oby już było wszystko dobrze do samego rozwiązania :)

No właśnie tez miałam pisać co tu taka cisza ;) Ale się rozgadalyscie.. u mnie plamien już nie ma wgl od niedzieli:D dziś byłam u lekarki rodzinnej po l4 bez problemu mi dała do przyszłego poniedziałku, we wskazaniu napisała ze wczesna ciąża i bóle brzucha. Dziś śnił mi się sex.. obudziłam się ze skurczamio_O bardzo mi tego brakuje, alejeszcze bardziej się boje...
Aaa i pawiedzialam pani doktor ze chce iść jeszcze na betę w tym tygodniu, ale ona mi powiedziała żebym sobie dała spokój bo nawet jeśli byłoby „coś nie tak” to beta może nadal rosnąć... :oops: wiec nie wiem czy iść...
@mohaaa @Charlotte21 mam nadzieje ze jutro wszystko pójdzie gładko i serduszka będą ❤
A my @kasiula222 musimy jeszcze trochę zaczekać :(

@Takaja123 A co kochana u ciebie? Który dzień cyklu? Zaczęliście starania ?

@takaja nie robiłam bety ani chyba nie pójdę do gina wcześniej bo to nic nie da to za wczesna ciąża ...Pójdę do lekarza zobaczę pęcherzyk i się wcale nie uspokoje bo najważniejszą wizyta będzie właśnie wtedy 19 a potem prenetalne jeśli doczekam mam nadzieję . A właśnie jak u cb ? Kiedy starania?
@COCO rodzina ma chyba rację z tą betą zostało nam tylko czekac a to jest jak wieczność dla mnie te 3 tyg.

Dziewczyny kończy mi się kwas foliowy i będę zamawiać jeszcze na ten miesiąc, przy okazji chciałam od razu zamienić jakieś witaminy kompleksowe dla kobiet w ciąży, bo póki co biorę tylko kwas, b6, b12 i d3. Zastanawiałam się nad duphavit pregna lub composita mama dha ale wszystkie te kompleksy posiadają w składzie również zwykły kwas foliowy, a ktoś tu kiedyś pisał ze zwykły kwas przy naszej mutacji mthrf może nawet zaszkodzić :oops: Doradźcie, co kupić?

Jeśli kwas to polecam z solgaru ,przy mutacji on działa ,zwykłe nie , ja biorę pregna 2 ,ale to od 2 trymestru więc jak coś to Ty 1 byś musiała , magnez jedz to na skurcze pomaga , tylko nie suplement a lek

reklama
Do góry